שלום לכולם!
בחודשים האחרונים התלבטתי קשות בבחירת המקצוע אותו אלמד - רפואה VS. הנדסת חשמל. בסוף הלכתי עם הלב, ובחרתי במקצוע שהוא יותר "אני". הבחירה שלי נעשתה בלב שלם, אבל עדיין יש לי חששות לגבי התעסוקה והשכר. למען האמת, אני די מחפש מישהו שירגיע אותי
אז ככה, אני מתכוון להתחיל לימודי הנדסת חשמל בטכניון בשנה הבאה, אני נמצא הרבה הרבה מעל לסכם, ככה שהקבלה שלי מובטחת. גם אין לי ספק לגבי היכולות שלי ולגבי זה שאני אצליח מאוד בלימודים ואהיה אחד המצטיינים בפקולטה כולה. מה שכן מפחיד אותי זה: לאחר סיום התואר (בהצטיינות!), האם יהיה לי קל למצוא עבודה מתגמלת (משכורת גבוהה!)? האם קיים מגוון רב של משרות אותן אוכל לאייש? ואיך נכנס המצב הכלכלי למשוואה הזאת? איך הוא משפיע? הרבה אנשים טוענים שבעקבות המשבר הכלכלי, מהנדסי חשמל (כמו גם מהנדסי תוכנה) מתקשים למצוא עבודה, האם זה נכון? איך משפיעים ציונים גבוהים על המעסיקים? אשמח לתשובה מפורטת.. בקשה נוספת: מישהו יכול לספר לי כמה מרוויח מהנדס חשמל? (שנה ראשונה בעבודה, שניה,שלישית....הבנתי שזה עולה עם מספר שנות הניסיון) תודה מראש!
בחודשים האחרונים התלבטתי קשות בבחירת המקצוע אותו אלמד - רפואה VS. הנדסת חשמל. בסוף הלכתי עם הלב, ובחרתי במקצוע שהוא יותר "אני". הבחירה שלי נעשתה בלב שלם, אבל עדיין יש לי חששות לגבי התעסוקה והשכר. למען האמת, אני די מחפש מישהו שירגיע אותי