שלום לכולם,

headsmacker

New member
שלום לכולם,

חברים וחברות, ישראלים ופלסטינאים, יהודים, נוצרים וערבים, אני חושב שלאחרונה הבנתי משהוא, והרגשתי צורך לכתוב אותו איפהשהוא, והגעתי לפורום הזה. מקריאה קצרה יש פה חתך מעניין של האוכלוסיה, על הטוב והרע. אז ככה, אני ישראלי, וכל חיי פה אני רק שומע על ביטחון, אויבים וטרור, טרוריסטים, וחמושים, לוחמים אמיצים, צבא ההגנה לישראל ועוד ועוד. הפיגוע ביום שישי האחרון הביא בעוצמה מחודשת את השפה הזאת לעיתונות. אני מתחיל להבין שלנו, כיהודים ישראלים, אין אויב אמיתי בפלסטינאים. האנשים אותם אנחנו מחזיקים בשלטון צבאי כבר 40 שנה הם לא האויב שלנו. כאזרחי ארץ ישראל, האויב האמיתי הם המושכים בחוטים, קובעי ההחלטות שנגד רצון הציבור מחזיקים את המצב בסטטוס קוו שממשיך את הלחימה והורג עוד ועוד אזרחים. הרי איך אחרת משהוא יכול להסביר את כמויות הנשק שמגיעות כל שנה לצבא ההגנה שלנו ? ביליוני דולרים מוענקים לישראל כל שנה כתקציב לרכישת נשק, רשימת קניות פתוחה לחמש צבא, ונגד מי ? איך אחרת תסבירו את ההמנעות של משרד הבטחון למגן את שדרות, להתקין מערכת יירוט טילים, ולהביא להקלה על התושבים ? התשובה טמונה בהלך הרוח, לדעתי, הלך רוח שבלעדי אויב מוחשי לא תוכל להתקיים. הלך רוח שאולי היה לו קיום ממשי כשארץ ישראל לא היתה הכלבלב של האמריקאים, ואולי היתה פה סכנה מוחשית מהמדינות השכנות, כיום היכן הסכנה? ברקע היומי שלנו כבר כמה חודשים המהלך הצבאי בעזה, הסכנה באיראן, סוריה, ועל כולם צל אחד גדול. צל של חוסר סיכוי, וההמון ימשיך לצטט את המישפטים הברורים מאילהם "אין עם מי לדבר", "בהיעדר צד ממשי לדיאלוג" וכדומה. האצבע המאשימה מופנית לעם השוכן לעבר לגדר שבנינו (תדרוך לאנשים על הראש, תסגור אותם בגדר, תהרוג בבניהם ואז תאשים אותם כשמישהוא בהם מנסה להרים יד לוחמת), אבסורד ? מציאות יום יומית. אישית נמאס לי, אנחנו חיים תחת שלטון קפיטליסטי, מושחט, שמניע אותו לא הרצון להגן על האזרחים או להגיע לימים של שלום בסיכסוך הארוך הזה. מניעי השלטון הם אחרים, ואני לא מתיימר להבין אותם, אבל די ברור לי כרגע שעד שאנחנו, האזרחים היהודים, בעלי היכולת, לא נתעשט ונתחיל להפעיל לחץ ימשיכו בנינו לההרג תחת שירות בצהל, על אדמה לא שלנו, על סכסוך שהיה צריך להיגמר מזמן, ושיכול עדיין להסתיים אם הממשלה שמחזיקה את האצבע על ההדק תחליט שהיא מפסיקה את דרכיה. הסיכוי שזה יקרה בקרוב ? אולי קלוש, אבל זה תלוי בנו. אחינו היקרים, אני מתבייש במעשי הממשלה שעומדת בראש המדינה שאותה אני אוהב. הגיע הזמן לחשבון נפש פנימי. תודה וערב טוב ולסיום שירה נעימה http://www.youtube.com/watch?v=tcyVDxPr-pU

פנתר 11

New member
אתה צודק..

אנחנו מתקיפים סתם עם שוחר שלום.. עם שמקריב את בניו על מזבח השלום כשהידים.. עם שמלמד את ילדיו איך מביאים שלום עם נשק וחגורות נפץ.. להיהרג על אדמה שלא שלנו? אז מה אתה עושה פה? סע לאוגנדה,לשוויץ או חזרה לפולין..

liz28

New member
לא מסכימה עם אף דבר ממה שכתבת

חוץ מאחד: צריך להחליף את השילטון שלנו. אני לא יודעת למה כולם חיים בדיעה שאם נפסיק לירות, נחיה בשלום והכל יבוא על מקומו. מה, אתם לא שומעים את ההצהרות של אחמדינז'אד? כך או כך, רוצים אותנו מתחת לאדמה. ראשית, אנחנו יורים כתגובה על יריות כלפינו. אי אפשר לשבת בחיבוק ידיים לנוכח התקפות עלינו. שנית, אני חושבת דווקא שיש עם מי לדבר, אבל רק בשפה שלהם הם מבינים. הם צריכים תשובה קיצונית בדיוק כמוהם. צר לי על חפים מפשע שנהרגו ועוד יהרגו. אבל אל תשכח שגם אנחנו (היהודים הישראלים), במעמד של חפים מפשע. חלקנו חפים מפשע שנפגעו וחלקנו עדיין לא נפגע וכל יום יכול לקרות משהו כזה.בדיוק כמו המצב אצלם! אז, אם אני צריכה לדאוג לחפים מפשע, אני דואגת קודם לחפים מפשע שבצד שלי. אם זה או הם או אנחנו (ע"פ דבריהם), אני בוחרת באנחנו וכך צריכים לבחור כל אזרחי ישראל.

THE WIZARD 55

New member
לטנגו צריכים 2

נכון שהמנהיגים כאן לא יודעים להתמודד, ונכון שמזמן היתה צריכה לקום כבר מדינה פלסטינית, כיום כמעט כולם מסכימים מדינה פלסטינית שבזמנו היתה חלום מטורף של השמאלנים הופכת כיום למוצר היום. יש בטענותיך אמת, למה עדיין לא מיגנו את שדרות כראוי אחרי 7 שנים, עדיין התושבים חיים שם במלחמה. אבל אל תשכח לבקר גם את החמאס, ואת המנהיגות שם בעוד שישראל מצהירה שהיא רוצה ללכת למו"מ ורוצה להגיע להסדר ראשי החמאס קוראים השכם וערב, לכיבוש כל פלסטין, ואומרים שלא יסתפקו בקווי 67. הם לא מכירים במדינה יהודית ומבקשים הכל לעצמם. גם אחרי שיצאו מעזה, הם ממשיכים לפגע ולזרוק קסאמים על אזרחים. לטנגו צריכים 2

headsmacker

New member
מסכים

אבל מאיפה שאני יושב, אני יכול רק לבקר את המהיגות של ישראל, אם הייתי כותב מעזה הייתי מבקר את החמאס. לטנגו צריכים 2, אבל כמה זמן ירקדו על חשבון דם אזרחים שבמקרה נמצאים במקום ?

THE WIZARD 55

New member
גם לי נמאס מהרג האזרחים

אבל בשביל לטפל בבעיה צריך להגיע לשורש הבעיה זה מה שאני עשיתי. נוצר מצב בו אין מנהיגים ראוים בקרב שני העמים, כאן אין מנהיג כריזמטי ואמיץ, שם המנהיגים הם טרורסיטים. להתנתק מהם חד צדדי, ישראל לא יכולה והלוואי והיה ניתן להקים להם מדינה בשלט רחוק, גם לזה הם צריכים להסכים. אבל, שים לבשגם הם חייבים בראש ובראשונה להכיר במדינה ליהודים, הם חוזרים על אותה טעות היסטורית מלפני 60 שנה. היו צריכות לקום כאן 2 מדינות ל-2 עמים היתה התנגדות, כיבוש, עכשיו אחרי כל כך הרבה סבל צריכים להבין ששצריך פשוט להכיר בעובדה שיש את מדינת ישראל, ואם הם ירצו תוכל לקום גם מדינה פלסטינית. ההצהרות מצידם, 67 תמורת הודנא, כיבוש כל פלסטין לא תורמים מאומה למו"מ. הפיגועים, הקסאמים שמכוונים נגד ילדים ואזרחים אף הם מלהיטים, וזה עוד אחרי שישראל יצאה מעזה.איך היית מצפה מישראל להגיב? כבר לא משנה מי התחיל ולמה, צריכה להיות נכונות לשלום מ-2 הצדדים. צריכה להיות הכרה מלאה בזכות העם האחר לחיות במדינה משלו. כשאני רואה שם את הילדים המתים, וכאן את הילדים המתים קורבנות המלחמה האמיתיים, את החרדה בה ילדים חיים, הלב שלי נקרע. הייתי רוצה שיפסק הסבל במיוחד לילדים, ועל זה המבוגרים צריכים לתת את הדין.

respecta1

New member
בלה בלה בלה בלה

זה כל מה שיש בהודעה שלך, תחזור למציאות - תראה מה קורה בצד השני, ותבן שכל מה שכתבת יפה בתאוריה (האמת גם שם זה לא משהו) אבל אפילו לא מתחיל לתפוס במציאות.

headsmacker

New member
חבל

שכישראלים משהוא הרגיל אותנו לסתכל רק על הצד השני ולשכוח לבדוק מה נעשה בבית.

respecta1

New member
ההפך הגמור מהמשפט שלך הוא הנכון..

שכישראלים משהוא הרגיל אותנו לסתכל רק על עצמנו ולשכוח להסתכל על הצד השני.

מוחמד5

New member
יפה כתבת

את סדר היום מכתיבים העסקנים הפוליטיים ושליחיהם באמצעי התקשורת. מאכלים אותנו במה שהם רוצים ומעוניינים. הלואי וכל הצרות של המדינה הזאת מתחליות ונגמרות רק בביטחון. יש מלחמות יום יומיות של קבוצות אוכלוסיה,על המלחמות האלה לא מדברים, למשל חולה הסרטן, האסטמה, ועוד.. ועוד.... אבל מה לעשות שרק הביטחון נמצא בראש מעייני העסקנים !!

למעלה