שלום לכולם

Sophalin

New member
שלום לכולם

פורום כזה חיפשתי לפני כמה שנים התחלתי לבנות דגמים של ספינות מעץ, אתם בטח מכירים את אלה שמוכרים בפאזלנד וכאלה בכל מקרה הספינה הנוכחית שאני בונה היא הספינה של אמריגו וספוצ'י ואני קצת תקוע יש שם שני מסמרים דקים מאוד (0.25 קוטר) שצריכים לנקב פיסת עץ קטנה מאוד (ס"מ וחצי על 4 מ"מ ובעובי 0.5 מ"מ) הבעיה היא שהניקוב חוצה את העץ לשניים בסופו של דבר זה צריך להראות בחתך מהצד ככה: + + ----------- | | אבל אני לא מצליח כי העץ ממש ממש מתבקע :( יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות?

yulevi

New member
צריך לקדוח

תשתמש במסמר כמקדח,ואז יהיה לך קדח בעץ והוא לא יתפוצץ

Sophalin

New member
אתה מתכוון

לנעוץ את המסמר בעץ ולסובב לאט לאט? ניסיתי את זה... זה עדיין התבקע :(

yulevi

New member
לא לנעוץ

הנעיצה כנראה גורמת לביקוע העץ ,מהתחלה תתחיל לסובב את המסמר,

Sophalin

New member
אוקיי אני אנסה

אחזור אחרי שאכשל :) LOL אני אנסה להעלות תמונה של הפרוייקט האחרון שהיה לי הספינה של קפטן מורגן

zvika f

New member
מים

שים טפת מים בעזרת פיפטה באזור הניקוב ואז תקדח(לא הרבה מים,הכנרת מתיבשת
)

arsar

New member
נעיצת מסמר בעץ ללא סדקים

אם תקדח - לא בטוח שתמצא קוטר מתאים שעדיין יאפשר למסמר להיאחז בעץ. הדרך לנעיצת מסמר בעץ ללא סדקים או שבר - להשחיז את החוד של המסמר לשטח ישר, כלומר - להסיר את החוד ובמקומו להשאיר שטח ללא חוד. בהצלחה.

max63

New member
קידוח

לדעתי הפתרון היד הוא רכישת מקח דק ככל הניתן, קידוח, מילוי החור בדבק (למקרה שהוא גדול או שווה לקוטר המסמר) והשחלת המסמר עוד בעת שהדבק נוזלי. עץ כל כך דק יתבקע בכל מאמץ, יהיה זה דחיפה, סיבוב או עיקום. יש כמובן אפשרות להשיג עץ צפוץ ואחיד ולנסות גם איתו. כל הכבוד על הפרויקט. וספוצ'י היה ימאי ונווט איטלקי שרבים מאמינים שעל שמו נקראת יבשת אמריקה, אף שיש גרסאות אחרות גם כן. הוא אמנם הגיע לשם שלישי אבל עזר לפרסם את היבשת בפני הציבור הארופאי. נשמח לראות את התוצאה של עבודתך. מקס

artagel

New member
פיסת העץ

תנסה לעטוף אותה בנייר או סרט פלסטי דביק צמוד,צמוד לשם הקידוח .

למעלה