שלום לכולם

JONATAN21

New member
שלום לכולם

אני רוצה המלצה על נגנים j CD ומיקסר במחיר סביר לצורך אימון התחלתי בבית(כמה ערוצים צריך?). עדיפות לפיוניור הבנתי שהם הכי טובים לציין כי אני רק בתחילת הדרך תודה רבה למבינים!

DJ Omri P

New member
כנס

תיראה... זה מאוד מורכב, הרבה תלוי גם בתקציב, לפני שאתה נכנס להוצאות כדאי שתיהיה בטוח שאתה יודע לאן אתה בעצם מכניס את עצמך. לפי השאלה שלך "כמה ערוצים צריך?" אפשר לשאר שאתה לא הכי בקיא בתחום... רקע פחות או יותר על פלטה יש לך? [ניסוי על תוכנות כמו טרקטור, וירטואל די ג'יי; ביט מיקס וכו'] נגנים מומלצים להתחלה הם ה CDJ100s של פיוניר לגבי מיקסר לא יהיה לך צורך ביותר משני ערוצים כרגע, לכן אני ממליץ לך על אלו: Numark DXM 06 - פשוט להתאהב :] VMC-004XL U vestax מיקסר מצויין המיקסרים הנ"ל עולים בין 1500 - 2200 ש"ח הכל תלוי בכמה אתה מוכן להשקיע.. **חשוב לציין: ישנם שני חברות בשם Behringer ו Gemini הן אומנם זולות מאוד ומראות מכשירים עם אופציות נהדרות, מבחוץ הכל יפה מבפנים - רקוב מכשירים זולים, שאחרי תקופה קצרה יהרסו לך וחבל על הכסף בקשר לברינגר זה רק בתחום הDJ ולא האולפן בקשר לג'מיני - כמו ליקנות מכשיר מקולקל... שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך !

JONATAN21

New member
תודה אחי רק לסדר את האוזן

אז ככה יש תוכנות המותקנות על המחשב "טרקטור" "וירטואל דיגי'" וכו' יחד עם כרטיס קול תואם. ויש את המערכות "המקצועיות" CDJS למנייהם יחד עם מיקסר.. להתחיל במקום קטן האם ניתן לעבוד בעזרת מחשב ובסייוע התוכנות בלבד?! ואם כן אני יודע שלרוב ניתן לשלב בין התוכנות למיקסר..(טרקטור--CDJS') אם תכול להסיבר לי את זה, ולעשות לי קצת סדר זה יהיה מעולה....

DJ Omri P

New member
אז ככה:

תחום המחשב והתוכנה: התוכנות Traktor , Mixvibes , Virtual DJ הן תוכנות המדמות עבודה על נגנים, בתוכנות אלו בעצם נמצא כל מה שאתה צריך, מיקסר, 2-4 נגנים/ערוצים יחידת אפקטים מורחבת, מערכת לופים, אקולייזר וכו' ככה שניתן להריץ אירוע בעזרת מחשב בלבד עם אחת מהתוכנות הנ"ל. איך אפשר לעבוד עם מחשב ופלטה שכוללת זוג נגנים ומיקסר? לתוכנות טרקטור ומיקס ויבס ישנו כרטיס קול מקצועי שאליו אתה מחבר את הנגנים ואת המחשב אל הקומפקטים/פטיפונים אתה מכניס דיסק מיוחד של החומרה [אם תקנה את המערכת תקבל גם זוג דיסקים וזוג תקליטים]. מה שקורה יהיה ככה: דרך המחשב [תוכנת המיקס] אתה מטעין שיר בנגן A [הימני לצורך ההדגמה], השיר שהוטען בנגן A בפלטה מוטען גם בקומפקט דיסק הימני שבו יש את הדיסק של התוכנה, השליטה בשיר ובמיקס תתבצע דרך הפלטה והתוכנה תתרגם את הפעולות בצורה מוחשית ככה שתשלוט במחשב דרך הקומפקט והמיקסר.

JONATAN21

New member
עזרתי לי מאוד

עזרתי לי מאוד שאלה קטנה נוספת...איך היתן להאזין לרצוע בתכונת טרקטור לדוגמא ליציאה לאוזניות(שרק אתה תשמע את הטראק) כמובן בזמן שטראק B מתנגן, על מנת לעבוד עם ה CUE & LOOP. תודה.

DJ Omri P

New member
אם אתה משתמש רק בתוכנה

בשביל לפצל ערוצים או אוזניות אתה צריך כרטיס קול ברמה טובה...

למעלה