שלום לכולם

start82

New member
שלום לכולם

אני חובבן וכרגע מסיים את הפרוייקט הראשון שלי-שולחן גינה גדול. יש לי בעיה שאשמח אם תוכלו לעזור לי בפתרונה:כל העצים שהשתמשתי בהם לצורך בניית השולחן היו מעצים שמצאתי ואספתי במשך תקופה ארוכה. נאמר לי שאת כל החורים אוכל לתקן עם שפכטל וכך עשיתי. עבדתי עם מלטשת כדי להשיג שכבה אחידה אך ללא הועיל.כמו כן צבעתי בצבע אטום ועדיין רואים את השפכטל וגם המשטח לא אחיד... מה עושים?אולי אני צריך לעבוד עם איזשהו כלי שאני לא יודע על קיומו? תודה מראש

yulevi

New member
בטח עץ משטחים

או עץ לא מהוקצע,היית צריך להקציע מראש את העצים,אם הבנתי נכון את שאלתך.

yulevi

New member
אם כך

זה צריך להיות עץ מהוקצע,ושתמת את חורי הברגים עם שפכטל,כדאי שתעלה תמונה ותכתוב באיזה שפכטל השתמשת

start82

New member
בנוסף סיימתי עם שכבת הצבע הראשונה

מה אני צריך לעשות בין לבין?

start82

New member
עוד תמונה

אשמח להערות ותגובות-רק ברחמים כי זו העבודה הראשונה שלי...

yulevi

New member
קודם כל../images/Emo229.gif

לעבודה הראשונה, כדי לשפר את הצבע תשייף הכל עם נייר גס ובשלבים תגיע לליטוש עד נייר 180,חלק גדול של הפגמים יעלם,ותצבע מחדש

start82

New member
תודה על המחמאה והעזרה

וסליחה על השאלה חסרת הניסיון- אם אני אלטש בנייר גס זה לא יוריד את כל הצבע?או שזאת המטרה?בכל אופן איזה מספרי ניירות אני צריך?מתי מחליפים?האם עושים זאת כל פעם בין השכבות?

yulevi

New member
ליטוש העץ

אם אתה רוצה לתקן את הפגמים ,לא תהיה לך ברירה כי חלק מהצביעה תעלם,מספרי הניירות לדעתי הם 100-120-150-180,אם תרצה גימור חלק יותר אז תעלה עם המספרים

WOODY HAREL

New member
אני חולק עליך יהודה!

הצבע שצבעת איתו לא צבע אטום (כמו שכתבת).צבע אטום הוא כל צבע אקריל של קירות בכל גוון שתבחר. זה הפתרון היחיד לא לראות את תיקוני השפכטל, אמנם, גם לא תראה את המרקם של העץ אבל הכל יהיה אחיד. לפי התמונה עשית שימוש בלכה כלשהי שהיא שקופה ותמיד יראו את השפכטל ככתם. בהצלחה.

yulevi

New member
זכותך../images/Emo2.gif

אבל זה שפכטל אמריקאי , אם השפכטל לא ילוטש ,תוך זמן קצר בגלל תנועת העץ השפכטל ייסדק ואפילו יכול להתפורר,וזה קרה בעבודה השנייה שלי

Ron 99

New member
יכול להיות שאודי צודק אבל

לא בהכרח. עבור צבע אטום הייתי מתחיל עם צבע יסוד: לדעתי זה חובה עם אתה רוצה משטח חלק. את זה הייתי מלטש ב- 120 ו- 180 עד לקבלת משטח חלק. בהמשך נותן צבע אחר עם ליטוש של 220 או 320 בין שיכבות. קיבלת הרבה אפשרויות: עכשיו תבחר מה שנוח לך

start82

New member
תודה לכולם על העצות והעזרה!!!

ליטשתי כמו שyulevi הציע וזה אכן תיקן את רוב הפגמים אבל גם קצת פורר חלק מהשפכטל.כמו כן כמו שWOODY HAREL טען כנראה שזה באמת לא צבע אטום כך נוכחתי לדעת אחרי הצביעה החוזרת היום-רואים את הצורה של העץ אבל זה בסדר כי לא רואים את הפגמים (שזאת בעצם הסיבה שקניתי צבע אטום ). אחרי שהצבע יתייבש אני צריך ללטש שוב?באיזה מספר?והאם להוריד את המהירות של המלטשת?ואחרי כל הצביעה אני צריך לצבוע בלכה אם זה מיועד לעמוד בחוץ? שוב תודה לכולם

maamoon

New member
עושים עוד שפכטל

עושים עוד שפכטל משייפים עם נייר עדיין 320 ומוסיפים עוד שכבה של צבע ממשיכים כך עד שמקבלים שכבה מקובלת

למעלה