שלום לכולם

שלום לכולם

אבחנו אצלי OCD אתמול ורציתי לדעת אם טורדנות כפייתית יכולה להתבטאות בשקרים חוזרים ונשנים { לא לגבי הסתרת הOCD אלא שקרים טרגיים}

פייפר1

New member
אני לא ממש מבינה בזה אבל :

יש לי חברים טובים שגם יש להם OCD ולא ניראה לי שזה משפיעה על הדיבור אבל עדיף שמישהוא מוסמך יענה לך

טורדנות כפייתית

יכולה להופיע בכל צורה גודל וצבע. אם זו התנהגות אנושית - כלומר משהו שאנשי עושים - ההתנהגות יכולה להפוך לטורדנית. מכיוון שאנשים משקרים, ושקר זו התנהגות אנושית, אפשר שיהיה אדם שישקר באופן אובססיבי.

yonadavg

New member
הפרעה טורדנית כפייתית (ocd)

שלום. למה כוונתך ב "שקרים טרגיים"? האם אלו שקרים המתארים דברים טראגיים ששקרו לכאורה לקרובים לך? ואם כן, האם לאחר השקר אתה חש הקלה כלשהי מחרדה שדבר שכזה אכן יקרה? (כאילו בזה ששיקרת "הצלת אותם") אם כן, הדבר עשוי לענות לקריטריונים של OCD. יונדב

כן אנ ימרגיש שהצלתי אותם

כי ככה הם לא ממש חייבים להכיר אותי... ולא יתאכזבו...שקרים טרגיים זאת אומרת לשקר שהיה לי גידול ושאנסו אותי והפאק בזה הוא שאנ ימודע לזה שזה לא בסדר וזה עושה לי כל כך רע אבל אני פשוט לא מצליח להפסיק ... כשיש מצב מלחיץ לאללה זה הטריגר לשקרים... אני פשוט רוצה להפסיק לשקר אבל מאז ומתמיד עוד מכיתה ג' שיקרתי דברים הזויים כאלה... אני לא רוצה לפגוע יותר באנשים אז אני צריך לדעת אם זה קשור לOCD עצמו או לא

אבי 122

New member
שקרים

ברמה העקרונית, כאשר אדם עושה דברים לא מפני שהוא חושב שזה נכון לעשות, אלה מתוך כפיה פנימית, שאינו יכול להתגבר עליה זאת כנראה סיג של קומפולסיה, זה OCD.

למעלה