שלום לכולם:)

• פותח הנושא E o S
  • פורסם בתאריך

E o S

New member
שלום לכולם:)

אני כרגע עושה קורס פסיכומטרי והבחינה שלי תהיה ב-3.7 השאלה שלי היא כזו- אני בת 20 וחצי, השתחררתי לא מזמן מהצבא (באפריל), וישר נכנסתי לקורס. ברגע שאני אקבל את תוצאות הפסיכומטרי (ואני צריכה לקבל 600 כדי להתאים להרשמה המאוחרת), אני מתכננת להרשם. האם באמת להרשם? או לחכות שנה? כי אם אני נרשמת, אני מתחילה השנה ללמוד ואני מתחילה הכל מוקדם יותר(מה שטוב לי כי אני צריכה ללמוד לפחות 5 שנים כדי לעסוק במה שאני רוצה עם שנתיים לפחות נסיון באמצע..) וכך אני לא מבזבזת זמן, וגם ממש בא לי להתחיל ללמוד כבר. ומצד שני, יהיה לי רק 4 חודשים לעבוד ולחסוך (אני עוד לא יודעת אם אוכל לשלב לימודים ועבודה, אני מניחה שכן אבל מתכוננת לגרוע מכל), אני כנראה לא אעשה טיול גדול (לא שאני מתכננת אחד, אבל אפילו לאחד קטן ונחמד כזה לא נראה לי שיהיה לי זמן או כסף), ובעיקר, אני מפחדת שאח"כ אני אתחרט על זה שלא חיכיתי את השנה הזו. הבעיה עם לחכות שנה זה שאני לא יודעת אם אתקבל שנה הבאה (כי משום מה הציונים שנדרשים בתחילת ההרשמה לאונ' הם הרבההה יותר גבוהים משל סוף ההרשמה- מישהו יכול להסביר לי את זה? :-*), ולדעתי יש לי יותר סיכויים להתקבל בהרשמה המאוחרת דווקא... מה כדאי לעשות?
תודה מראש

שלום!

מזל טוב על הכניסה לאזרחות ובהצלחה בפסיכומטרי! ועכשיו לגבי השאלות שלך: מה את מתכננת ללמוד שלוקח 5 שנים? ואיפה? לגבי לחסוך כסף- ב 4 חודשים אפשר לחסוך, אבל אני בספק אם זה יחזיק לשנה. אם את לא רוצה לעבוד בכלל- קחי בחשבון שיש לך רק חודשיים בין הסמסטרים לעבודה (מסוף שנה לתחילת שנה אחר כך) זה גם מאד תלוי האם ההורים שלך יעזרו לך לממן חלק מהדברים או שאת מממנת הכל לבד. ציוני הקבלה משתנים לפי הביקוש, אם יש 100 מקומות ו 300 אנשים מבקשים- יקחו את המאה עם הציונים הגבוהיים ביותר ושנה אחר כך יפרסמו שזהו סף הקבלה. אם לאחר מכן הביקוש ירד- גם סף הקבלה ירד. לפעמים המקום בהרשמה מאוחרת רואה שאין מספיק נרשמים אז הם מורידים את סף הקבלה, הם מעדיפים לקבל אנשים עם ציונים נמוכים יותר מאשר לא לקבל בכלל (כסף כסף כסף)

E o S

New member
תודה על התשובות:)

אני מתכננת על 3 שנים לימודי עבודה סוציאלית באונ' ת"א, שנתיים נסיון (כי זה הכרחי) ותוך כדי או לאחר מכן לימודי תעודה בטיפול בעזרת בע"ח. כל זה בערך 5 שנים או יותר... כנראה יותר. ההורים לא כ"כ יכולים לעזור, ולכן אני רוצה לחסוך. כרגע יש לי בערך כסף לתואר הראשון, אבל זה לא בטוח והכל כזה בלי ודאות אמיתית. אבל אני לא יודעת כמה אני אספיק לחסוך ב4 חודשים, ואני מאמינה שגם אני לא אספיק לכל מה שאני רוצה ולכן אני מתלבטת. מצד שני, אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד השנה. זה ממש יעזור ויסתדר לי בחיים. בעע. הבעיה היא, שאם נגיד אני לוקחת את השנה הזו לעבוד, אז אני לא יודעת אם בהרשמה של שנה הבאה אני אתאים מבחינת הנתונים... איך אפשר להיות בטוחים? אגב, אפשר להתקבל לאונ' ואז להתחרט?

דעתי האישית

בגדול- גם זה טוב וגם זה טוב. לפי דעתי לחכות בערך שנה-שנתיים אחרי השיחרור זה סבבה לגמרי, גם מספיקים לטייל ולחסוך כסף, גם תתחילי ללמוד עם אנשים שהם פחות או יותר בגיל שלך. ללמוד יש אחרי הצבא- לפי דעתי מפספסים משהו. יש משהו כיפי בלהיות בלי שיגרה באופן זמני. לא להיות במחיובות ושלא צריך לעמוד בתנאים שאחרים קובעים כל הזמן. ולמקרה שלך- כל מקצוע, אחרי הלימודים דורש להתחיל לעבוד בשביל הניסיון... אף פעם אי אפשר להיות בטוחים האם תתקבלי גם בשנה הבאה. כמה הסכם שלך יותר גבוה מהדרישות? אם יש פער גדול- ככול הנראה תתקבלי גם שנה הבאה. אם את מתנדנדת על נקודה- שתיים זה כבר יותר בעייתי תמיד אפשר להרשם ולהתחרט. אחרי שמשלמים את התשלום הראשון- כתוב עד מתי אפשר להתחרט ולקבל החזר וכמה (100%, 70% וכו...) אם אני לא טועה שנה שעברה אחרי ה 15.8. לא קיבלו יותר החזרים בכלל.

למעלה