שלום לכולם

shanieitan

New member
שלום לכולם

אני סטודנט לתואר שני מחקרי וקורא הרבה בפורום הזה, זקוק לעזרה בהוצאת שני המאמרים הבאים בדחיפות מאחר ואין לי אפשרות להגיע לטכניון בשבועיים הקרובים: 1) Altus E., Totry E., 2003, "Buckling of stochastically heterogeneous beams, using a functional perturbation method", Int. J. Solids & Structures 40(23):6547-6565 2) "A novel application of the FPM to the buckling differential equation of non-uniform beams" Totry, E.M., Altus, E. & Proskura, A. Probabilistic Engineering Mechanics Volume 23, Issues 2-3, April-July 2008, Pages 339-346 המון תודה מראש ! המייל שלי [email protected]

אתה לא באמת מתכוון לזה, נכון?

קראת את התקנון? (כאן בצד שמאל של עמוד הפורום) להעביר מאמרים במייל? שמעת על הפרת זכויות יוצרים? בקיצור- לא מקובל כאן.

עד כמה שידוע לי...

אם מדובר בצרכי מחקר אין בכך הפרה של זכויות יוצרים בעבר, מישהי מהקומונה עזרה לי לאתר מאמר שהייתי זקוקה לו וזו היתה עזרה עצומה אין לי זמן לחפש בתקנון של תפוז, אבל ככל שזכור לי נאסר לצטט מאמרים בפורום עצמו. אין שום מניעה לשלוח זה לזה מאמרים.

tulkin

New member
בהקשרים אקדמיים לפעמים זה לא תמיד ברור

ראשית, יש חוקרים רבים ששמים גרסאות אלקטרוניות למאמרים שהם פרסמו באתרי האינטרנט שלהם והם נגישים חינם - ואז לא נראה לי שצריכה להיות בעיה להעביר אותם. הגישה הזו של גישה חופשית לחומרים אקדמיים הולכת וצוברת תאוצה. אוניברסיטת הארוורד החליטה לא מזמן למשל שכל המחקרים שמתבצעים על ידי חוקריה יהיו בגישה חופשית לכולם באינטרנט. באופן כללי הטרנד הזה הוא המשך ישיר של מה שהיה תחום אפור משהו במצב שהיה עד עכשיו: כל עוד השימוש במאמר הוא לצרכי לימוד ומחקר לא היתה מניעה להשתמש בו תוך נתינת קרדיט מתאים, ואף אחד לא ראה בזה הפרת זכויות יוצרים, למרות שטכנית זו הפרה... כאמור, הטרנד היום הוא להלבין באופן פורמלי את התחום האפור הזה. הרי אף אחד ממילא לא יבדוק בציציות אם אכן הספריה שבה עבדתי רכשה את כל זכויות היוצרים לכל המאמרים שאני מצטט במאמר משלי (טפו טפו... שכבר יהיה אחד).

מעיןבר

New member
כל עוד לא מעלים את המאמרים בפורום

אין בעיה של הפרת זכויות יוצרים. הבעיה היא עם פרסום של המאמרים בפומבי ללא קבלת אישור, לא עם ההעברה שלהם באמצעים פרטיים לשימוש פרטי במחקר. אגב, לצרכי דיון מותר אפילו לצטט חלקים ממאמר, כי זה לא לצורך עשיית רווח. הפרת זכויות יוצרים משמעה פגיעה כלכלית או כמובן רוחנית (פלגיאט).

מממאיה35

New member
לצטט מחקר

ברור, לא? הרי ככה אנחנו כותבים מאמרים - אם ב"רקע המדעי" - מצטטים מחקרים קודמים, ואם ב"תוצאות ודיון" - מתייחסים לתוצאות שלנו בהשוואה לתוצאות קודמות שאותן מצטטים.

../images/Emo45.gif

לפי קו המחשבה הזה, כל הפצה של מאמר לצרכים מדעיים - בין אם לצרכי שיעור (לא מצלמים ומחלקים אצלכם מאמרים בשיעורים?) ובין אם לעבודה יחידנית או משותפת, הוא בגדר הפרה של חוקי זכויות היוצרים. ולא היא. על כוונת החוק ומשמעותו לעניין העתקת יצירות (זה לא המקרה, באופן חד משמעי) או הפצת חוזרת שלהן, אפשר לקרוא באופן כללי כאן, ובמיוחד על משמעות הדברים לצרכי הוראה (אמנם מדובר על תזכיר חוק שטרם עבר, אבל יש שם ניתוח של הנושא שמתאים גם כיום).

נכון ולא נכון

עקרונית - כל מי שמצלם מאמר מספר במלואו - נחשב למפר זכויות. ועם זאת - הרי כולנו עושים זאת. ויש הבדל בים צריכה אישית לצריכה פומבית, גם לזה אני מסכימה אתכם. אבל - מבחינתי - כשמבקשים להשיג מאמר - זה אומר שאים אותו עדיין ברשת, ומבקשים לסרוק אותו ולהעביר אותו ברשת. יש בזה משום עברה של זכויות יוצרים. ואני תמיד מעדיפה להיות ב-safe side. העדפה אישית. מובן - שאתם יכולים לתת פרשנות לפי בחירתכם. וכמובן - לפרסם בפורום - אין מחלוקת שזה אסור.

זה לא נכון

סריקה והעברה לצורך שימוש פרטי, לרבות שימוש שמטרתו לימוד עצמי, מותרות מכח חוק זכויות היוצרים החדש (שתחולתו החל בחודש הבא), סעיף 19, והסעיפים האחרים שמתייחסים אליו. לגבי החוק הקיים, הוא נחקק בשנות המנדט ומטבעו לא עסק בהחרגת יצירות אקדמיות או העברת מידע ממוחשב, אבל הפסיקה שבעקבותיו בהחלט מאפשרת שימוש לצרכי לימוד, לרבות העברת מידע לצרכים אלה (ראי את המסמך שצרפתי להודעה הקודמת, שמתאר את המצב כיום). את יכולה, כמובן, כמנהלת הפורום, לאסור על הודעות כאלה. אבל מאחר והן מותרות מבחינה חוקית ודי תואמות את מטרות הפורום, נדמה לי - אישית - שזו טעות.

אגב, סריקה היא לא הדרך היחידה

מאמרים רבים מצויים היום בפורמט אלקטרוני במאגרי המידע האוניברסיטאיים, ואפשר בקלות לשמור אותם למחשב האישי ולהעביר אותם במייל או באמצעים אחרים.

מסירה את ה-../images/Emo28.gif (הכי קרוב שמצאתי)

הרבה היו מתקבעים בדעה הראשונית שלהם. כל הכבוד לך על ההקשבה והגמישות!

מעיןבר

New member
אני חושבת שהנחת היסוד של סריקה מוטעית

פותח ההודעה ציין שלא יגיע למוסד האקדמי שלו בתקופה הקרובה ולכן כנראה שאין לו גישה למאמר בפורמט האלקטרוני. לי יש גישה מהבית לספריות האוניברסיטה, אבל לא לכל אחד יש. קיימים גם מצבים שבהם למוסד מסויים יש גישה לז'ורל מסויים שלמוסדות אחרים אין ולכן צריך להיעזר בחברים ממוסדות אחרים. אני מבינה את הצורך שלך להישמר מפני הפרת זכויות יוצרים, אבל נראה לי חכם יותר להתייחס לכל עניין ובקשה לגופה או לשאול שאלות מבהירות לפני שפוסלים.

למעלה