שלום לכולם

אופקרן

New member
שלום לכולם

חשבתי להכין לבני שיחגוג בקרוב 5 קאפקייקס לגן במקום עוגה (משהו קצת שונה...). אשמח לרעיונות.... אפשר עם בצק סוכר, ואיזה מומלץ לקנות כבר התבלבלתי מרוב שמות ובעיות שהיו בעבר... אולי עם דמויות קטנות מעל, אוכל להתנסות בפיסול בסיסי... או שכדי אולי (אם בכלל אפשר) לקנות דמויות מוכנות ולא להסתבך? אשמך להערות והארות... תודה

אופקרן

New member
סליחה שאלה נוספת

לגבי עוגיות מצופות ברויאל. ניסיתי לפני כמה שבועות יצא נחמד ,השאלה שלי למה הצבעים "דוהים" אחרי כמה שעות? בעוגיות שמצלמים באתרים שונים הצבעים כל כך יפים ומבריקים. השתמשתי בצבעי ג'ל של וילטון. אה והוספתי מעט מיץ לימון.

שלום גם לך!

יש אינסוף רעיונות. השאלה עד כמה את רוצה להשקיע ועד כמה את מיומנת. לקנות דמויות מוכנות אפשר אבל חבל, אפשר להכין יופי של קאפקייקס עם קישוטים קרוצים בחותכנים, אפשר לפסל ראשי חיות, ואפשר פרצופים מצחיקים... בגוגל תמונות תוכלי למצוא רעיונות רבים, מצאתי לך למשל תמונות רבות של קאפקייקס עם חיות. בהצלחה!

אופקרן

New member
מקסים זה בדיוק מה שאני רוצה

אין לי בעיה להשקיע יש לי את כל הזמן שבעולם בכדי שהילד יהיה מאושר! מה זה קישוטים קרוצים בחותכנים? אשמח לדוגמה. יש דוגמאות לפיסול חיות? מה צריך לרכוש עבור זה (סוג בצק, עדיף לקנות כבר צבוע או לצבוע לבד?, חומרי עזר נוספים?) אשמח לרשימה.... מיומנות אין לי אבל המון רצון טוב (ומעט כישרון ליצירה) יש . בתודה מראש, קרן

הדרכה לפיסולי חיות

תמצאי בבלוג של ניר ונועה, בספרי "סודות של פלסטלינה" של רוני אורן, וכמובן בחוברות וספרי הדרכה לפיסול בבצק סוכר. מה לרכוש? בצק סוכר, CMC (להוסיף לבצק בלישה כדי להקשותו מעט ולעשותו אלסטי), צבעי מאכל. צריך גם סכין חד, קיסמים, מכחול עם מעט מים להדבקה. קישוטים קרוצים בחותכנים - כוונתי לחותכנים דומים לחותכני עוגיות, מהם אפשר לקרוץ מבצק סוכר מרודד צורות צבעוניות ולקשט איתן את הקאפקייקס, בהנחה על הקאפקייק או בנעיצה לתוך העוגה, לאחר שנועצים מקל של סוכריה לתוך בצק הסוכר. מקווה שעזרתי במשהו, אם יש עוד שאלות אשמח לענות!

אופקרן

New member
תודה אדליה עוד כמה שאלות לפני שיוצאים לדרך

. מצאתי גם אתר נחמד של PLAY DOH (פלסטלינה) איך לא חשבתי על זה
החלטתי ללכת על פנגווין חזיר ותולעת (לא נראה קשה מידי). 1. באמת אפשר להדביק איברים עם מים? זה מחזיק? (הכוונה נגיד לידים של הפנגווין) 2. איך משתמשים ב cmc? כמויות וכאלה. אפשר לאכול CMC? 3. הבנתי שאפשר להכין דמויות מראש ולשמור. (אני צריכה 24 כאלה לכן בטח אתחיל שבוע-שבועיים מראש.) 4. אני מתכוונת לקנות בצק של הרמשלג מקווה שלא יהיו איתו בעיות... אם יש לך המלצה אחרת ... 5. את הקאפקייק רציתי לצפות עם סוכריות צבעוניות ואז להניח את הדמות. רצוי לעשות זאת עם קיסם נעוץ או פשוט להניח וזהו? תודה רבה וסליחה על כל השאלות. אני מאוד מאוד רוצה להצליח וכל עזרה מתקבלת בברכה.

כמה תשובות

1. מים אכן מספיקים (מעט מעט), בתנאי שאת מדביקה בצק טרי שזה עתה עיצבת לצורה הרצויה. לא חלקים שייבשת ואת מנסה לחברם. 2. CMC מוסיפים לבצק בלישה, ביחס של כפית לקילו בצק. לשים ונותנים לו לנוח כמה שעות לפני השימוש. CMC הוא חומר שמשמש בתעשיית המזון ואנו צורכים אותו במוצרי מזון שונים. 3.נכון 4. אין לי המלצה אחרת. 5.אפשר להניח את הדמות ללא תמיכה אבל אני ממליצה לך לשים תמיכה כלשהי. אל תשתמשי בקיסמים כיוון שהם חדים ומהוים סיכון גדול אם ילד בטעות יאכל אותם חלילה. אם אין לך אפשרות לרכוש מקלות של סוכריות (מקרטון לבן, נמכרות בחנויות המתמחות) שימי חתיכת ספגטי. בהצלחה!

למעלה