שלום לכולם!

אמתית1

New member
שלום לכולם!

אמנם רחוקה מתזה ודקטורט, אבל אני מסיימת לימודי חינוך. ובתחילתה של כתיבת עבודה סימנריונית בנושא(בגדול, עוד לא מנוסח היטב): עידוד למעורבות חברתית. תחת איזה מיליםנושאים עליי לחפש מקורות תיאורטיים? מקורות מומלצים דווקא לנושא זה? תודה!

מממאיה35

New member
איו לי מושג אני לא בתחום

אבל תתיעצי עם המנחה, הכי טוב, לא?

חידוד נושא העבודה

שלום אמיתית ראשית, בהחלט חשוב לחדד את שאלת המחקר. מה את רוצה לבדוק במעורבות חברתית. האם את בוחנת את זה מתוך התייחסות לנושא של מגזר שלישי, עמותות שעוסקות בקידום נושאים חברתיים? או שאת רוצה לבחון את זה מתוך התבוננות קהילתית של מחויבות של אדם לקהילה שלו? האם את רוצה לבדוק את זה במישור של מתנדבים, כיצד מעודדים התנדבות? או לבחון כיצד מיניעים לפעולה בכל תחום וענין? לכל אחד מן הנושאים האלה צריך לגשת אחרת. מאוד קשה לגשת לחומר תיאורטי כאשר לא יודעים במה עוסקת העבודה. ממליצה לך להעלות על הכתב את הרעיונות שלך. מאיפה נובע הרעיון שלך? לאיזו אוכלוסיה את מכוונת את המחקר? מה את רוצה לבדוק? האם את עומדת לבדוק דברים רק תיאורטית או האם יש איזה שהוא מחקר קטן שאת רוצה לעשות? באיזו שיטת מחקר את עתידה להשתמש? ועוד. מקווה שהשאלות האלה יעזרו לך להבין טוב יותר את עצמך ואז יהיה קל יותר לעזור לך. נטע

אמתית1

New member
תודה

אז שוב, אני לומדת חינוך עידוד למעורבות חברתית הכוונה בבני נוער. תכנית שתפעל בבתי ספר(חט"ע), על מנת לעודד אותם לאזרחות פעילה/ עזרה הדדית/ מעורבות חברתית! זה פחות מחקרי, זהו "סימנריון דידקטי מחקרי" אז את החלק המחקרי (בו אבדוק את מידת המעורבות של בני נוער...) אני משאירה בצד כרגע... ברצוני להמתקד בחלק התיאורטי בו אני אמורה לכתוב על מעורבות חברתית, ועל מה עוד? וזו בעצם עיקר שאלתי...

חיפוש

אם כך את צריכה לחפש בדיוק את המושגים האלה: תוכניות חברתיות של בני נוער מוערבות חברתית אזרחות פעילה עזרה הדדית תתחילי לקרוא ומתוך זה תוכלי לבחון מושגים נוספים הקשורים לעניין. נטע

למעלה