שלום לכולם,

noam221

New member
שלום לכולם,

אני חדש בפורום אז שלום לכולם, שמי נועם... ! בכל אופן השאלה... רציתי לשאול האם כאשר משתמש מסויים מוריד תמונות פורנוגרפיה מתוכנת שיתוף קבצים (הכוונה ממשתמשים אחרים) ומשאיר אותם בתיקית שיתוף הקבצים... -כלומר מאפשר למשתמשים אחרים להוריד ממנו את הקבצים הללו - האם הוא עובר על הסעיף בחוק שאומר שיש איסור על הפצת תמונות פורנוגרפיה ( אני לא זוכר את החוק המדויק ....) תודה רבה לכל העונים!

noam221

New member
אז יש דבר אחר שלא הבנתי...

האם זה שמשתמש מוריד ממשתמש אחר תמונת פורנוגרפיה ( נעזוב את הקטע של זכויות יוצרים אם יש...) האם הוא עובר עבירה פלילית כלשהיא, האם שמעתה על מקרה שבו העמידו משתמש שכזה לדין- עקב החזקת תמונות פורנוגרפיה בתוכנת שיתוף קבצים..-?, קראתי גם את סעיף "תום לב" לפיו אני מבין שאם משתמש "שכח" להעביר את התמונות מתקיה זו לאחרת אינונו עבר עבריה כלשהיא, אני צודק?

noam221

New member
ועוד משהו...

רציתי גם לשאול האם אתה יודע/משאר שבהסכם השימוש באידונקי/קאזה (הכונה תוכנות שיתוף קבצים גדולות) יש סעיף אשר מתיחס לכך, כלומר על פורנוגרפיה.... אולי סעיף שאומר שרק ילדים מגיל X יכולים להוריד תמונות וכ´ו, ואם אתה נמאשר אז אתה בן 18?? זה סתם שאלה שעלתה לי בראש...

הורדת תמונה פורנוגרפית והחזקתה

במחשב פרטי או על מדיה אינה עבירה. שאלת התודעה הפלילית בהפצת תמונות פורנוגרפיות היא יותר מסובכת. כעיקרון, כדי להרשיע אדם בפלילים, על התביעה להוכיח לא רק מעשה ומחדל אסור אלא גם "תודעה פלילית" כמעט בכל סעיף עבירה המחוקק קבע מהי התודעה הפלילית הנדרשת, בחלקן צריך כוונה, בחלקן די בפזיזות, זדון, חלקן הן היודעין, ויש גם כאלה שבמקום תודעה פלילית ממש די ברשלנות. ישנן גם עבירות שנקראות סטטוטוריות, בהן יש אחריות מוחלטתכלומר די לתביעה להוכיח את המעשה או המחדל האסור ואין צורך להוכיח תודעה פלילית. קיימות גם חזקות, כלומר פרזומציות משפטיות (סליחה על המילים אבל אין לי אחרות) ויש גם "הגנות" כגון, טעות בעובדה, הגנה עצמית, כורח, צורך, אלה לא דברים שאפשר להסביר על רגל אחת. נכתבו על זה ספרים שלמים. אני לא מכיר פסק דין בו הואשם אדם בהפצת תועבה והוא טען טענת "לא ידעתי שאני מפיץ" מה שאני יכול להגיד זה שבארה,ב התעוררה סוגיה דומה: עובדת הגישה תביעה על הטרדה מינית על כך שבמהלך העבודה הגיעה לקבצים פורנוגרפיים שהיו במחשב שלה. המעביד טען שלא התכוון לחשוף את העובדת לאותם קבצים. בית המשפט קבע שחובתו כמעביד לנקוט באמצעים סבירים כדי לוודא שהעובדים לא יחשפו לקבצים כאלה, גם לא בטעות.

noam221

New member
התכונתי לתוכת שיתוף קבצים...

האם שמעתה על פסק דין בקשר לפורנוגרפיה ותוכנת שיתוף קבצים, כי הרי אם כך, לכל משתמש שלישי בקאזה ( או כל תוכנה שיתוף קבצים אחרת) יש מספר תמונות פורנו שהוריד והשאיר בתקית השיתוף- האם הוא עבריין?

noam221

New member
בכל אופן...

אם בני ( בן 11) נחשף לפורנוגרפיה תוכנת KAZAA לאחר שחיפש תמונה "על" שם "פוקימון"(באנגלית) - הפילטר של קאזה איננו מנע הצגת תמונה זאת, מה ניתן לעשות? תודה

אני לא יודע איך פילטר של תמונות

פועל, אני מציע שתשאל בפורום התגוננות באשכול מחשבים, לא נראה לי שיש פתרון משפטי לבעיה.

assafwo

New member
פורום התגוננות באשכול מחשבים

נא להגיב להודעה זו. ולא לקודמת(כי שכחתי בקודמת לסמן שאני רוצה הודעה במייל) (אתה יכול מחוק את הקודמת, דורון) היי דורון. איפה זה: "פורום התגוננות באשכול מחשבים"? אסף

למעלה