שלום לכולם

mirchell

New member
שלום לכולם

אני חדשה בפורום, ולא מזמן חזרתי מביקור בבי"ח בו בת-משפחה עומדת לעבור מחר ניתוח לכריתת השד בעקבות גידולים סרטניים שנמצאו אצלה , היא מאד מפוחדת ולחוצה וכל הילדים שלה מודאגים (כולם ילדים גדולים) א. איך אני יכולה לעזור ולתמוך בה ובהם ב. האם תוכלו לספר לי על התהליך ,הטיפולים ,הסיכונים ובכלל לנדב מידע על סרטן השד? תודה.

MemphisRaines

New member
בכמה מילים

אין לי דיע ספציפי לגבי סרטן השד אולם כיום ניתן לרפא סרטן באחוז דבוהה של המקרים סביר להניח שזמן מסוים לאחר הניתוח יבוצעו בדיקות שונות כמו גם בדיקה פתולוגית מדוקדקת של הגידול שהוצא ובהתאם לכך יוחלט מהו סוג הטיפול הנכון ביורת עבור הגידול הזה זה יכול להיות הקרנות או כימוטרפיה זה גם יכול להיות טיפול הורמונלי כלשהוא וזה יכול להיות מעקב בלבד תלוי בסוג הגידול ובדרגת חומרתו התמיכה הכי טובה שאת יכולה לתת זה להיות לצידה לא כל הזמן ולא על חשבון חייך אבל להיות לצידה לתת לה את המרחב הדרוש מחד ומאידך לתת את הביטחון שאת בסביבה ותמיד מוכנה לשוחח ולעזור המון בריאות ואושר
שרון

מלמלה

New member
תשובה מעשית

ראשית הניתוח אכן כואב מאוד בצד המנותח למשך מספר שבועות ולכן עזרה פיזית בבית תהיה גדולה אני לא יודעת איזה גיל הילדים אבל בהכנת אוכל, נקיונות כביסות גיהוץ וכו´ יש מה לעזור הכל תלויי בסוג הקשר בינכן שנית פשוט להיות שם בשבילה ולידה לשמוע אותה ולהרגיש בלי להביע דעה אלא פרגון ותמיכה בלבד - גם ואם היא מעט "שוקעת" או עונה לא הכי נעים ומנומס. באתר הנקרא אחת מתשע ישנו חומר רב בנושא והפניות לתמיכה נפשית (ישנן נשים רבות המגיעות אל מיטת החולה בבי"ח להדרכה ותמיכה ובנוסף בבתי חולים גדולים ליצור קשר עם "אחות מתאמת" שתפקידה לקשר בין כל הגורמים בבית החולים אונקולוג, כירוג, פלסטיקה, כימוטרפיה, הקרנות עובדת סוציאלית - אני מאמינה שצוות בי"ח יכול וישמח לעזור בכל דרך לקבלת מידע יותר פרטני הרבה בריאות ואושר

למעלה