שלום לכולם

elmex

New member
שלום לכולם

אני מעוניין להתחיל בעניין של הצגות עם בובות. תחביב שאני רוצה לפתח קצת. יש לי רעיונות להצגות, מערכונים, הכל נמצא בראש ואני רוצה להוציא אותם בעזרת דמויות בובות. אני לא שחקן ולא למדתי משחק מעולם אז אולי צריך להתחיל באיזה ספר לקרוא אם יש המלצות למישהו אני אשמח. יש לי אתר אינטרנט אחד בשלבי הקמה (אתר לימודי ללא קשר לבובות) ואני מתכנן להקים עוד אתר בהקדשה לנושא הבובות מאוחר יותר. חשבתי לצלם מיני סדרה או מערכונים כאלה בסגנון קצרים עם הבובות ולהעלות את זה גם לאתר. אני מנסה לחשוב עם איזה סוג של בובות כדאי לי להתחיל ואיך יהיה הכי נוח עם הכי הרבה שליטה. יש בובות כפפה רק אני מנסה להבין איך לצלם את הידיים שלי שאני גם אוכל לראות אותן ולא להופיע במצלמה. המלצות על מאיפה להתחיל וכמובן על מקומות ממולצים לרכישת בובות כפפה יתקבלו בברכה. עדיפות תמיד לאיזור באר-שבע. אחלה פורום והמשך שבוע טוב

../images/Emo140.gifאלמקס ברוך בואך אלינו.

לפי כמות שאלותיך ברור לי שאין לך מושג בבובות ואולי .....כמה טיפות מושג
1- ציינת שהבובות הן תחביב... 2- ברצונך ליצור הצגות ומערכונים בעזרת בובות - פה נגמר התחביב ומתחילה עבודה רצינית
3- אתה מעוניין ללמוד משחק והפעלה דרך ספר??? אלמקס משחק צריך ללמוד מעשי ולא עיוני.
4- איזה אתר לבובות ברצונך לבנות? מה הכיוון? האם זה יהיה אתר ובו מיני סדרה על בובות ??
5- איזה סוג של בובות כדאי להתחיל??? שאלה קשה. לאור כל שאלותיך הקודמות אני ממליצה לך להרשם ללימודים ובמהלך הלימודים תיחשף למגוון בובות ורק כך תוכל לענות לעצמך מה הכי נוח ופרקטי. במידה ואינך יכול כרגע ללמוד אני מציעה לך לגשת להצגות ילדים שונות וללמוד דרך הצפייה בהפעלה בבובות , בימוי, מוסיקה.....כך תוכל לדעת למה אתה הכי מתחבר. ואל תשכח שכולנו כאן נשמח לתת תמיכה ועזרה
יום נפלא דבי

ברוך הבא elmex

תמיד שמחים לקבל ולהכיר חבר חדש ואני מודה לך על כך שמצאת את הפורום שלנו כמעניין
אני חייב להסכים עם דבריה של דבי...בדרך כלל שנינו בצד הפתוח יותר בפורום מבחינת "חוקים" ומעודדים חברים חדשים להעז ולעשות אבל זה אך ורק במיקרים בהם יש להם איזה שהוא רקע לנושא או מתחום קרוב אליו, זה יכול להיות רקע לימודי אפילו מינמאלי או ניסיון מוכח וממושך בעבודה בפועל כשחקן\ בובנאי\ כותב\במאי וכ'ו מדברייך ושאלותייך אני מבין שבענינך אין זה המצב ולכן ( לדעתי לראשונה בפורום ) אני כותב בתפקיד ה"מורה" וה
שעושה לך נו נו נו ואומר
חבר
לפני שאתה רוכש בובות ומבין איך לצלם את הידיים מבלי להראות בעצמך יש המווווווווון שאלות, מחשבות ונושאים שאתה צריך להתמודד איתן... זה יופי ומקסים שאתה מעוניין להתחיל בעניין של הצגות עם בובות ובהמשך לצלם מיני סידרה ומערכונים ואני מברך אותך אבל איך ובתור מה תעשה זאת? תהיה הכותב, הבמאי, המפעיל והשחקן כשמעולם לא למדת או עסקת באופן מיקצועי באף אחד מהתחומים הללו???? כל אחד מהתפקידים הללו הוא תפקיד חשוב שנלמד בשנים של למידה עיניות ומעשית בבתי ספר, לימוד אישי מצפייה, מחקר, סדנאות או שיעורים פרטיים ואו בעבודה מעשית ומיקצועית בפועל במשך שנים רבות אני ממש לא מאלה שאומרים שחייבים ללמוד... אני עצמי לא למדתי באופן מיקצועי אבל אני עובד בתחום הבמה מגיל צעיר מאוד דבר שאיפשר לי ללמוד משחקנים מיקצועיים ומבוגרים ממני במשך שנים, עמדתי למבחן במאים מיקצועיים ואני וכישורי נימצאנו מתאימים והחשוב מכל עמדתי יום יום במשך שנים במבחן הגדול ביותר שהוא מבחן הבמה והקהל ורק אחרי שנים של קבלות בשטח "העזתי" ליצור הפקות פרטיות שלי אני גם לא מבין כ"כ, אתה רוצה להיות שחקן או בובנאי? או גם וגם? אני בא מצד המשחק ואני יכול לספר לך מניסיון שלא כל שחקן, מוכשר ככל שיהיה, יכול להפעיל בובה ומצד שני לא כל בובנאי יכול לעמוד על הבמה כשחקן ולהחזיק הצגה שלמה ללא ליווי בובה - כמו כל דבר יש ויש אגב גם לימודי משחק אינם מבטיחים הצלחה אם אין את הדבר הקטן הקרוי כישרון ( את זה שום בית ספר לא הצליח ולא יצליח ללמד אבל אם יש שם משהו בהחלט אפשר במסגרת בית ספר לנקות ולפתח את זה ) כנ"ל לגבי לימודי בובנאות ( וגם כאן האם אתה מתעניין בצד המפעיל או בצד היוצר בובות או גם וגם? ) לקרוא ספרים שונים בהחלט מועיל ומוסיף מידע אבל כשם שלא היית קורא ספרי פסיכולוגייה ובעקבות זאת מחליט שאתה יכול לפתוח קליניקה ולטפל באנשים, בדיוק כך אינך יכול להקים תיאטרון, להעלות הצגות, לעבוד עם בובות וכ'ו רק כי קראת כמה ספרים זה מיקצוע לכל דבר ואם אתה רק רוצה להשאיר את זה במסגרת תחביב שאתה מפתח קצת אז זו הדרך, תקרא, תצפה, חפש חוג חובבים להופיע אבל אם אתה רוצה להפוך את התחביב למקצוע אתה חייב לענות לעצמך על כל השאלות והנושאים שדבי ואני העלנו ולפעול בהתאם. ראיתי במשפט הסיום בחתימה שלך שאתה חובב הרפתקאות אבל גם להרפתקה כדאי להתכונן כדי שלא תהפוך לאסון... כל הדברים נאמרים באהבה גדולה ומתוך רצון לעזור לך לעשות זאת בדרך הנכונה ועם כמה שפחות טעויות ובעיות כמו שאמרה דבי, כולנו פה בשבילך תמיד שמחים שבאת

למעלה