שלום לכולם

danield

New member
שלום לכולם

אני רציתי לשאול שאלה. ראיתי פעם ורד כחולה, מובן לי שזה לא טבעי - מהונדס. אני גר באיזור השרון ורציתי לדעת איפה אפשר לקנות זר של ורדים כחולות. לחברה שלי יש אהבה לורדים כחולות ואני רוצה להפתיע אותה. אשמח אם תכלו לעזור לי. תודה וחג שמח

בועז בר

New member
סביר להניח שראית ורד צבוע בצורה כלשהי.

בהגמעה, אם השקיעו, או בספריי פרחים אם חיפפו. אם לחברה שלך יש אהבה לורדים כחולים, אתה קצת בבעיה... כי אוהבת דברים שאין. אין ורדים כחולים כי הגן שאחראי על הפיגמנט הכחול (דלפינידין) לא קיים אצל הורדים. יש נסיונות לייצר ורד כחול כבר יותר ממאה שנים. ע"י הכלאות ושיוניים גנטיים, יש דיווחים בעולם על כמה הצלחות, אבל עדיין אין פרח מסחרי כזה. אם תיקח ורד לבן ותשים במים שלו דיו או צבע מאכל כחול, אחרי כמה ימים תראה את הצבע בעלי הכותרת.

יש זן של ורד כחול

יש סוג מהונדס בהנדסה גנטית שבו דיכאו את הפגמנט האדום , זה מוחלף בפגמנט כחול שנלקח אאל"ט מפרח האמנון והתמר. אתה מוזמן לצפות בלינק שצרפתי כפי שצויין על ידי קודמי , ניתן בהגמעה ליצור אפקט כחול.

בועז בר

New member
יש מעט מאוד פרחים כחולים אמיתיים בטבע.

רוב אלו שנראים כחולים הם למעשה סגולים, ויש את תחום הביניים בו הגבול של ספקטרום הצבעים שונה מעט בכל עין ויש מי שיראה גוון מסוים ככחול ואחר יראה אותו כבר סגול. בכל מקרה, זני הורדים שנקראים כחולים הם מקסימום בצבע לילך, שהוא גוון מקסים בפני עצמו (בשבוע שעבר עשיתי זר כלה מורדים (תי-רוז) כאלה), אבל המרחק בינו לכחול אמיתי הוא רחוק מאוד. כחול אמיתי אני מכיר בדלפיניום (בעיקר הבלדונה), עדעד, ועוד כמה פרחי גן.

danield

New member
תודה על העזרה

איפה אני יכול להשיג ורדים שצבעו את עלי הכותרת לכחול? שכדאי לוותר...?

למעלה