שלום לכולם,

osnnat

New member
שלום לכולם,

אני חיילת משוחררת ואני קצת אבודה. אני מאוד מעוניינת לעבוד ולנוח את השנה הזו ולטייל גם אח"כ, ולכן לימודים הם לא בראש מעייני! אני בעלת דרכון קנדי וכמעט סגורה על לעבוד באוסטרליה. אני מאוד לא מעוניינת בלעבוד בעגלות ולכן יש לי יתרון בגלל הדרכון הזר שברשותי. חיפשתי רבות באינטרנט ורציתי לדעת אם מישהו מכיר את העיר פרת' באוסטרליה והאם יכול להמליץ על העיר: שמע/היה שם ויש חוויות או נסיון משם? ואם בכלל... באיזה ערים באוסטרליה ישנן קהילות יהודיות גדולות? תודה!

למה דווקא פרת'

אם את לא מכירה את העיר בכלל, למה בחרת דווקא בה? למה לא סידני המפורסמת או מרלבורן? עליהם אני דווקא כן יכול לספר

osnnat

New member
שאלה טובה

בחרתי דווקא בה כי אחי נמצא שם. ואני קצת קרועה: מצד אחד הוא נמצא שם ואני נוסעת לגמריי לבד מצד שני שמעתי כלכך הרבה דברים על מלבורן וסידני וכן הייתי רוצה דווקא לסוע לשם... לכן חיפשתי קצת על פרת' ואני לא מוצאת הרבה... אשמח בכל זאת לשמוע על מלבורן... איפה אני יכולה למצוא דירה נחמדה לגור בה שתהיה בלב העיר? אתרים מומלצים?

EmGee

New member
אז דבר ראשון בתור אזרחית קנדית את יכולה

להוציא ויזה שנקראת working holiday visa שמאפשרת לך לשהות ולעבוד בצורה חוקית באוסטרליה למשך שנה. את אפילו לא צריכה ללכת לשגרירות כדי להוציא הכל נעשה דרך האינטרנט, רק את צריכה להחזיק כרטיס אשראי בין לאומי כדי לשלם, אני הוצאתי מלפני כשנתיים וזה עלה לי בערך 100 דולר אמריקאי. בעיר פרת' לא הייתי אבל הבנתי שמדובר בעיר עם אוכלוסיה יחסית עשירה, ולכן זה יתרון לעבוד שם במכירות של מותרות כאלה ואחרות, אבל לא לעבודה מסוג אחרת (אלא עם יש לך הרבה כח פיזי ואת מעוניינת לעבוד במכרות שם). ישנה קהילה יהודית מאוד גדולה במלבורן. איזה סוג של עבודה את כן מחפשת? אם האנגלית שלך טובה ונטולת מבטא תוכלי בקלות לעבוד במלצרות.

osnnat

New member
תודה רבה!

תודה רבה על האינפורמציה! מידע נחוץ וחשוב שאת חלקו כבר ביררתי ואני בתהליכים... אני חושבת שאני נוסעת בכיוון שלא משנה מה יציעו לי אקבל, פחות או יותר. אני מתכוונת להגיע ופשוט להתחיל להגיש את הקורות חיים שלי... האנגלית שלי כמעט ללא מבטא ולכן אני לא חושבת שתהיה לי בעיה בכיוון הזה... ההתלבטות היחידה היא אם לבחור להגיע למקום שוקק עם קהילה יהודית מאוד גדולה (שזה חשוב לי!) או לבחור להגיע למקום קצת יותר שקט (שבו אחי נמצא) עם קהילה קטנה יחסית אם בכלל... האם את/ה יודע/ת על אתרים שמציעים דירות או חדרים במלבורן לאנשים שרוצים לגור תקופה מסוימת בעיר? במרכז העיר?

ravid23

New member
בקשר למלבורן

למצוא דירה במלבורן זו לא בעייה תגיעי לבית חבד יש המון מודעות של דירות של ישראלים המחיר נע בן 80 ל100 דולר לשבוע הדירות לא באיכות גבוהה אבל אחרי תקופה שתהיי מקושרת תוכלי לעבור לדירה של אוסטרלים באותו מחיר כמו כן הקהילה היהודית לא נמצאת במרכז העיר אלא רחוקה 20 דקות משם במרכז העיר השכירות תהיה מאוד גבוהה וגם לא משתלמת עם את שואלת אותי במלבורן קיימת רכבת חשמלית מאוד יעילה שמניידת אותך ממקום למקום במהירות שיא... כמו שאמרתי מהרובע הישראלי{בלווקלווה וקרליסה} למרכז העיר יקח לך כ20 דקות... בהצלחה

osnnat

New member
וואו!

תודה לך

למעלה