שלום לכולם.

תמצית המקום

בית לנערים ונערות בין גיל 14-21, שננטשו ע"י ההורים והמדינה, זה למעשה הזדמנות אחרונה אמיתית בשבלהם לחזור לחיים רגלים עד היום עזרנו ל יותר מ 18000 בני נוער, זה למעשה שיטה שמתמקצית בערה לנערי רחוב זה בית ומשפחה של 50 נערים ונערות בכל זמן נתון תכנס לאתר ליותר מידע www.shanti.org.il

Jen74

New member
שאלה...

האם יכול להיווצר מצב שבו נער/ה שלא גורש/ה על ידי ההורים, לא טופלו/ה באופן מיוחד על ידי הרווחה ונחשב/ת נורמטיבי/ת יגיע לבית השנטי ויתקבל על ידי הצוות כבן בית? ואני אחדד עם דוגמה אישית: אם הבת שלי, בת 15 תלמידת כיתה ט', שומעת על בית השנטי ומחליטה שעדיף לה לעזוב את הבית כי לא מבינים אותה, לא נותנים לה מה שהיא רוצה ובהרגשה ובחווייה האישית שלה היא מוזנחת, למרות שזה ממש לא נכון. האם תקבלו נערה כזאת לבית השנטי? אם כן, האם תצרו קשר עם ההורים? האם תנחו את הנערה איך אפשר לחיות בית למרות הקונפליקטים שעולים בגיל הנעורים? אני חוששת למצב שבו הבת שלי תחליט שלא טוב לה בבית, שהיא מוזנחת ויש אמירות כאלה ואני מנסה לשפר את מצבה בבית ובמשפחה. אני חוששת ליום שהיא תברח מהבית או תעזוב מבלי להגיד לאן.

בתשובה לשאלתך

שלום, שאלתך אכן במקום ולכן אסביר על מהות בית השנטי. הבית קולט ופתוח למי שצריך אותנו. כאשר מגיעים להיקלט יש ראיון קבלה בו אנחנו שומעים קצת היסטוריה, בודקים האם יש שימוש בסמים או אלכוהול, האם היו אישפוזים פסיאכטיריים. . כאשר מדובר בנוער בורח מהבית, בגלל שלפי דוגמתך לא מבינים אותו , אנשי הצוות בראשותה של מריומה דואגים לעשות גישור עם ההורים, אין לנו כוונה להיות מקלט למי שלא צריך, ולכן תמיד אנחנו שואלים מה היחסים עם הבית, עם ההורים, במיוחד אצל קטינים . כך שגם אם בתך תשמע על בית השנטי , ותרצה לברוח אליו, יוסבר לה שהגישה של הבית שילד צריך להתמודד עם חייו ועם הוריו, במקרים קלים של התמרדות מול הורים בגיל ההתבגרות. כמובן במקרים שישנה מערכת יחסים לא בריאה בתוך בתים, אלימות פיזית, התעללות מינית או כל פגיעה אחרת בחייו של הילד. אז אנחנו נקולטים יד מי שנמצא בסכנה או במצוקה ללא היסוס. מריומה וצוות המדריכים עובדים עם נוער כבר המון שנים, ויש לנו ניסיון רב , אם את מזהה שבתך הולכת בדרך שיכולה לגרום לה להסתבך בעתיד. את מוזמנת ליצור קשר איתנו. 2886* זה הטלפון, ואולי תגיעו לפגישה אצל מריומה לפני יהיה מאוחר. הדר בית השנטי

Jen74

New member
../images/Emo24.gifתודה על התגובה המהירה../images/Emo140.gif

אני כל הזמן עם היד על הדופק. רק אתמול קיבלתי הודעה מבית הספר שהילדה עוברת לטיפול קב"סית בגלל העדרויות רבות בשנת הלימודים הנוכחית. נושא שהיה ידוע לי ופשוט קשה לי לטפל בו לבד. בלית ברירה תהיה מעורבת בעניין קב"סית.
ברור לי שמשהו לא טוב עובר על הבת שלי והיא לא משתפת אותי מעבר לתלונות וטענות. במידת הצורך אשמח ליצור קשר ולקבל קצת הנחיות. את בית השנטי אני מכירה כשכנה, כמי שגרה לא רחוק מהמקום כארבע שנים ואף יצא לי להתנדב פעם אחת לפחות במקום, כאשר בישלתי ארוחת צהריים לקבוצת הבנים.

אנחנו כאן

אנחנו כאן, ואם גם התנדבת אצלנו אז את מכירה ויודעת, ואם את שכנה . נשתדל לעזור במה שאפשר. מנסיוני אם כבר קבסית מעורבת בעניין, אני חושב שזאת נורה אדומה וצריך לראות מה עושים בעניין. כמובן שזה יהיה לא מקצועי ואחראי לתת לך עצות כאן בפורום , אלא את רק משתפת אותנו בנושא שלך. ולכן , אם תרצי להרחיב פה ולספר או אולי בתך , תרצי לשתף מה עובר עליה , נוכל ליצור גישור בעניין. אפילו את יכולה לבוא איתה לבית אולי תבשלו ביחד או תתנדבו ביחד כאן ואז תבלו זמן כאן ביחד וגם נוכל ליצור משהו ביחד איתה. בקיצור, אנחנו כאן הדר

למעלה