שלום לכולם

sivanori

New member
שלום לכולם

אתם יודעים שאני לא כותבת פה הרבה. אני כמעט כל יום מתחברת לראות ולקרוא, אבל הכאב שלכם יוצר אצלי כל כך הרבה הזדהות, וכל כך הרבה ויברציות שאני מהר מתנתקת. הימים האחרונים היו לי קשים במיוחד. חמותי לא היתה שם בשבילנו כשאבד לנו ילדנו הראשון, ובהריון השני היא הציקה לנו מאד. ביום שבת האחרון היינו אצלה והיא החזיקה את הילד שלי. לא יכולתי להסתכל עליה. חזרתי מהם מותשת. ביום ראשון הייתי על סף דמעות. ברגע שבעלי הגיע, הלכתי לשון. איך אני יכולה להגיד לו שאני מתעבת את אמא שלו? הוא יודע, אבל להגיד לו בפרצוף ? נורא קשה לי בימים האחרונים. מזל שיש לי כזה ילד טוב בבית. אני מחבקת אותו והמועקה נעלמת. ואז פיגועים. והילד שנפטר מהפיגוע לפני 4 חודשים. גם אחיו הקטן נרצח באותו פיגוע. אני לוקחת את הדברים האלה כל כך קשה. אני חושבת על האמהות האומללות האלה. על המשפחה הכואבת. הלב שלי נחמץ. אני יודעת שזה נשמע נורא נדוש, אבל זה כך. פשוט נורא. ואני משתדלת לשמור על הבועה שלי שלמה, למרות שחסרים בה חלקים, קטנים וכואבים, וזה כל כך קשה. ואנשים ששוכחים "בן ראשון תמיד דומה לאבא" אבל זה לא בן ראשון. "מה קנית עגלה לפני 3 שנים? תכננת רחוק!" אבל תכננתי קרוב, הייתי אז בהריון.כשמצב הרוח שלי שפוף כל יציאה כזו שותלת אותי באדמה. ואז מגיעה "המכשפה מהמערב" וגומרת אותי לגמרי. "אבל הכל טוב עכשיו, אז למה את כואבת? למה את לא יכולה לסלוח?" וזה כבר בעלי. כי היא אמרה (לא במילים מפורשות) שהיא היתה משאירה את הילד חי ולא נותנת שיהרגו לה אותו. איך אני יכולה לסלוח? "כי גם היא בן אדם וגם לה כאב וגם היא היתה בלחץ". אבל היא לא היתה צריכה להגיד לי את זה ! והנה אני מתחילה לבכות שוב. זה כל כך כואב לי ! מה אני עושה תגידו מה אני עושה ?????

sael

New member
אל תהיי עצובה

קשה לי לענות על שאלתך מה לעשות, אבל באמת תתעודיי ותשמחי בילד שיש לך, והחמות הזאת לא שווה שתתעצבני בגללה (כולנו יודעות כמה חמות יכולה להיות מעצבנת לפעמים, למרות שלי ממש אין תלונות על חמותי), גם ככה עם כל המצב הנורא הזה קשה להיות עם עודף מצב רוח, אבל באמת תנסי להיות שקועה בילד שלך ואני בטוחה שרק לראות אותו ולהרגיש אותו יעשה לך מצב רוח טוב. אני בטוחה שאם היה לי עכשיו תינוק זה לבד היה גורם לי להרגיש יותר טוב. אז באמת תתעודדי ותנסי כמה שפחות לחשוב על הדברים הרעים מסביבך.

תמי ס

New member
חמות מעצם היותה חמות היא פשוט....

מעצבנת לפעמים !!!. גם חמותי, שהיא בדרך כלל בסדר, אומרת לפעמים דברים כל כך מקוממים שמקפיצים אותי לשמיים. דוגמא קטנה: כשהייתי בשיאו של המשבר, אחרי הפסקת הריון מאוחרת בגלל מום בעובר, הפסקה של הריון כל כך מתוכנן וכל כך רצוי, כשנפשי פצועה וקרועה, ואני לא יודעת איך בכלל לפתוח את העיניים הנפוחות מבכי, היא באה וניסתה לנחם אותי באומרה, שזה לא סוף העולם, זו "בסך הכל הפלה" וגם היא עברה הפלה לפני שנים רבות.... היא שכחה פרט אחד חשוב, היא הפסיקה הריון מיוזמתה, מרצונה, בגלל שלא בא לה עוד ילד, אז איך לעזאזל היא יכולה בכלל להשוות? לקח לי הרבה זמן להבין שהמשפט הזה לא בא מרוע, אלא שהיא ניסתה להקים אותי חזרה על הרגליים, היא פשוט לא ידעה להשתמש בכלים הנכונים. אני מאחלת לך שתלמדי לסנן את דבריה, נסי לזכור שבכל זאת היא האישה שילדה וגידלה את האיש שאת כל כך אוהבת, את השותף שלך לחיים, אז כנראה בכל זאת יש בה משהו טוב... והיא פשוט כזו ובגילה כבר אי אפשר לשנות אותה, אל תתני לה להשפיע בצורה כזו על נשמתך, אני יודעת שזה קל יותר להגיד מאשר לבצע אבל למענך, ורק למענך, אל תייחסי לדבריה יותר מידי חשיבות.

sivanori

New member
קודם כל תודה על התגובות

חוץ מזה, אני יודעת שאני מטורפת. מה רציתי יותר מילד בריא ומקסים וחמוד ? ועכשיו שיש לי אותו אני עדיין מרגישה ככה?!? מסתבר שכן. עדיין יש לי ירידות ענק וימים שחורים משחור. ועל חמותי אני עדיין כועסת וכנראה לא אסלח לה לעולם. כמות רגשות האשם שהיא גרמה לי להרגיש, בנוסף לאלה שלי, הקריזות שלה שהייתי צריכה לסבול, העובדה שהיא שמה את בעלי באמצע, כשהוא צריך תמיכה בדיוק כמוני, על כל אלה לא אוכל לסלוח לעולם. הבעיה היא שעכשיו בעלי סובל. אם הוא לא היה מתעקש הרי לא היינו הולכים אלה בכלל, ומבחינתי הבעיה היתה פתורה, אבל זה לא עובד ככה, ואני תקועה באמצע. אוף. למה החיים לא יכולים להיות יותר פשוטים?
לא עבדתי מספיק קשה כדי שלא יקרו לי כאלה דברים? life stinks then you die. בחוסר אופטימיות תמידי, sivanori

תגובה מאוחרת

רק הערב יצא לי לקרוא את ההודעה שלך. חמותך נשמעת אישיות מופרעת לחלוטין. אני למזלי התברכתי בחמות מקסימה, כזאת שלא מתערבת, לא נדחפת, לא מסיתה, לא מציקה, אלא רק תומכת, לא מדברת הרבה, וכשאין לה משהו חכם או עוזר להגיד היא פשוט לא אומרת... מי שמסוגל לריב איתה, משהו צריך להיות מאוד לא בסדר אצלו. אבל אני מכירה כל כך הרבה מקרים שונים, שנעים בין זוועה לבין לא נעים-לא נורא. ואני מבינה כמה נורא זה יכול להיות. נשמע שאת "זכית" באמת בדובדבן שבקצפת של המופרעות, ואני חושבת שאין מנוס מקבלת החלטה, שכלתנית, שאת פשוט לא הולכת לבזבז ולהרוס את החיים שלך, של בעלך, של הילד ושל הילדים הבאים עם כל כך הרבה אנרגיות שליליות בגללה. זה הטיפוס ואין מה לעשות, ובאמת לא מגיע לה שכל כך תסבלי. כל פעם שאת מרגישה את העצבים ואת השקיעה הזאת, פשוט תשטפי פנים, ותגידי לעצמך: לא מגיע לה שאני כל כך אסבול! מה שכמובן לא מוריד בעוצמת הכאב לגבי האובדן שלך, שכולי תקווה שעם הזמן ילך ויקהה.

למעלה