שלום לכולם:)

שלום לכולם:)

שמי שיר וסבא שלי ניצול מחנות עבודה. לפני כ-30 שנה הוא כתב את זכרונותיו מאותן 3 שנים בהן שהה במחנות (1942-45). הוא שלח את כתב היד למספר הוצאות לאור אשר סירבו, ומאז הוא לא ניסה בשנית. אני מעוניינת להוציא את הספר לאור, ורציתי לשאול האם ניתן לעשות זאת בסיוע יד ושם? חשבתי לשלוח את כתב היד להוצאות הגדולות ובד בבד לבדוק מחירים בהוצאות פרטיות, מה דעתכם? מישהו התנסה בתהליך ויכול לספר/להמליץ? אני ממש מקווה שהספר יצא לאור, ויגיע לכמה שיותר אנשים.. עד היום קראה אותו המשפחה המצומצמת, וכמה חברים, והגיע הזמן שיגיע לקהל רחב יותר תודה רבה רבה מראש! ושיהיה המשך שבוע נעים=)

שלום שיר

היות ואני בתקופה בה אני שוב גומע ספרות על תקופה זו, הרשי לי להעיר: קראתי כעת ספר, שיצא באופן פרטי על ידי מישהו. הספר כתוב בעברית גרועה ולטעמי גם משעמם. אני כותב זאת, כי אולי כתב היד של סבא טעון עריכה ואולי יש בו פרטים שאין בהם עניין לאחרים. נכתבו לפחות אלפי ספרים על תקופה זו וראוי שזכרונות כאלה יהיו "יוצאי דופן". אל תעלבי, חלילה, ממה שאני כותב. נשאר בי טעם מר מספר שקראתי. ולעומתו שפע ספרים מעניינים. אינני יכל לענות לך על שאלתך, אך אולי כדאי לנסות בד בבד בכמה מקומות.

שלום גרשון:)

תודה על התגובה! אני מסכימה איתך לגמרי שהספר צריך להיות ערוך היטב. כתב היד של סבא שלי עבר כמה ידיים ובאמת שהוא מדהים.. כתוב בצורה ישירה ושונה מכל שאר הספרים שקראתי על תקופה זו. כשקראתי אותו לראשונה, גמעתי אותו תוך יומיים-שלושה וחשבתי שזה רק בגלל שסבא שלי כתב אותו, ואולי אני לא אובייקטיבית.. רק אחרי שחברה שלי קראה אותו לפני כמה חודשים והתקשרה אלי בוכה שכל אחד חייב לקרוא את הספר הזה, הבנתי עד כמה הספר מעניין וכמה זה חשוב שבאמת יגיע לאנשים רבים. רק חבל שלקח לי זמן להתחיל לעשות משהו בקשר לזה
אני מקווה שאני לא טועה והוא באמת מעניין=) שוב תודה על התגובה והרצון לעזור!

שלום לך שיר

קודם כל, כל הכבוד על ההקשעה. אני ממליצה על דפוס: "צור-אות" בירושלים, תוכלי למצוא אותו ב"דפי זהב", הם עושים גם עריכה לשונית וגם מוסיפים ניקוד אם צריך. היה לי איתם ניסיון טוב בעבר. בהצלחה וכל טוב! נ.ב. חשוב להוסיף מפות ותמונות עם הסברים לספר. ועוד רעיון, אולי במקום ספר, תעלו את הכל לאתר אינטרנט, כך יהיה סיפורו של סבך יהיה נוח יותר לקריאה בכל העולם בכל זמן, נוכל לעשות כאן קישור. ושוב - בהצלחה!

deebeebee

New member
יד ושם מוציא ספרים רבים

אם הסיפור עונה על הקריטריונים שלהם קיים סיכוי שיד ושם תוציא את הספר. ממליצה לפנות אל דר' בלה גוטרמן ביד ושם ירושלים.

deebeebee

New member
ובאשר להגהה או עריכה לשונית

גם לזה הם דואגים למיטב ידיעתי.

תודה רבה לכולכם!

תודה על הרעיונות, אני חושבת שאאמץ את הרעיון של ענת ואעלה את הספר לאינטרנט - זו דרך מעולה להגיע לכמה שיותר אנשים:)ותוך כדי ההקלדה אוכל לערוך אותו.. אנסה גם להוציא לאור דרך יד ושם, חשוב לי ולסבא שלי שיהיה גם ספר שוב תודה ואעדכן אתכם!:) למישהו יש רעיון היכן אוכל לפרסם את הספר באינטרנט?

זכויות יוצרים יש לכל יוצר

ואין מבטיחים אותן. זה להבדיל מסימן מסחרי וגם כאן לא תמיד ניתן לחקות סימן בלתי רשום. אבל זו סוגיה בפני עצמה.

למעלה