שלום לכולם

shachaf119

New member
שלום לכולם

שלום!!! זאת הפעם הראשונה שאני בפורום הזה , כמובן מתוך סקרנות . הכותבים פה הם באמת פלסטינאים ? מאיפה ? מהגדה ? מעזה ? פשוט מסקרן אותי להבין על מה אתם חושבים ומה תגובתכם בקשר לכל ההתרחשויות במדינה , הרי יש לנו מדינה אחת ושתי עמים חיים בה , אז למה אי אפשר לחיות בכבוד ולכבד האחד את השני ? על מה כל הסבל שנגרם לשתי העמים ? למען האמת יש לי המון שאלות שלצערי אין תשובה חד משמעית ,רק אם נוכל להתעלות על עצמנו ולפתוח דף חדש ... מה דעתכם ? אולי יש תקווה!!!

מוחמד5

New member
אהלן שחף

האם הכותבים הם פלשתינים !! כל אחד יענה לך בנפרד , כפי שהוא מגדיר את עצמו. אני למשל , מגדיר את עצמי כפלשתיני. ערבי פלשתיני אזרח ישראל. איפה מתגורר !! 15 שנה גרתי במלבס , וכעת בחיפה. האנשים הפשוטים חיי בדו קיום, האנשים הפשוטיעם מכבדים האחד את השני, אני מדבר מתוך ידע , מתוך מעורבות. יש קשרים די טובים ברמה האישית. הסבל קיים ,הסבל לצערי גם ימשך, כל עוד יש צד אחד שנשלט בידי הצד האחר. האם יש תקווה.. ישנה תקווה , השלום עוד יגיע,...

shachaf119

New member
את זה אני יודעת

לצערי גם בקשב האנשים הפשוטים יש כך כך הרבה שנאה ולא מעכשיו ,זה כבר דורי דורות ולצערי אין כך כך שינוי התנהגותי למצב אני מכירה את חיפה היטב ,אני עצמי גדלתי בלוד ששם האוכלוסיה גם מעורבת ,כמו ברמלה ,יפו ועוד הרבה אזורים בארץ. הבעיה שהמנהיגים הלא רישמיים של כל האירגונים למיניהם ,הם אלו שמכתיבים ונותנים את הטון ולא המנהיגים הנבחרים והמתונים שרוב העם הפשוט רוצה ...עד מתי ??האם זהו הלך הרוח "הנושב" בקשב העם הפלשתינאי? למה?

מוחמד5

New member
העם רוצה שלום

שני העמים רוצים שלום, אך אין מנהיג באף צד שיוביל ,אין מנהיג באף צד שיכול לקדם את השלום לצערי. שני העמים בשלים לשלום עם ויתורים "כןאבים" אך אין מנהיג בשל . לא לשכוח !! יש מי שנהנה מהמשך קיום הסכסוך.

מחמד צודק

יש מי שמרוויח מהדם היקר שנשפך לשווא. הנה למשל 7 בתים הרוסים באל ברייג` והרבה שוהדאא והכל בגלל פזבנג אחד מהג`יהאד, ושאר פוחזים...

לא נכון

ישראל רוצה שלום, הפלשתינים רוצים "צדק" ו"זכויות" (ישראל לא חלק מהם). וכאן הבעיה.

respecta1

New member
שני העמים רוצים שלום? בגלל זה אחד מהם

בחר בבחירות דמוקרטיות ארגון טרור לשלטון.

מוחמד יא מוחד למה לשקר?

העם שלכם מוכן לשלום??? אני בספק גדול ועל איזה וויתורים אתם מוכנים לוותר? על השבת הפליטים אתם מוכנים לוותר? תן לי דבר 1 שאתם מוכנים לוותר עליו

תגידי שחף את היית מגיבה במקרה גם באתר וואלה?

את היית מגיבה באתר וואלה בכתבות בנושא ביטחון במקרה?

shachaf119

New member
שלום שוב לכולם../images/Emo188.gif

אני שמחה שהצלחתי לעורר כמה אנשים פה וחבל שאין פה אנשים מעזה ומשטחי הרשות הפלשתינאית להגיב כי מעניין מאוד מה דעתם על כל הנושא . אני עצמי נולדתי בלוד ,היום אני גרה בגליל . פעם היה דו קיום יפה בלוד ,היו לנו הרבה שכנים ערבים והכל היה בסדר ע ד שמשהו "הסתובב" למישהו בראש והתחילו עם בעיית השטחים : זה שלי ,זה שלכם , אתם יהודים , אנחנו ערבים .... על מה? ולמה ? אתם בני אדם בראש ובראשונה ,אנחנו בני אדם בראש ובראשונה ,מה זה משנה לעזעזל אם אתה ערבי ,דרוזי ,נוצרי ,מוסלמי ,מרוקאי .....והרשימה עוד ארוכה...כמובן כל אחד שומר ונאמן לדתו ולמנהגיו ומכבד את האחר ... איך אפשר לקום היום ולהקים קול צעקה שמנהיגיי אותם אירגונים פלשתינאים ששולטים כמעט בכל העם בכח ,כי מי שלא ישמע להם יחוסל ????????????

שלום לך שחף

אני אתחיל מהסוף 1. יש תקווה רק אפחד לא יודע מתי (שלא יקפוץ לי מישו ויגיד לי אלוהים יודע כי הוא לא ממש יודע) 2. נוכל לתפוח דף חדש!!!!! הוא כבר פתוח אנחנו צריכים רק לכתוב עליו את הדברים הנכונים 3. תשאלי את השאלות שלך נשמח ל]תוח עליהם דיון 4. כל הסבל על חלקת אדמה (לדברי החכמים האדמה יקרה מהבן) 5. אנחנו חיים בכבוד כמו שאמר מוחמד המנהיגים שלנו צריכים ללמוד מאיתנו 6. מדינה אחת לשני עמים זה קורה בכל העולם אצלנו זה לא מצליח (תמיד יש את השמאל הקיצוני והימין הקיצוני שמסבכים לנו את העניינים) 7. התגובה שלי למה שקורה.............................. אין תגובה 8. אני לא מעזה לא מהגדה אני מהעיר בה נולדתי וממנה לא אצא "לוד" ואני מגדיר את עצמי כבן אדם לפני שאני משתייך לכל עדה שהיא 9. סקרנות זה טוב כאילו תמשיכי להיות סקרנית

ksimeroni

New member
אהלן שחף

ברוכה הבאה!
שאלת "למה אי אפשר לחיות בכבוד ולכבד אחד את השני?" ו "על מה כל הסבל שנגרם לשני העמים?" התשובה היא פשוטה - בטח שמת לב שבין הדתות (יהודים, מוסלמים, ונוצרים) קיימת אחווה באופן כללי. אנשי העם מכבדים אחד את דתו של השני ואחד את כבודו של השני. מי שיש לו בעיה עם השונה ממנו אלו אנשי השלטון הבזויים, המוליכים את המוני העם בכוח למלחמות עקובות מדם ולעולם אפל וזרוע הרס, בשל גחמותיהם הטפשיות לשנות את כל מי שלא דומה להם לאבטיפוס הרצוי מבחינתם. כך קורה במדינת הציונים וכך קורה במחוזות הפלסטיניים. אם העמים ישכילו להתאחד אחד עם השני ולא להמשיך לאפשר לקומץ פושעים לשלוט בגורלם, הסבל לא יהיה נחלתנו עוד. התקווה נמצאת בעם, עליה לצמוח מלמטה, מהשכבות הכי מסכנות, ולגדול למיימדים מפלצתיים שאין איש יכול לה.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif

המנהיגים מייצגים את העם, העם הוא זה שבוחר בהם.

ksimeroni

New member
../images/Emo4.gif

המנהיגים מייצגים את עצמם ואת התמעות שלהם לכסף

respecta1

New member
כנראה לא מתאים לך, עדיין לא עושה את זה נכון.

לא אלוהים שם את הפתקים בקלפי.

למעלה