שלום לכולם

lerix

New member
שלום לכולם

היי, הייתי מעוניין לדעת על מסעדות במרכז שיש להן תפריטי ברייל. הבנתי שבירושלים יש די הרבה, אבל אני מחפש באיזור תל-אביב הרצליה. תודה רבה.

משהו אפילו יותר טוב:

מסעדת חושך. אני מאוד ממליץ ללכת לאכול במסעדת "בלק אאוט" בנמל יפו. המסעדה בחושך מוחלט, המלצרים כולם עיוורים או כבדי ראיה, האוכל מצויין והחוויה מדהימה. האוכל חלבי, אין בעיית כשרות. אני לא מכיר מסעות שהתפריט בהן כתוב בברייל, אשמח לשמוע - גם אם מדובר במסעדות בירושלים. מה דווקא בירושלים יש מסעדות כאלו? מוזר.

עוד פרטים:

בדקתי וראיתי שרשתות בתי הקפה (אילן'ס, ארומה) הוציאו כבר תפריטים בכתב ברייל, ויותר מעניין - יש איזו הצעה לתקנות נדישות חדשות, שבין היתר יקבעו שבכל מקום בו קיימים תפריטים, ניתן יהיה לקבל תפריטים נגישים: תפריט בכתב ברייל, תפריט עם תמונות של המנות המוצעות במקום, תפריט עם כתב גדול. לא הצלחתי לברר באיזה שלב זה עומד, ואם מישהו יודע יותר ממני נשמח אם תעדכנו אותנו.

lerix

New member
אני אנסה לברר

בכל אופן, בערוץ 2 היתה כתבה על זה וסופר שבירושלים יש הרבה מסעדות כאלה, בעוד בת"א יש כ- 60 מתוך 1600 מסעדות ובתי עסק. יכול להיות שזה כל הסניפים של ארומה ואילן'ס. תודה רבה. המסעדה החשוכה זה רעיון נפלא חוץ מהקטע שזה חלבי :) אני שלחתי מייל ל"צדק חברתי" בשביל רשימת מסעדות עם ה"תו תקן חברתי", בהן יש גם תפריטי ברייל.

lerix

New member
אז ככה

הם חזרו אליי. בלינק הזה: http://www.mtzedek.org.il/tav.asp ניתן למצוא את רשימת המסעדות שקיבלו את התו, ואני משער שיש בהן את התפריטים. אני חושב שאני אתקשר לברר לפני, אבל טוב לדעת שיש פה בסיס.

למעלה