שלום לכולם

Lollipop215

New member
שלום לכולם

אני לומדת במגמת ערבית בכיתה י"ב בזמן האחרון התחלנו לתרגל יותר אנסינים בערבית קלאסית, ואני מסתבכת עם אוצר מילים, שלא תמיד מוצאים במילון... איך אני מתמודדת עם זה בלי להצליח לתרגם באופן מלא? :\ תודה לכל העונים..

Lollipop215

New member
לפעמים כן, לפעמים לא..

זה הרבה פעמים פשוט מילים שלא מוצאים במילון, או כל מיני תופעות תחביריות שכאלה... או לנסות להבין פשוט סיפורים הזויים, כביכול.. שבעצם הם מה שהמסלמים מאמינים בו...

לא יודעת אם המורה שלנו סתם היתה נחמדה אבל

תרגמנו "ביחד" את כל הקטעים בקלאסית בכיתה...זה באמת קשה לתרגם לבד! בגלל זה גם לא מומלץ לעשות את החלק של הקלאסית בבגרות כי דורשים תרגום ועיתונות הרבה יותר קל גם לבדוק במילון וגם להבין מההקשר.

Lollipop215

New member
כמו שאני מכירה את המורה שלי

היא תותחית-על.. היא עשתה איתנו קטע אחד בכיתה, ועכשיו אחרי שאמרנו לה שהקטע האחרון היה קשה לכולם היא הולכת להפציץ כנראה בעוד הרבה קטעים של קלאסית כדי שנהיה מוכנים גם לזה, אם נרצה לבחור.. משמע - תתכוננו להרבה תלונות מצדי :]

אני עדיין יכולה לערוב לך שלא משנה כמה קטעים

כאלה תעשי זו לא בחירה חכמה לבגרות. ברגע שאת הולכת על הקלאסית את נדרשת לתרגם קטע שהוא ברב המקרים קשה {לא מבחינת המילים עצמן אלא מהבחינה של ליצור משפט נורמלי בעברית של ימינו} וזה שווה 40 ומשהו נקודות שעל כל פיפס יכולים להוריד לך נקודות. לעומת זאת בעיתונות את את צריכה לענות על שאלות. אז מן הסתם תתרגמי את הקטע אבל את לא ממש צריכה להתמקד בכל מילה ובאיך המשפט נשמע בעברית את צריכה להבין את הכוונה ולענות בצורה נכונה בערבית... בהצלחה בכל מקרה

Caraya

New member
תמיד עניתי על הערבית הקלאסית...

גם במתכונות וגם בבגרויות. אף פעם לא שמתי לב שהייתה שם שפה קשה במיוחד. תמיד יש מילים שלא יודעים, בשביל זה יש מילון.

בסופו של דבר כל אחד עושה מה שהכי נוח לו.

אני אישית מאמינה שכדי להוציא ציון גבוה במבחן עם בחירה לא תמיד צריך להיות האדם הכי חכם או זה שבאמת יודע את כל החומר- צריך לבחור בצורה הכי חכמה. מזעור טעויות. לפי מה שאני הבנתי במשך כל הנשים שלמדתי ערבית עיתונות היה "הדבר" לבחור גם כשזה בא במקום ספרות וגם כשזה בא במקום קלאסית. אם המורה שלי לשעבר עם 30 שנות ניסיון אמרה את זה אני מניחה שהיא יכלה גם לגבות את זה...ואני מאמינה שהציונים שלי גם הוכיחו את השיטה הזו {ולא- לא הייתי האדם הכי חכם בכיתה וגם לא השני אחריו}.

למעלה