שלום לכולם

נ.תהילה

New member
שלום לכולם

האמת היא שאני לא יודעת מה בדיוק לכתוב. כל מה שאני יודעת זה שיש לי בעיה של אכילת יתר. לא משהו רציני מאוד, אבל בוא נגיד שיש לי עודף של 10-15 קילו. אני יודעת שהבעיה היא בעיקר נפשית. אני רק לא יודעת איך אני יוצאת מהמצב אליו נקלעתי. כמחובן, כמו אני משערת כולם פה, כבר עשיתי כמה וכמה דיאטות. חלקן מוצלחות יותר, חלקן פחות. אבל כמו כולם, העליתי בהדרגה הכל ואף יותר. אני מרגישה תקועה, ולא יודעת מאיפה להתחיל. הלכתי לפני כשבועיים לדיאטנית והרגשתי שהיא פשוט לא מבינה אותו ואת צרכיי. היא דברה על שינויים בהרגלי האכילה, ולא התחייסה כלל לדברים שמעבר לזה. אני יודעת טוב מאוד לבד מה טוב ובריא לאכול ומה לא. אני לא צריכה דיאטנית. מצאה חן בעיני מאוד הודעת מנהלת של דליה. ולכן - אני פה. אה, שכחתי להגיד שאני בת 16, כמעט 17. זהו. אני מקווה מאוד שתכולו פה לעזור לי, ואני אשתדל כמה שיותר לעזור בחזרה. יום טוב תהילה

אביטל +

New member
תהילה

אם הבעיה היא בעיקר נפשית אז הפניה לדיאטנית היא אולי מוטעית. דיאטנית יכולה להתייחס לתזונה אבל לרוב לא להרבה יותר. אולי את צריכה לפנות לייעוץ פסיכולוגי ? כתבת הרבה על זה שאת יודעת מה הבעיה ופחות על אם את יודעת מה מקורה. אני יודעת לזהות בילדותי מצבים שהובילו אותי לידי אכילת יתר. ואני גם רואה במבט לאחור את ההרגל הזה התקבע והשתרש אצלי. אצלי השינוי בהרגלי האכילה הגיע במקביל לשינוי הנפשי והפנימי. בכל מישור עשיתי צעד קטן שהוביל לצעד קטן במישור האחר. כתבת שאת יודעת טוב מאוד מה בריא לאכול. השאלה היא מה מונע ממך לאכול בצורה הזאת ?

למעלה