שלום לכולם...

• פותח הנושא sb4
  • פורסם בתאריך

sb4

New member
שלום לכולם...

אני בן 17 מחיפה, ואני רוצה גם להוציא רשיון טיס אזרחי, ויש לי כמה שאלות בעיניין: 1: מאיזה גיל אפשר להתחיל ללמוד? 2: כמדומני יש בחיפה שתי חברות שמלמדות להטיס - אים מישהו מכיר אני אשמח אם הוא ימליץ לי על אחת מהן (מומלץ לצרף סיבות...) 3: כמה שעות לימוד צריך (תאורטית/מעשית) בשביל להוציא רשיון? 4: ברור לי שכל זה עיניין מאוד יקר, אבל מישהו אולי גם יודע את המחירים, פחות או יותר? וזה כרגע מה שעולה לי בראש, אני יודע שהיה לי עוד כמה שאלות מצפה לתשובה sb4

צחי נבו

New member
אז ככה

השאלה חוזרת ועולה - אנא בדוק במדור המאמרים והקבצים, שם יש תשובות מפורטות. בכל אופן התקציר הוא: 1) אתה יכול להתחיל כבר עכשיו (17). 2) אני לא חיפאי (ארז וזהר - כן!). 3) 40 שעות טיסה מעשית, תכנן על 50-60 כמספר יותר ריאלי. אין מינימום לשעות תיאורטיות אבל ישנן 7 בחינות שיש לעבור. 4) שעת טיסה כולל מדריך = 700 ש"ח... תכפיל ותקבל בערך 40,000. במידה ותלך לקורס תיאוריה - תשלם עוד 3,000 ש"ח. בהצלחה !

sb4

New member
תודה רבה אבל..

אין לי מושג מי אלו ארז וזוהר...

אתה מוזמן ליצור קשר

שלום לך SB4, קודם כל, מומלץ שנדע עליך יותר (ואל תגיד שאתה מכונה גם 007, OK?) דבר שני, גם אני חיפאי, עם רשיון פרטי. למדתי על הזלין בארובט. אם אתה מעונין ליצור קשר, אני זמין. דודי 483391-054

sb4

New member
לדודי וזהר...

אחד, לזהר קיבלתי את ההודעה שלך וצפה לטלפון ממני במהלך השבוע.. שתיים, לדודי... השם שלי הוא שחף ברומר ואני בן 17 אני גר על הכרמל... למי שכבר ראה אני גם מתעסק הרבה עם טיסנים אבל זה רק בגלל שעד עכשיו לא יכולתי לעבור לדבר האמיתי.. בכלל בתור אחד שלמד להטיס טיסנים בתוך שלוש שיעורים ולהטיס מסוקים לבד, אני מאמין (או לפחות מקווה) שאני לא אצתרך יותר מהארבעים שעות הנדרשות.. וזה בערך מה שאני יכול לספר על עצמי, אם יש לך עוד שאלות אז אתה מוזמן לשאול... בינתים אני אשאל עוד שאלות 1: מה זה מחשב טיסה - שהבנתי שאני אמור לקנות... 2: איזה בדיקות רפואיות אני אמור לעבור? תודה על העזרה.. sb4

תשובות

מה זה מחשב טיסה, דבר מאד יקר ודי מיותר. 2 עוד 3 בקושי יודע לעשות, אבל יכול לחשב לך ממש יפה וקטרוים וכיווני רוח וצפיפות אויר, ותצרוכת דלק יפה מאד. חוץ ממבחן ניווט אין לזה שום שימוש (שלא תוכל לעשות עם קצת שכל). חבל על הכסף, תתחבר אם פראייר שכבר קנה אחד ותלווה ממנוץ מה זה בדיקה רפואית, זה כשאתה יושב 15 דקות מול רופא (שלוקח סכומים גבוהים -יש בזה צדק) ובודק אותך אם אתה כשיר לטוס או לא. אין כאן שום דרישות מיוחדות או מפחידות. בני 69 טסים, אז גם אתה כנראה בריא.

sb4

New member
לא מטעמי התקמצנות..

את המחשב טיסה אפשר פשוט להחליף במחשב נייד או סתם פאלם? אחרי הכל אל שניהם אפשר להוריד תוכנות שמחשבות דברים כאלה..

לא לא ממש לא

זה לא יעזור לך במבחן במנהל. צריך את המחשב ושום תחליף אחר (וזה רק טוב למבחן תיאוריה בניווט)

האמת היא...

שכן, אם אתה יודע לתכנת את הפאלם שלך (או לפחות להוריד תוכנית מתאימה מהאינטרנט) אז כן זה יכול להחליף. אני מניח שזהר כבר שלח לך הודעה לגבי בתי ספר בחיפה אז אני לא אוסיף... אם יש לך שאלות יותר ספציפיות אתה מוזמן לשאול. (ד"א, עכשיו אתה יודע מי זה ארז וזהר)

tal ko

New member
האמת לאמיתה היא שלא

וזאת מכיוון שהמנהל הוציא הוראה מפורשת שאומרת שאסור להכניס פאלמים למיניהם לבחינות זאת מכיוון שאם יש לך את התוכנה הנכונה אתה רק מקליד כמה פרטים והופלה יש לך תוכנית טיסה ואת זה הם רוצים שתדע לחשב לבד..

וואלה! על זה לא חשבתי!

צודק. אני בוש ונכלם. שחכתי שמדובר במנהל התעופה האזרחית.

למעלה