שלום לכולם

shiiran

New member
שלום לכולם

יש לי כמה שאלות : אני חיילת משוחררת ואני רוצה לשפר כמה בגרויות שהציונים שלהם לא משהו. רציתי לדעת איך עושים את זה? צריך להירשם לבגרויות האלה? איפה נרשמים? צריך לשלם על הבגרויות? תודה ורציתי לשאול עוד כמה שאלות לאנשים פה: אממ אני רציתי להתייעץ פה עם אנשים, הרי אתם חיילים משוחררים כמוני ואני צריכה עזרה: אני כעיקרון הייתה לי תוכנית בראש שבינתיים אני אעשה פסיכומטרי בשביל לגמור עם זה , אני חודש התחלתי ללמוד ולהשקיע על זה זמן ומרץ ולא הולך לי כמו שתיכננתי. לא מספיק שאני לא יודעת איך לתכנן לוח זמנים , אני נמצאת בבית פעיל מדי שלא מאפשר לי ללמוד הפעם היחידה שעשיתי פסיכומטרי זה היה בכיתה י"ב בקורס תיכון מעפאן לחלוטין שממש נגמר בטיל. רציתי לשאול האם כדאי לי לקחת קורס פסיכומטרי? האם כדאי לי להשקיע עכשיו על בגרויות? האם כדאי לי לשקול להירשם למכינה? האם במכינות יש קורסים לפסיכומטרי ? והאם הקורסים שלהן שווים יותר מהמכונים שקיימים היום שמלמדים (קידום,יואל גבע לחמן וכד')? אני בת 20 רק השתחררתי ואני מרגישה שאני מבזבזת את הזמן בינתיים אני עובדת כמלצרית במלון. תודה לעונים וסליחה על המגילה הארוכה שכתבתי לכם פה

מציעה לך ללכת ליעוץ

רוב [או כל] מכוני הפסיכומטרי שמגישים גם לבגרות נותנים יעוץ אם כדאי קודם לעשות פסיכומטרי או קודם לשפר בגרויות ואיזה בגרויות לשפר. לא יודעת אם היעוץ עולה כסף או לא. שווה לשאול גם ביחידה להכוונת חיילים משוחררים אם הם נותנים יעוץ כזה.

shiridag

New member
שלום שירן,

אני ממליצה לך לפנות ליח' להכוונת חיילים משוחררים. שם תתייעצי עם יועצת לימודים (וגם תעסוקה- למקרה הצורך). מומלץ להביא איתך ציון פסיכומטרי + תעודת בגרות וכך היא תוכל לעזור לך בצורה הטובה ביותר. ישנם מסלולים רבים שיועצות הלימודים מכירות ויוכלו לעזור לך לשלב שיפור של שני הדברים הנ"ל. כמו כן, הן יוכלו לייעץ לך לגבבי מכינות קדם אקדמאיות בהתאם להעדפות שלך- איזור לימודים, מוסד לימודים, מקצוע שתרצי ללמוד אותו וכו'..

למעלה