שלום לכולם :)

אודליהה

New member
שלום לכולם :)

נתקלתי במקרה בפורום וכשדפדפתי בהודעות עלו לי שאלות כמו למשל, מתכנת עיוור?? וסיסי שעיוורת וכותבת בפורום? שמעתי על איזו תוכנה שמקריאה כל מה שכתוב על מסך המחשב או משהו כזה לא ממש הבנתי איך זה עובד והבנתי שזה די מוגבל אז איך זה עובד? איזה עזרים טכנולוגיים יש היום שמאפשרים נגישות במרחב הוירטואלי ברשת לעיוורים? ועכשיו עולה לי תהייה האם יש תוכנות מחשב ללקויי ראיה? אני עובדת במעון עם פעוטות בעלי צרכים מיוחדים וכל הזמן אנחנו מחפשים אמצעי טיפול לעידוד מודעות לראיה, מיקוד מבט ומעקב. לפעמים "מצחיק" אותי שאני בורה בנושאים שונים של מגבלות בעוד אני לקויית שמיעה ונתקלת בשאלות של אנשים שומעים שלא מבינים איך בכלל מתמודדים עם הקשיים האובייקטיביים. עכשיו אני מבינה אותם :) אשמח לקבל תגובות, אודליה

roi251

New member
תשובה לאודליהה

הי מה שלומך אני כבד ראייה אני מכיר תוכנה בשם zoomtext יש תוכנה אחרת שניתן להוריד מאתר http://magnifier.sourceforge.net/# אני משתמש בדפדפן בשם מוזילה כי ניתן להגדיל את הטקסט יות מאשר באקספלור הכתובת היא http://www.ewiza.com/misc/mozila-firefox.html דרך אגב ממה שיודע אין כבדי ראייה שעוסקים במחשבים מעט מאוד יש אבל ממי שעוסק עשו או קורס או למדו הנדסאי אם אפשר לשאול בת כמה את? מקווה שזה עזר להתראות

SBS10

New member
לאודליה

היי, יופי שהצטרפת! אני לא מתכנתת (תודה לאל) תפקידי לקלקל את המחשב ולדאוג שמישהו יתקן את הנזקים שאני עושה. :) אז אני לא יכולה להסביר לך בדיוק איך זה עובד טכנית, אבל בעקרון תוכנות קורא-מסך לעיוורים ותוכנות להגדלה מתפתחות כל הזמן. היום יש אפשרות לגלוש ברשת, לעשות שופינג באינטרנט (תשאלי את כרטיס האשראי שלי), יש גם המון אתרים לעיוורים, יש משחקי מחשב לעיוורים ואפשר בקיצור לעשות כמעט כל דבר. יש אתרים נגישים יותר ואתרים נגישים פחות, אבל אפשר להסתדר. אגב רועי, בטח שיש מתכנתים עיוורים וכבדי ראיה. פעם הייתי נשואה לאחד כזה ויש עוד כמה. מנוע הדיבור ותוכנת הקורא מסך שאני משתמשת בהם הותאמו לעברית ע"י חברת לטס טוק שבראשה עומדים שני חבר'ה אחד עיוור והשני כבד ראיה. אחד מהם עוסק יותר בענייני תכנות והשני בשירות לקוחות. אודליה, אני לא יודעת הרבה על עזרים לילדים לקויי ראיה, אבל את יכולה לפנות למשרד החינוך ולשאול שם. ילדים לקויי ראיה מקבלים הדרכה ממורה שיקומית כבר מגיל צעיר מאד. אולי זה בעצם דרך משרד הרווחה - לא בטוחה. כל טוב ושבת שלום, סיסי

roi251

New member
שאלה לSBS10

הי מה חדש שלחתי לך שרשור בנושא אחר למטה

אודליהה

New member
היי רועי וסיסי

בדקתי את האתרים השונים. הבנתי שיש אתרים שאו שיש תוכנה שמקריאה את תוכנם או שיש תוכנות שמגדילות את הכתב. משחקים ברשת לעיוורים? זה נשמע מעניין. אפשר אתר כזה? :) אני בת 28 ואתם? יש לנו במעון מורה שיקומית לראיה. היא מגיעה פעם בחודש. ניסיתי להגדיל ראש ולשמוע מכם אתרים שאתם מכירים. אז רגע, שאני אבין, עיוור שלומד תכנות שומע את כל המספרים והאותיות באנגלית של כתיבת הקוד??! נשמע מזעזע! חחח

roi251

New member
שאלה ו אודליהה

בקשר לאתרים לא מכיר כן עיור שומע את אותיות אשמח אם נוכל לדבר במסנגר יהיה יותר קל

למעלה