שלום לכולם!

The Real CKYGUY

New member
שלום לכולם!

שמי גיא ורכשתי לא מזמן מכשיר iriver h320 20gb במצב חדש יחסית ממישהו במחיר דיי מצחיק ואני נתקל עכשיו בבעיה עם הסוללה שלו, שלא נטענת כל כך טוב(תמיד נשארת על פס אחד..) ואני דיי בטוח שהיא פגומה ( וזו הסיבה שמכרו את המכשיר בכל כך זול..), מה שגם אין לי מטען לשקע חשמל למכשיר , אז אני רק מטעין אותו עם סוללות אצבע. עכשיו השאלה היא איפה יש מקום טוב במרכז שבו אני יכול לבדוק את המכשיר , במחיר סביר ובמידת הצורך להחליף לו סוללה? ובלי קשר, איך אני מתקין למכשיר אופציה לעברית? תודה.

יאיר B

New member
ווואו! קנית מיצג מוזיאוני.

זה מכשיר מאוד ישן, לדעתי כבר לא מיוצר כבר יותר משלוש שנים. סוללה חלשה - צריך להחליף (לבד או במעבדה). סולן (שמתעסקים עם נושא הסוללות) טוענים שהיא מתאימה. אני לא יודע להבטיח לך אם זה נכון או לא. איפה אפשר לבדוק את המכשיר? בעיקרון אין מעבדות לאיריבר בישראל, אבל אפשר לנסות חברות שמטפלות באיפוד, אולי יסכימו לטפל גם בזה (כמו PDASTORE למשל). לגבי עברית: אני לא בטוח אם יש לו עברית רשמית או לא, בעבר מישהו בשם אוהד בנה קובץ שאיפשר עברית (הפוכה) במכשירים הישנים של איריבר. בעבר ארקדיה היתה היבואנית של אירביר והיא תמכה בהם דרך פורום תמיכה שהיה באתר שלהם. היה שם המון מידע על הנגנים הישנים שלהם. הצצתי שם עכשיו ונראה שהם הורידו את כל המידע הקודם שהיה שם, יש מערכת פורומים חדשה: http://www.arcadia.co.il/wizforums/default.asp בדוק באתר איריבר מה קורה מבחינת קושחה אחרונה למכשיר הזה. אם זה לא יתן עברית, אני בספק אם תוכל להתקין משהו (היו שם כמה קבצים שנכתבו ע"י משתמשים ופתרו את הבעיה, אני לא יודע מאיפה עוד ניתן להוריד אותם).

AYELET1

New member
כמה נקודות":

1. 189 ש"ח לסוללה לנגן ישן כזה שכל נפחו 20 ג'יגה זה המון וזה אינו כולל כלל הרכבה! 2. השאלה אם הסוללות למכשירים הענתיקות הללו הן חדשות ורעננות. סוללה, גם אם לא השתמשו בה מעולם, וסתם "שכבה", מתיישנת ונחלשת 3. נדמהב לי שבפורום IPOD או בפורום נגני מדבקה, כתבה משתתפת בשם POPPY מדריך (או תרגמה/העתיקה מדריך) כיצד להחליף סוללה בנגן זה או דומה לו, ולהשתמש בסוללת IPOD לשם כך (שמתאימה גם למכשיר זה). שווה לחפש

AYELET1

New member
ואם חסר לך נוסף לכל גם מטען,

זה עוד יותר מטיל בספק את כדאיות ההשקעה

יאיר B

New member
אני דווקא חושב שזה מחיר סביר לסוללה לנגן כזה.

זה היה אחד הטובים ביותר שיוצרו אי פעם (היום כבר לא מיצרים דברים כאלה, למרות שזה מוצג מוזיאוני). לגבי האם הסוללה חדשה או לא אני לא יודע - צריך לברר את הנושא. המאמר של POPPY שדיברת עליו: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=1292&aId=84555 מה זה פורום נגני מדבקה? יש דבר כזה בתפוז? ספק - רוב הנגנים כיום מגיעים בלי ספק. אז הוא יקנה ספק ג'נרי ויטעין דרך USB (או במקרה שלו גם אפשר להשתמש באריזת הסוללות AA שמגיעה עם המכשיר אם הוא מאוד רוצה, דבר שלא קיים בשום מכשיר כיום).

AYELET1

New member
יש לי אותו בבית את הנגן הזה ../images/Emo13.gif

הוא משמש בעיקר כארנק דיגיטלי בטיולים. איזה מטען גנרי יטעין דרך ה-USB? (יש נגן לאחד מבני הבית שמוטען עם כבל מיני USB סטנדרטי. למיטב ידיעתי וזכרוני לא ניתן להטעין כל את ה-IRIVER הזה ). וכן, זה המאמר. לגבי הגדרת הפורום - התבלבלתי כנראה. סליחה!

יאיר B

New member
ה-320 לא נטען דרך USB? אוי, זה לא נוח לעתעסק

רק עם ספק (וכמובן שאם הוא אובד, זה ממש אסון כי כיום קשה להשיג חדש, אולי בל-EBAY). היה לי בעבר נגן של סוני עם סיפור דומה. מאוד לא נוח (המחשב אצלי עובד כל הזמן ואין שום בעיה לחבר ל-USB נגן שיטען במשך הלילה).

AYELET1

New member
סליחה. בעצם אפשר להגדיר אותו שיטען דרך USB

הבעיה שאתה צריך להגדיר במיוחד (שכחתי מהאפשרות הזו) ואז אינך יכול לגשת לתיקיות המכשיר. רק כשתשנה את ההגדרה והוא לא יטען, ניתן יהיה למחוק ולהוסיף חומר.

AYELET1

New member
זה הרבה יותר גרוע מסירבול גרידא.

תאר לעצמך שנפרקה לחלוטין הסוללה, אין לך מטען ואתה מסתמך על טעינה מה-USB וההגדרה היא על גישה לתיקיות ולא על טעינה...

למעלה