שלום לכולם!

niritit

New member
שלום לכולם!

הי, אני כבר שנה מגדלת מעט תרנגולות. לאחרונה נתקלתי בתופעה מוזרה: אחת התרנגולות שלי (פקינית) התחילה לדגור על כלום! היא יושבת בתוך תיבת ההטלה- איפה שהיא מטילה בד"כ, ואין שם אף ביצה, והיא לא זזה. בלילה אני מחזירה אותה לכלוב, אז היא מתחילה לאכול ולשתות במרץ, ואז רוצה מאוד לחזור לתיבה. זה נמשך כבר כמה ימים. אתמול בערב ריחמתי עליה ונתתי לה לחזור לדגור. אני דואגת- אולי היא חולה? היא נראית חזקה. איך מוציאים אותה מזה? תודה רבה על ההתייחסות.

yanayr

New member
אם היא רוצה אז תני לה

תמיד אחת או יותר בלהקה נכנסת קשה לדגרנות היא אינה מבחינה אם יש ביצים או לא פשוט אספי ביצים מופרות ותני לה לשבת קצת דומה לכמה בנות שלושים שהזדמן לי לפגוש :)

niritit

New member
העניין הוא שאין ביצים מופרות

ה"להקה" שלי כוללת 3 תרנגולות פקיניות בוגרות, 2 פולניות לא בוגרות (בעצם אין לי מושג אם הן זכרים או נקבות) ו- 3 אפרוחים. רציתי שהתרנגולת תפסיק לדגור כדי שתחזור להטיל וכדי שלא תתפוס את מקום ההטלה- עוד תרנגולת רגילה להטיל במקום הזה, ועכשיו אין לי מושג איפה היא מטילה.

שלום לך

חוש הדגירה מתעורר כאשר מופרז הורמון מסוים בגופה של תרנגולת ואז היא דוגרת שמעתי לא פעם ולא פעמיים שתרנגולת דוגרת על כלום אצלי זה אף פעם לא קרה כי אני תמיד משיג ביצים מהשכנים ומדגיר ככה שלידגור על ריק זה חבל ומה יותר כיף מלראות תרנגולת עם אפרוחים מסתובבת בחצר אז ככה תביאי לה כמה ביצים את הכמות שאת רוצה ושימי מתחתיה וככה היא תידגור לך ויהיו לך אפרוחים! אם את לא רוצה קחי אותה שימי אותה בכלוב עם מים ואוכל לשבועיים בערך אחרי התקופה הזו חוש הדגירה עובר לה יש לציין שאסור שהיא תהיה במקום בו יש מקומות הטלה או תאי הטלה כי זה רק יגרום לה לידגור בהם על ריק

niritit

New member
יכול להיות שבתערובת יש הורמונים?

קניתי לא מזמן תערובת למטילות. יכול להיות שזה שינה משהו מבחינה הורמונלית? אני יכולה להשאיר את התרנגולת בלול, ביחד עם 3 האפרוחים שאני מגדלת (הם שייכים לאחות של התרנגולת הזאת, שהפסיקה לטפל בהם אחרי שבועיים), אבל כשראיתי כמה היא רוצה לחזור לדגור, ריחמתי עליה. אצלי בחצר זאת בעיה לתת לתרנגולת להסתובב חופשי עם אפרוחים, כי יש לנו גם חתולים שמגלים עניין. לכן אני משחררת רק את התרנגולות הגדולות בבוקר, ובערב כולן חוזרות ללול.

כן יש הורמונים בתערובת

בעיקרון ממה שאני מרגיש התערובת משפרת את ההטלה, אבל לא מומלץ לתת הרבה ממנה, ואפשר אפילו לערבב אותה עם תערובת ציפורים אחרת וכך להוריד את המינון של ההורמונים ושאר המזיקים.

צודק

בתערובת אכן יש הורמונים לא סתם תרנגולת שגדלה על תערובת מטילות מתחילה להטיל בגיל מוקדם ומסיימת להטיל בגיל מוקדם-הן נקראות"זקנות"! חשוב לגוון במזון לגבי האמא עם האפרוחים היא תסתדר לדעתי עם חתולים אבל לא הייתי מסתכן

niritit

New member
אז על איזו תערובת אתם ממליצים?

שאני אדע לפעם הבאה..

יש כמה

תערובת זרעים תערובת מטילות אפשר לתת אבל לא במימונים גבוהים ולגוון כמה שיותר

niritit

New member
כנראה התרנגולות שלי רגישות במיוחד

אני נותנת להן גם הרבה ירקות. תוך שבוע מזמן החלפת התערובת, התרנגולת התחילה לדגור על כלום. אני לא רואה אותה כבר- היא ממש רצינית בדגירה שלה. אין לי מושג אם היא אוכלת בכלל, או שותה. התייעצתי היום עם מישהו מקלנסווה, והוא הציע לי ברצינות לטבול אותה במים קרים- הוא אומר שזה צ'יק צ'ק יוציא אותה מיזה, אבל אין לי לב..

חס וחלילהההההה

כול השטוית האלה של אנשים לטבול במים - לסובב מעל הראש- וכול שאר הדברים האלה אסור לעשות זה יגרום טראומה לתרנגולת לכן היא תפסיק לידגור אני הייתי רוצה לראות מישהו עושה לואת זה כדי בוא נגיד להוציא אותו מדיכאון כמו שאמרתי לך תדגירי אם את לא רוצה פשוט להוציא אותה ככה לקבוצה שהיא תשכח בכלל מהדגירה

shlomitosh

New member
לאאאאאאאא!!!

אל תחשבי על זה אפילו!! לא להתעלל בבעלי חיים!! כשהתרנגולות שלי ישבו פעם.. ולא רציתי שהן ישבו.. הייתי מקימה אותן כל הזמן.. (ולא נותנת להם להיכנס לתא הטלה ששם הן דגרו..) וזה עבר להם אחרי כמה זמן.. לא יודעת מה תעשי.. אבל בכל מקרה אל תערבי אלימות!!

niritit

New member
תרגיעו

אמרתי כבר שאין לי לב לעשות את זה. אם כבר, אז יש לי אפשרות למנוע לה את הגישה ל'קן', וגם את זה אני לא עושה.

למעלה