שלום לכולם!

Ldabest

New member
שלום לכולם!

אחרי התלבטויות קשות וחשיבה רבה חשבתי שאתם בעלי הניסיון אולי תוכלו לעזור לי. אני בחור מאוד יצירתי ובעל" ידיים טכניות " ולכן חשבתי על מקצוע שיתאים. ההתלבטות היא בין אדריכלות לעיצוב תעשייתי : (אלא אם למישהו יש רעיון מעניין) מצד אחד לפי מה שהבנתי אדריכלות כוללת בתוכה לא מעט מעיצוב ואם אחליט בתור אדריכל יום אחד לעסוק בתור מעצב זו גם אפשרות,ושזה תואר יותר "נחשב" ממעצב אבל מצד שני 5 שנים ועוד 3 שנים לפחות של עבודה .. והבנתי שהביקוש והשכר לא ממש טובים. לכן חשבתי על עיצוב תעשייתי ... שכולל בתוכו הרבה יצירה ומגוון רחב של תחומי עיצוב. וגם פה הבנתי שבדומה לאדריכלות המצב בשוק דומה גם מבחינת ביקוש וגם השכר. מה אתם אומרים לגבי ההבדלים, ביקוש , איך הלימודים עצמם ?? תודה

הצעה ידידותית

רצוי ללמוד את מה שאוהבים באמת. אם בכסף עבקיננו, לך ללמוד ספרות או טכנאות רכב, ללא ספק תעשה הרבה כסף. אנשים שבוחרים בעיצוב, לסוגיו, הם אמנים בנישמתם, הם לא יכולים לראות עצמם עושים משהו אחר בחייהם. כמו בכל תחום, לא כל מי שמסיים מנהל עסקים, נהיה מנהל עסק, לא כל מי שלומד משפטים נהיה עו"ד ובדומה לכך בתחום העיצוב- לא כל מי שלומד עיצוב הוא מעצב. הלימודים נותנים לך ארגז כלים, מי שמתפעל אותם אח"כ זה אתה, כל אחד מאיתנו והדרייב שלו להצלחה. יש מעצבים שמרוויחים אלפי ש' לחודש, יש עשרות אלפי ש' ואף דולרים- תלוי - מי , מה וכו'... ההבדלים בין אדריכלות לעיצוב תעשייתי הם תהומיים.דומני, כי התחומים כיום מאוד מתערבבים. תואר בעיצוב תעשייתי לא נחשב פחות מאדריכלות. מה שנחשב זה מה שנחשב בעיינך. אני מציעה לך ללכת לימים הפתוחים שיש כעת באקמיות ולשמוע על כל תחום, אולי יעזור לך להחליט.... בהצלחה, יפעת שגב

hit09

New member
יפעת צודקת

עם מה שבאמת מעניין ללמוד בדרך כלל מצליחים. בהצלחה בכל בחירה.

למעלה