שלום לכולם..!

שלום לכולם..!

אני חיים, חייל סדיר בסטי"לים, ואני די על סף שחרור... ובעודי מבין את זה בזמן האחרון, התחוור לי פתאום שאין לי מושג מה אני עושה עם עצמי... לא בשחרור ולא עם החיים שלי.. אז ישבתי ועשיתי לי כמה תכניות, בגדר טיוטות גסות מאוד, וגיליתי שאני עוד יותר אבוד.. אז אני משתחרר בנובמבר, מה שמשאיר לי כמעט שנה עד לשנה"ל הבאה (אם אחליט ללמוד באמת ב-2009 ולא שנה אחרי), וזה מה שעלה לי בראש: 1. במרץ אני עושה את שביל ישראל. אבל זה די בטוח... לא דבר גמיש.. עד יוני.. 2. אני רוצה לטוס לארה"ב לטיול. יש לי שם משפחה, חברים, ויהיה נחמד להיות שם קצת.. התכנון הוא לנסוע ממש אחרי השחרור (ולהנות ממחירי חורף), אבל אז זה לוותר על הוואוצ'ר של הפסיכומטרי מהצבא (אם אקבל כזה..), או אחרי שביל ישראל, אבל אז לא יהיה לי מתי לעבוד (כי מי יקבל מישהו לעבוד מנובמבר עד מרץ?) 3. ישנה האופציה ללכת לעבוד בארה"ב, אבל לא במכירות (אני שונא את זה). אבל אין לי מושג מה הולך עם העסק הזה שם... דיברו איתי משהו על מובינג, אבל איך זה הולך? נוסעים לשם, מקווים שמישהו יעסיק אותך והכל בסדר? אגב, עבודה בארה"ב כנראה משמעה "להפסיד" שנת לימודים, אבל זה לא ממש מפריע לי... ועכשיו לענייני החיים שלי... תכלס, אין לי מושג מה אני עושה עם עצמי.. אבל הנה האופציות שחשבתי עליהן כרגע..: 1. אופציית ה-SAFE PLAY, שבכללי אומרת שאני הולך, עושה תואר במשהו מאוד לא יעיל לפרנסה שאני ממש אוהב (לא סגור על מה), ולאחר מכן הולך לעבוד באיזה משרד ממשלתי (כנראה כבאות, כי זה כסף נחמד וכנראה יקבלו אותי בזרועות פתוחות, ואם לא אז במשטרה.. פרוטקציות..), ואז להנות מתוספת בשכר בגלל התואר, ולדעת שיש לי פנסיה לאחר כמה שנים... אבל זה פאקינג משעמם.. ואני לא באמת רוצה את זה.. זה סתם לקפוץ מגובה מטר ולדעת שיש בריכה מאוד עמוקה מתחת... 2. אופציית החלום.. שהיא בעיקרון הקמת עסק משלי (כנראה מסעדה או משהו דומה..) וכאן נכנסים מלא מלא מלא סימני שאלה של איך, כמה, מתי... כל כך הרבה דברים שאני לא יודע ואין לי מאיפה להשיג תשובות, אבל זה בקטנה... מאיפה אני משיג את הכסף? יש לי חיסכון של 70 אלף שקל, ואם נצרף לזה את הפיקדון יהיה לי 94 אלף.. אבל זה מספיק אולי לקנות שולחן וכיסא... מאיפה אני משיג את הסכום? ובכלל על איזה סכום מדובר? אם למישהו יש לפחות חלק מהתשובות, אני אשמח לקבל כאלה...

אני לא רוצה להיות בתוך הראש שלך כרגע

כי בטח אין שם מקום לדרוך מרוב בלאגן... תראה, תאכלס אי אפשר לאכול ולהשאיר את העוגה שלמה, יש מצב שתצטרך לעשות פשרות בדרך, לכן חשוב שתגדיר סדרי עדיפויות. נתחיל מהסוף דווקא- לגבי העסק, נשמע רעיון מצוין, יש לך כבר ניסיון? אתה רוצה ללמוד את זה? אז להקמת העסק יש לך את הפיקדון, ואם תרצה ללמוד- הייתי משלבת חו"ל + לימודים, או קורס מקצועי בתחום ואז לקחת שותף ולהתחיל בקטנה. מה גם, שתוכל כרגע לעבוד במסעדה במטבח, לראות קצת איך הדברים הולכים, ללמוד יותר מה הולך בשטח (ולהרוויח כסף). אתה מדבר על פסיכו וכאלה, אבל השאלה היא אם אתה באמת רוצה ללכת לאוניברסיטה. תנצל את הזמן עד השחרור לחשוב עם עצמך מה אתה רוצה ללמוד, אם בכלל... לפי זה (או לפי קבלת/אי קבלת הוואוצר) תוכל יותר לתכנן... או בקיצור- לזרום. אם יש לך משפחה בחו"ל אז הם יוכלו אולי לעזור לך בעבודה. יש גם את הסוכנות שאולי תשמח לקבל אותך כמורה לעברית או לשקר כלשהו אחר. בסה"כ אתה רוצה גם להגשים חלומות וגם לרצות את כולם מסביב, אז תעשה סדרי עדיפויות, תחליט מה ומתי אתה רוצה ללמוד, אח"כ איפה וכמה זמן יש לך עד אז כדי לטייל ולראות עולם, ואיזה מהדברים אפשר לשלב. אתה יכול גם להעזר ביחידה להכוונת משוחררים, הם באמת טובים. קח נשימה עמוקה ותתחיל... ודווקא תדע שאתה במצב ממש טוב כי יש לך כיוון, שזה הרבה יותר מהרבה אנשים אחרים..

דבר ראשון, תודה...

תמיד נחמד לשמוע שהחיים שלי לא הלכו לאיבוד לגמרי... שקלתי כבר את כל מה שאמרת, אבל אני באמת צריך לעשות סדר.. רק סדר.. כי יש כ"כ הרבה דברים שאני רוצה, ומצד שני יותר דברים מהם אני רוצה להימנע... אני משער שאני אתחיל באמת בקטן.. לנסות כל דבר מהנקודה הכי קטנה שלו ולראות אם זה בכלל מתאים לי... ובנוסף לחכות לכנס משתחררים, ולדבר עם היחידה (למרות שהאתר שלהם מעאפן..).. אבל היה הרבה יותר פשוט אם הכל היה מאורגן לי בראש...

yagluli

New member
מעניין..תראה

אם אתה רוצה עבודה לכמה חודשים אתה תמצא.. לא חסר כאלה עבודות בארץ .. אפילו תהיה מלצר (רק תשמיט את הפרט הקטן הזה שאתה בא רק ל4 חודש.. ) בקשר לתואר והשטויות.. זה נשמע סבבה.. אבל משעמם עד מוות.. הכי חשוב שתעשה בחיים שלך דברים שמעניינים אותך ואתה נהנה מהם.. לך תדע, אולי אתה תהנה להיות שוטר ? עסק ? בשביל עסק אפשר לקחת משכנתא.. אתה עוד קטן אני הייתי מחכה עם זה לפחות שנתיים שלוש.. תלמד מאחרים, תדבר עם אנשים שעשו את זה לפניך.. לא חוכמה סתם לקחת סיכונים.. צריך לדעת לאיפה אתה הולך.. ומה הלחץ להתחיל ללמוד ב-09 ? מישהו רודף אחריך ? מישהו מאיים אליך שאם לא יהיה לך תואר ראשון עד גיל 25 דברים רעים יקרו ? זה הכל חרטא. קח דברים באיזי, תעשה כסף בנתיים. את ה-90 אלף שלך אני במקומך הייתי משקיע בקרנות נאמנות או איגרות חוב, משהו סולידי שיעלה לך בערך ב -5 אחוז בשנה.. ככה תסיים את התואר עם 110 אלף.. אם יש לך עוד שאלות אז שאל חופשי..

iverson12

New member
שלום לך

רציתי לעזור לגביי כמה דברים כללים. אני מציע לך אם אתה מתעניין בתחום המסעדנות לעבוד במסעדה טובה תקופה ארוכה. אני עובד במקום שמעסיק בחור בן 23. הוא התחיל לפני 3 שנים כמלצר ועכשיו הוא מנהל משמרות. בשנה הבאה בעלי המסעדה פותחים סניף נוסף והוא הולך להיות האחראי בפועל. אין אתה חייב לצבור ניסיון, אי אפשר להגיד שאתה רוצה לפתוח מסעדה בלי ידע. דבר נוסף הייתי ממליץ לך ללמוד בפתוחה. אין תנאי קבלה, לא צריך פסיכומטרי והלימודים מאד גמישים, תוכל לנסוע לחו''ל בלי בעיה. אתה יכול גם להירשם באמצע השנה. בהצלחה

למעלה