שלום לכולם..

McStar

New member
שלום לכולם..

הגעתי לפורום בהמלצתו של חן מחנות שלו בתל אביב והוא הבטיח לי שפה יש חבר'ה מבינים ונחמדים (אני מקווה שיותר מבפורום טיולי תרמילאים" שבו בחרו להתייחס להודעה שלי כאילו היה שיעור בהבעה). אז ככה, אני בן 23 משוחרר טרי, ומתכנן לטוס באוגוסט לארה"ב ומשם לדרום אמריקה. במקור תכננתי לעבוד קצת בארה"ב עד הכריסטמס אבל לא נראה לי להשאר שם חצי שנה לעבודה אז חשבתי לטייל שם קצת ואולי לרדת בינתיים למקסיקו ואז לחזור לעבוד ובסביבות ה5-6 לינואר לרדת לדרום אמריקה. בגלל שהבנתי שהעונות בעייתיות אז התכנון הוא להתחיל בבואנוס איירס וישר לרדת דרומה לפני שנהיה קר מדי לטייל באושוואיה/פטאגוניה. רק מה, משם והלאה אין לי מושג מה לעשות.. אם לעלות דרך צ'ילה או ארגנטינה, אם לחזור לבואנוס ולנסות להגיע לקרנבל, דרך איפה לתכנן את הטיול ואחד הדברים החשובים- אם לחזור מבואנוס איירס מה שאומר לרדת חזרה את כל היבשת במידה ואני מטייל צפונה) או לטייל צפונה ואז לחזור דרך קולומביה או פרו.. בקיצור- אשמח להצעות מסלולים, חוויות של אחרים, טיפים וכו'. רק רצוי להתייחס לעונות הרלוונטיות- ינואר עד מאי/יוני. דבר נוסף הוא המלצה לגבי ספר טיולים- בהתחלה חשבתי לקנות ספר לונלי פלאנט אבל אני קורא כל כך הרבה דברים רעים עליהם שאני לא בטוח שלא מדובר בספר מדע בדיוני. יש לי הזדמנות לקנות עכשיו ספר מהוצאת 2008 (עברית) ב150 ש"ח (אמרו לי שזה הוצאת ספר לכל כיס, כי יש שתי הוצאות וזו הטובה יותר. מישהו מכיר?) ואני מתלבט. בכל זאת ספר יקר.. זהו להודעה הזו, נראה לי שאני אשרוץ כאן קצת בתקופה הקרובה ואציק ליושבי המקום בשאלות של טירונים.. אגב, אם מופיע הניק-FAZER_1000 זה גם אני, משום מה תפוז מקפצים בין הניק שלי לבין של אחי ברנדומליות..

natyh

New member
תודה על הפירגון ועצה ראשונה

תראה : טיול זו חיה , כלומר היא בעלת חיים משלה אתה לא יכול לכוון את החיה הזו , חיה שהיא למעשה לא מוכרת לך . הדבר היחיד האפשרי הוא לזרום איתה , נשמע משונה אבל זה בדיוק כך יש סיכוי טוב שתגיע תפגוש אנשים ותמצא עצמך לפתע בקנדה או באלסקה או במקסיקו וכל התיכנון ילך לפח , זה בדיוק מה שקרה לי : נחתתי בארה"ב עם תיכנון מפורט שכלל את מחיקו בליז גוטמלה ודרום אמריקה ואחרי שלושה ימים ולאחר שהרגשתי את הכסף נוזל לי מהידיים ממש כך לא סתם ביטוי ..... המראתי מידית ללימה פירו : הזמן נובמבר 1987 המקום מיאמי ביץ, אני עד עכשיו זוכר את הכושית השמנה והמסוממת שרקדה בשש בבוקר מול האכסניה באמצע הכביש , ואת הזוג הקנדי ארס + פריחה הארס הרביץ לפריחה כל הדרך באוטובוס מניו יורק למיאמי אוטובוס של גריי האונד ואני אכלתי את הלב וחששתי להתערב , כך אגב עשו גם כל יתר הנוסעים בסופו של דבר הכהג עצר והודיע לארס שאו שהם יורדים מהאוטובוס או שעוצרים עד שתגיע משטרה זה קרה לפני 21 שנה ואני זוכר את הסיפור כאילו קרה היום . ככה זה טיול אתה לא שולט בו , אתה זורם איתו ולכן המלצתי קרא קרא וקרא על ארה"ב על מרכז ודרום אמריקה ועזוב את התיכנון . ברגע הנחיתה שם איך שתתארגן פתאום על סמך הקריאה בספרים בפורום מה שלא יהיה התיכנון יצוץ פתאום לבד לפני העיניים , ולא פחות חשוב , לך להרצאות בחנויות מטילים ועבור על המאמרים שלנו , את הטיול תכנן גמיש עם אפשרות לשינוייים רק זו הדרך . בהצלחה .

SOLO TREKKER

New member
אני מבין שאתה מתכנן להתחיל את הטיול

בפטגוניה בתחילת ינואר. כמה זמן אתה מתכנן לטייל בפטגוניה? אם אצא מתוך הנחה שתטייל בה כחודשיים, הרי שהתכנון שלך מספיק. במהלך חודשיים של טיול תגיע כבר להבנה לאן אתה רוצה להמשיך. ככלל, כמו שאמר נתי - טיול ארוך קשה לתכנן במלואו. אתה מתכנן את ההתחלה, והטיול כבר בונה את עצמו בהמשך.

McStar

New member
האמת שבכלל לא חשבתי על שבועיים..

הנחתי שפטגוניה זה משהו לשבוע שבועיים... אין לי מושג מה עושים שם ומה יש שם מלבד שאני מכיר את השם ויודע שיש שם קרח.. טירון כבר אמרתי?

bananaboy8

New member
קצרה היריעה...

אהלן רק להתחיל לקשקש על פטגוניה יכול לקחת פה איזה יומיים. בקצרה פטגוניה היא חבל ארץ משותף לצ'ילה ולארגנטינה שנמצא בשליש הדרומי של כל אחת מהמדינות. הנופים בפטגוניה מגוונים מאד, ואכן מצטיינים בקרחונים, אך גם ביערות, אגמים, הרי געש עצומים, יונקים ימיים נדירים ועוד ועוד חלב ודבש ! אני מסכים עם נתי וסולו שלאחר שאתה מתחיל את הטיול בשטח הכל משתנה וחוזר ומשתנה פעמים רבות. לדעתי תוכל לזרום ולשנות ולהחליט ולבחור בצורה הטובה והגמישה ביותר במהלך הטיול, אם יהיה לך בסיס נרחב של ידע על האזורים בהם אתה מטייל או עומד לטייל. אם יצא לך לעבור בבואנוס איירס אני מזמין אותך אל משרדנו הצנוע ל"שיחת חתך"... צ'או יותם

natyh

New member
קבל פטגוניה

טורס דל פיינה : פרק הקרחונים דרום צילה הגעה מפורטו גטלס מספר שעות נסיעה : אפשרויות מסלול היקפי או מסלולי כוכב או מעבר מרפוחיה לרפוחיה. אטרקציות : קרחון דיקסון , קרחון גריי ,המגדלים הטורסים , בעלי החיים הפרק. משך שהיה מינימלי שבוע , ממוצע עשרה ימים , מקסימלי .... השמיים הם הגבול אף פעם לא משעמם שם. הפיצרוי היהלום שבכתר כל מילה מיותרת מחובר בחיבור יבשתי ל פרק הטורסים הקרחון המתפוצץ פריטו מורינו ארגנטינה : כשמו כן הוא קרחון מתפוצץ , הגעה מספר שעות נסיעה צפונה מפורטו נטלס דרך ריו טורביו ארגנטינה עד העיירה אל קלפטה נקודת היציאה לקרחון. לגונה סן רפאל דרום צילה יותר טוב מטוב שייט בן שלושה ימים מפורט אמונט ויום אחרון בבוקר שייט קייקים אל הקרחון, כמובן שניתן גם לתכנן הגעה עצמאית. קרטרה אאוסרל : קצרה היריעה מלדבר עליה ..... שמורת הפנגוינים ליד פונטה ארינאס . ועוד ועוד , את כל האינפורמציה הדרושה ניתן לקגל מחואן קזה מריה חוזה או בית דיירי הרצפה כך קראתי לקזה הזו בסרט שלי אגדת יבשת שהופיע לפני 12 שנה בערוץ 2 : מגיינס 646 פורטו נטלס . רוצה עוד אינפורמציה אנחנו פה .

fazer_1000

New member
קודם כל תודה על התשובות..

אני מבין שזה יותר זמן ממה שחשבתי וכנראה שאצטרך לבחור בין הקרנבל לפטגוניה לפי לוח הזמנים הנ"ל.. אני חייב לציין שלא הבנתי המון ממה שאמרת, אני מניח שהכי טוב יהיה לנסות להגיע לאיזה הרצאה של למטייל כזה. אגב, לא עניתם לי לגבי ספר- אני מתלבט אם לקנות בכלל ואם כן איזה. יש לי הזדמנות לקנות לונלי פלנט החדש ב150 ש"ח. אבל ראיתי שני לונלי פלנט חדשים- אחד לכל כיס/SHOESTRING והשני נראה קצת אחרת בכריכה שלו.. יש הבדלים? עדיפות? או שבכלל לוותר על הלונלי ולקחת משהו כמו פוטפרינט או ספרי טרקים אחרים? או שלוותר בכלל..

pako27

New member
בפעם הבאה עם תבקר אצלי בחנות

אני יראה לך את הספר של bananaboy8 על טרקים וטרמפים בפטגוניה....

תיקח ספר

תמיד כדאי שיהיה. יש כמה חברות - הלונלי,הראף גייד ויש עוד אחד ששכחתי את השם שלו... מלבד זאת, יש אתרים בנט שגם מתוכם כדאי להדפיס קצת חומר ולקרא. ארגנטינה מדהימה לדעתי. בגלל שאתה מתחיל בינואר, בהחלט נכון יהיה להתחיל בדרום ארגנטינה (המטריףףף) ולעלות למעלה. אתה יכול לעשות את הקרטרה אוסטרל ולזפזפ כל הדרך למעלה בין צ'ילה לארגנטינה, להגיע לפוקון ,לסאנטיגו לטייל בצ'ילה ואח"כ לחזור לברילוצ'ה. ומשם להמשיך. אין חוקים בעניין הזה,ממש לא. ואתה תראה גם שכמה שלא תתכנן, אתה תמצא את עצמך בסוף זורם גם עם דברים אחרים, וזה כל הכיף:) מה שכן, תתכנן קווים כלליים ,תלמד קצת על האזורים שבהם אתה הולך לטייל, תפתח את הראש. בקטע הזה ספרים הם אחלה חברים לדרך. תהנה המון

natyh

New member
ממליץ על שרוך הנעל

shoestring שלא יהיו ספקות , פתח באינדקס וקרא על המקומות שכתבנו עליהם אין דרך ממש להסביר לך בלי לכתוב ספר , וכמובן הספר של ילד הבננות מומלץ בגדול . גם אם תקנה שני ספרים לא תהיה לך בעיה ואם יחסר לך זמן חזור מברזיל לדרום שוב , הדברים נעשים בטיול , כך שאין לך סיבה לחשוש שתפסיד משהו , בחר לך אזור הכר אותו טוב תמשיך הלאה ואם תרצה חזור אליו . תיהנה .

fazer_1000

New member
אני חושב שאני אקח אותו באמת, ולו רק בגלל שהוא

בעברית אז אם הוא מעפן יחסית קל להעיף אותו כיד שניה. בכל זאת 200 שקל לספר..

natyh

New member
אנחנו לא

ממליצים על ספרים מתורגמים בעברית שמעודכנים ללפני שנתיים .... רוצה לקרא ספר בעברית ? קנה את מישהו לרוץ איתו של דוד גרוסמן ...... או להבדיל טרקים בפטגוניה של ילד הבננות . בכלל ספרי טיולים מתורגמים לא מעודכנים .

fazer_1000

New member
אז מה הקטע שהוא הוצאה של 2008? לפי מה שאתה

אומר לקח שנתיים לתרגם אותו.
אני מבין שיש המלצה גורפת על הספר של יותם אדלמן, אז אני אעיף מבט לראות במה מדובר. אם כבר לקחת ספר באנגלית לטענתך- עדיין להשאר עם הלונלי פלנט או לקחת את הפוטפרינט?

natyh

New member
לא מכיר את הפוט פרינט

מכיר את ה שו סטרינג שנקנה ע"י לונלי פלנט והוא טוב . אעבור בחנות אקרא את הפוט פרינט ואענה לך . בענין מהדורות שנת 2008 בספר באנגלית מכסה את החומר שנאסף עד סוף שנת 07 לוקח זמן לתרגם אותו ולכן קח שנה נוספת בענין ההוצאה . אף ספר אינו מעודכן אך יש כאלו שמעודכנים יותר , לטייל בסופו של דבר לא ענין פשוט ודורשלא מעט אילתור ועבודה בשטח .

fazer_1000

New member
שאלה נוספת בקשר לציוד הפעם,

בנזיניה או גזיה? אני מתכוון לטרק בהחלט, חלק מהאנשים אמרו רק בנזיניה וחלק אמרו שאין צורך.. דעתכם? אגב, אני מתלבט קשות בין הPRIMUS OMNIFUEL לבין הOPTIMUS NOVA PLUS אז אם למישהו יש ניסיון עם אחת מהן נאי אשמח. לגבי MSR לא רלוונטי, שמעתי יותר מדי דברים רעים עליהם.

sagiv5e

New member
בקשר לגזיה

הרי אי אפשר לטוס אם מיכלי גז בתיק כמה קל זה לרכוש מיכל גז או גזייה בדרום אמריקה

natyh

New member
הגיע הזמן ללמוד

לא טסים עם גזיה ולכן היא יורדת מהפרק , היא גם לא מתפקדת טוב או בכלל מתפקדת בגבהים .

fazer_1000

New member
הבנתי שלגבי עניין הטיסות עם הבנזיניה אין בעיה

כל עוד המיכל ריק לחלוטין ונקי מדלק.

למעלה