שלום לכולם..

G COP

New member
שלום לכולם..

אין לי מושג אם זה הפורם הנכון, אבל נראה לי שאולי הדבר נוגע אליכם.. לפני זה תקציר: אובחן גידול סרטני אצל אבא שלי בן ה52 לפני קצת יותר מחצי שנה, הוא עבר במשך כל הזמן הזה טיפולי כימוטרפיה הקרנות וכו', וביום ראשון לפני כשבועיים הוא עבר ניתוח להסרת הגידול, שעבר בהצלחה תודה לאל.. כעת הוא צריך להסתובב במשך ה3 חודשים הבאים עם שקית "סטומה" (הבנתי שזה גם נקרא "כתתר" או משו כזה.. מצטער על הבורות). למי שמי לא יודע מדובר בשקית המחוברת לבטן, שמשם הוא בעצם עושה את צרכיו, ומהווה תחליף זמני ל"פי הטבעת הרגיל" מכיוון שזה אינו מתפקד כרגע בגלל הניתוח המסובך שעבר...אבא שלי בנאדם די בודד, גרוש מאמא שלי (וגר לבד), וחוץ מאיתנו הילדים- אין לו ממש קשר עם אדם קרוב כלשהו נוסף. המצב הנפשי שלו לא ממש בשמיים, הוא לא מפסיק להיות מוטרד מהשקית שמחוברת לגופו וגורמת לו לבושה ולאי נעימות, והדבר שהכי הורס אותו זה שהוא לא יכול לעבוד, שזה בעצם הדבר המרכזי בחיים שלו (הוא עובד כתור מדריך תיירים אגב..) אני ושני אחיי מקפידים לבקר אותו מדי יום (השלישי בצבא ולכן מן הסתם הוא הכי פחות נפגש איתו) ומנסים לעודד אותו עד כמה שאפשר, אך זה לא תמיד עוזר... חשבתי על זה והגעתי למסקנה שאולי אבא שלי זקוק לחברת אנשים כמוהו, שעוברים או עברו תהליך זהה לשלו, ונאלצו לחיות או שחיים עד היום עם שקית הסטומה הזו.. דבר נוסף שאני כל הזמן חוזר ואומר לו זה שהרופאים טוענים כי הוא יצטרך להסתובב עם השקית הזו במשך 3 חודשים בלבד, ואז הוא יעבור ניתוח נוסף ש"יחזיר" אותו לתפקוד רגיל- בעוד שיש אנשים שנאלצים לחיות עם השקית הזו במשך כל חייהם.. אך זה לא ממש עוזר לו. לכן אני פונה אליכם ושואל- האם יש כאן אנשים שחיים עם שקית סטומה/חיו עם אחת כזו, שמעוניינים ליצור קשר עימו ולנסות לעודד את רוחו ולהציג לו את החיים עם זה בצורה יותר חיובית? כי אני כבר ממש אובד עיצות ולא יודע מה לאמר לו.. אני ממש דואג לו ורק רוצה שיהיה לו טוב, אני מאוד מעוניין שהוא יוכל לדבר ולשתף עם אנשים שהיו במצב כמו שלו כדי שהוא יוכל להרגיש טוב יותר עם עצמו

סטומה

שלום רב אכן בחלק מהמקרים בהם יש לכרות את הרקטום בשל סרטן ניתן לבצע שחזור של הרקטום על ידי המעי הגס שנותר. על מנת להגן על החיבור מחדש של מעי גס לפי טבעת מבצעים לעיתים קרובות סטומה זמנית להגנה. יש צורך בסטומה זאת במיוחד במטופלים אשר קיבלו קרינה לאגן כי הקרינה מגדילה את שכיחות הדליפות מהחיבור החדש. בסופו של דבר לאחר הניתוח השני של סגירת הסטומה מושגת רציפות של מערכת העיכול עם מעבר פעולות מעיים דרך פי הטבעת ובתיפקוד טוב בדרך כלל. זאת מבלי לפגוע בסיכוי ההחלמה מהסרטן. הדגשת עובדות אלה למטופל שנאלץ להתמודד עם סטומה לראשונה יכולה מאוד להועיל. בנוסף יש לציין שלמרות התדמית הלא טובה של סטומה בעיני חלק גדול של הציבור, לאחר תקופת הסתגלות הרוב המכריע של החולים מסתגל היטב לסטומה ומדווח על איכות חיים טובה. הדבר נכון גם לבעלי סטומה קבועה וגם לסטומה זמנית. ליווי צמוד של הרופא המטפל ושל אחות סטומה מיקצועית מועילים מאוד בהסתגלות הראשונית. מצורף לינק של האגודה למלחמה בסרטן המציע קבוצות תמיכה לבעלי סטומה. http://www.cancer.org.il/template/default.asp?textSearch=&maincat=5&catid=123&pageid=1111 ד"ר קריב

למעלה