בכפיה
זה הכה בי כרעם ביום בהיר, פתאום זה תקף אותי בצורה אכזרית הייתי שם אך לא הייתי אני. זה התחיל בסוף שבוע גרוע, בכי ללא הפסקה שישי ושבת לא מפסיקה לבכות ולא יודעת למה. צופה בסרט בוכה, משחקת עם בתי בת השמונה חודשים בוכה, משוחחת עם בעלי בוכה, מנסה להירגע ולא מצליחה. במוצאי שבת החלטנו לצאת מהבית הוזמנו לחמי וחמותי להרמת כוסית לכבוד ראש השנה. יצאנו, כבר אז אחז בי הבלבול אך לא הייתי מודעת לכך. בכניסה לבניין פגשנו בגיא השכן מהועד התחלנו לשוחח על חזות הבניין ועל העובדה כי אין השכנים שומרים על הניקיון, ואז התחלתי לצעוק. " כל מי שאכפת לו מהבניין הזה שירד למטה, שירד למטה עכשיו!" אני עומדת שם עם בתי התינוקת בידיי וצועקת, קשה לי לזכור בדיוק מה אמרתי אך ברור כי הייתי נסערת מידיי. אני זוכרת היטב כי הצעתי להתקין מצלמות בבניין על מנת לתפוס את "העבריינים" המזהמים על חם. בשלב כל שהוא נרגעתי ופנינו לדרכינו. הגענו לבית של חמי וחמותי שנמצא מרחק דקות בודדות מביתנו כשמדובר בנסיעה ברכב. פנינו להיכנס ואני ראיתי עבריינים, חבורה של עבריינים עומדים מחוץ לבית ומעשנים. התחלתי לחשוש. לא היה לי מצב רוח בדיעבד סיפרו לי שישבתי בסלון בפנים חמוצות. חמותי הגישה לנו את מתנת החג קופסה גדולה עטופה בחגיגיות אמרתי תודה ואפילו לא פתחתי אותה. קראתי את הפתק המצורף: "חג שמח ושנה טובה! אוהבים אבא ואימא". שוב הודיתי להם "את לא מתכוונת לפתוח?" שאלה חמתי, פתחתי ולפני ניצב סט כוסות שמפניה מרהיב ביופיו הכוסות מעוצבות כפרחים ומונחות באגרטל גבוהה. חלפו מספר דקות ניסיתי לצפות בטלוויזיה על המרקע התרוצצו `דיירי האח הגדול` נעים מצד אל צד כמו עכברי מעבדה בכלוב מזהב. הרגשתי כעס ומחנק, כעסתי על סבתא שלי סבתי הייתה זו שטיפלה בבתי בזמן שהייתי בעבודה. החלתי להאשים אותה בהאשמות שווא, נזכרתי כי פתחתי את המגירה בשידה שבסלון וראיתי שם תמונות ילדות שלי ושל בעלי מקומטות מעט בלבי החלטתי כי היא קימטה אותם. על תיבת הדואר מתחת לביתי ראיתי כי המדבקה והפרטים שלנו עליה נתלשה החלטתי שהיא ביצעה זאת. האשמתי אותה בפיזור חיתולים מלוכלכים ברחבי ביתי ובטיפול לקוי בביתי. כל הכעסים האלו הובילו אותי לשלוח sms לאימי "אני לא רוצה שסבתא תטפל יותר בילדה". אימא שלי הייתה המומה היא הגיבה חזרה בsms "למה???". שוחחתי עמה בנייד והסברתי לה, היה לה קשה לקבל את הדברים וקשה להבין אותי. שוחחתי עם סבתי והטחתי בה האשמות היא לא האמינה למשמע אוזניה וניסתה להתגונן, טענתי כי הצבתי מצלמות בדירה וכי אני יודעת הכל. הכל הלך והסתבך שוחחתי עם אבי בנייד ניסיתי להסביר לו אבא היה המום והציעה שאירגע לצערי לא נרגעתי... בתי התינוקת נרדמה החלטנו להישאר ללון אצל חמי וחמותי ביקשתי מגיסתי כי תשמור על התינוקת ביום למחרת על מנת שאלך לעבודה היא הסכימה. לפתע אמי הופיעה ניסתה לדבר ללבי להרגיע אותי זה לא הלך, פתאום התחלתי להרגיש שמצלמים אותי עושים עלי "האח הגדול" ומשדרים זאת בערוץ המקומי. היה לי ברור כשמש שמצלמים אותי והחלטתי לספק את הסחורה ולהעלות את הרייטינג! אחי הצעיר ליאור הצטרף לאימי גם הוא ניסה להרגיע אותי אך זה לא הלך התחלתי לדבר בשצף קצף ליאור שאל "תגידי את בכנסת?" השבתי שלא "אז למה את נואמת כאילו את על דוכן הנואמים בכנסת"? לאחר זמן מה החלטנו ללכת לישון כולם הלכו ישנתי, בדיעבד מסתבר כי נתנו לי כדור הרגעה, אינני זוכרת זאת. התעוררתי באמצע הלילה בטוחה כי מצלמים אותי ירדתי למטה והתחלתי לצעוק, הערתי את כולם כל הסובבים אותי היו המומים. אני זוכרת שישבנו בחצר חמי הציעה לי תה וביסקוטים בדיוק כמו שנותנים למישהו שחש ברע. הייתי באטרף צעקתי קמתי ישבתי השתוללתי ובעיקר דיברתי שטויות. בעלי ניסה לאחוז בי לכפות אותי ולהרגיע אותי ללא הועיל. חמותי הזעיקה את אימי. פתאום הגיעה אמבולנס לקחו אותי אימי ליוותה אותי הגענו לבית החולים `הילל-יפה` בחדרה לחדר המיון. קיבלה אותי שם אחות נאה לבושה בלבן זכרתי אותה מאשפוזי במהלך ההיריון, עברתי היריון לא קל שכלל אשפוז של חודש וחצי בשמירת הריון, זירוז הלידה ולידה קשה שהסתיימה בניתוח קיסרי דחוף. הכל החל לחזור אליי האשפוז, הלידה. הגיעה רופא לבדוק אותי שוחחתי עמו תוך כדי שאני בטוחה שהכל מצולם ומוקלט וכי על הקהל להצביע בעדי או נגדי. ניסיתי לגייס קולות ואנשים רציתי שכל מי שמכיר אותי ואוהב אותי יגיע לחדר המיון ומהר, התחלתי לקרוא להם לאנשים שלמדו איתי מאז בית הספר היסודי. תוך כדי חיפשתי אותם את אנשי ההפקה ידעתי שהם מסתתרים שם ומושכים בחוטים ללא הרף. כעבור זמן מה הגיע מכתב השחרור מהמיון מלווה בשקית עם כדורים. מסתבר שגם נתנו לי זריקה אינני זוכרת זאת. רציתי הביתה שאלתי מדוע לא הולכים הביתה? בשלב כלשהו אף רצתי החוצה ניסיתי להימלט אך ידעתי כי העבריינים מחכים לי בחוץ וחששתי לחיי חששתי שיפגעו בי. את הבית לא ראיתי מאז זה זמן רב אבל רגע אני מקדימה את המאוחר. נלקחתי למחלקת בריאות הנפש, לא ידעתי איפה אני גיסי וגיסתי ליוו אותי גם בעלי אימי וחמי בכל פעם נכח מישהו אחר מהם בקרבתי. הרגשתי כי כולם כועסים עליי ורוצים ברעתי האחיות הרופאים המטופלים כולם היו נגדי הרגשתי שהרייטינג שלי צונח והקהל הצביע נגדי. בחדר ההמתנה היה מקלט טלוויזיה ושודרה תכנית של יאיר לפיד לצד שדרן דתי בתוכנית הם חלקו על המחלוקות והשנאה בין דתיים לחילונים. הרגשתי שמעבירים לי מסר – והמסר הוא שטעיתי ושעכשיו תוגש נגדי תביעה הרגשתי שרוצים לכלוא אותי והנורא מכל הוא שהרגשתי שבאופן יוצא דופן וכתקדים במדינת ישראל הוחלט להוציא אותי להורג. חשתי שהולכים להרדים אותי בזריקה. נדדתי מחדר לחדר שאלו אותי שאלות דיברו איתי הייתי אפטית, מסתבר שבדקה אותי פסיכיאטרית ושאמרתי לה כי שקלתי התאבדות ע"י קפיצה מהחלון אינני זוכרת זאת אני אוהבת את החיים ומעולם לא חשבתי להתאבד. המשפט הזה הספיק לה היא הוציאה כנגדי צו אשפוז כפוי בהוראת הפסיכיאטר המחוזי. לא ידעתי מכלום ליוו אותי לחדר קטן על מנת לתת לי זריקה, כנראה עוד זריקת הרגעה אך אני הרגשתי שזאת הזריקה הסופית וכי הולכים להרדים אותי צרחתי לא! אל תהרגו אותי! אני רוצה לחיות! יש לי תינוקת... זה לא עזר הזריקו לי עצמתי עיניים נכנעתי הרגשתי שהסוף קרב ולמרות זאת שרדתי אני בחיים הם לא הצליחו! יצאנו את בית החולים לפתע הגיע אבי רצתי אליו כחלק מהשיגעון שלי חשבתי כי מנסים להעליל עליי כי אני מאוהבת בו. זאת בשל העבודה כי מכתב שכתבתי לו נעלם כמובן שגם בזה האשמתי את סבתא הייתי בטוחה כי היא לקחה את המכתב. ישבתי במונית של אבי ואמי ישבה עמי מאחור וסגרה את הוילונות היא ניסתה להסתיר אותי. אימא ניסתה לדבר אל לבי ולהרגיע אותי להסביר לי כי אף אחד לא מצלם אותי ביקשתי ממנה שתדבר בשקט כי הכל מוקלט. לפתע ראיתי שני בריונים את רואה אמרתי לה הם עוינים! אלוהים יודע כמה שצדקתי הם היו `משער מנשה` באו לקחת אותי לאשפוז כפוי אימא התנגדה והסתירה אותי במונית. לאחר מכן סיפרו לי שהם איימו לקשור אותי ולקחת אותי בכוח וכי הציעו שכדאי שאתפנה בשקט. הוריי השתכנעו אחד מהם נכנס אל המונית של אבי ישב מקדימה בעלי ואמי ישבו איתי מאחור ויחד נסענו אל בית החולים. הגענו לשם מבחוץ מקום די פסטורלי קיבל אותי רופא מלווה באחות האחות הייתה לבבית והציעה לי לשתות הרופא החל לשאול שאלות, חששתי ממנו לא רציתי לענות הרגשתי שהוא נגדי בעלי ענה במקומי. נפרדתי מהוריי תוך כדי שאני חשה כעס עצום כלפי אימי ומאשימה אותה באשר קרה לי.