שלום לכולם...

פבלוס

New member
שלום לכולם...

זאת הודעתי הראשונה בפורום. ואני מקווה להיות פעיל בו בהמשךץ לפורום זה נכנסתי במקרה ומיד חיבבתי אותו ככה שאני מתכוון להיות בו בהמשך. יום טוב לכולכם! פבלו.

פבלוס

New member
עוד משהו... ראיתי שהמון אנשים

מדברים על מרוול וספיידר מן. אז זהו לפני כמה זמן למי שזוכר היה את הסרת של האקס מן, למי שזוכר בתחילת הסרט ( סרט שגם אותו ערך מרוול) ראו את מגנטוס (האיש הרע) במחנה השמדה. דווקא האיש הרע יהודי ודווקא נשלח לבסוף לבית הכלא. האם היה כאן קטע אנטישמי מכל סוג שהו? או שזה בכוונה כדי להדגיש משהו? שלכם: פבלו.

ykonijn

New member
אין כאן אנטישמיות

דווקא במקור בקומיקס מגנטו היה צועני שנשלח למחנה השמדה (הנאצים גם טבחו בהם). בסרט, ובזמן האחרון בקומיקס, החליטו לשנות אותו להיות יהודי, אבל לא בקטע אנטישמי, אלא להראות כמה זוועות השואה יכולים לגרום למישהו לאבד כל אמון במין האנושי עד כדי כך שהוא בעצמו מוכן להשמיד את המין האנושי כמו שאלו ניסו להשמיד אותו.

Deathatred

New member
מגנטו הוא לא רשע אולטימטיבי

אלא רשע ממניעים טובים. המטרה שלו היא עולם בטוח למוטציות. הוא רוצה למנוע בכל מחיר שואה חדשה למוטציות. עקב ניסיונו המר בשואה ועקב הגזענות הרבה של בני האדם ("ידידי האנושות" FOH) מגנטו מגיע למסקנה שאין טעם לדיבורים ולכן הוא צריך להבטיח את שלום המוטציות בכוח הזרוע. לכן הוא מחליט להילחם באנושות שרודפת את המוטציות. בסדרה המצוירת היה פרק אחד שבו מגנטו הקים מושבה למוטציות בחלל ללא בני אדם אך הוא נבגד ע"י סגנו ונרצח (
והסגן ברוב טמטומו זרק את הגופה לכדו"א ובכך הציל את חייו של מגנטו שקם-לתחייה
). ככה שאין כאן אנטישמיות. מגנטו הוא Villian שאפשר דווקא לסמפט.

פבלוס

New member
אבל בסרט מגנטו חטף את האקס מנית

הקטנה (אני לא זוכר את שמה) זאת לא ג´יין, לא סופה, לא הירוקה החזקה אלה זאת שלא הזכרתי. באנגלית קוראים לה jubile אם אני לא טועה.

The Flash

New member
ג´ובילי לא הייתה בכלל בסרט...

לקחו את הסיפור שלה, עיוותו אותו קצת, זרקו פנימה את רוג במקומה ואת וולברין בשביל הטעם ועשו ביצה מקושקשת מהכל

The Flash

New member
תיקון, ג´ובילי הייתה בסרט..

אבל רק כניצבת, ראו את הדמות שלה כאילו והיא הייתה אסייתית

DDN

New member
האקס מנית שהוא חטף.

כן הייתה ה"ירוקה החזקה" לפי הגדרתך, וזו רוג. ולא עשו שום מישמש עם הסיפור של רוג וג´ובילי. רוג באמת ברחה מהבית, אבל בסיפור האמיתי מי שמוצא אותה זו מיסטיק ולא אקסוויר. ואז, יחד עם מיסטיק היא תוקפת את קרול דבנרס (גברת מרוול) ומקבלת את הכוחות שלה, וכך הופכת להיות ה"ירוקה החזקה".

The Flash

New member
אני יודע על זה...

היא לא לקחה רק את הכוחות של גברת מרוול היא עשה כל מיני דברים בשביל מיסטיק...

פבלוס

New member
אני יספר מה אני ראיתי.

מראים את ג´ובילי שבורחת מהבית ומגיעה לעיירה אחת בקנדה. שם היא פוגשת את וולורין שהוא לוחם בכלוב. אחרי כן היא נוסעת איתו והם מותקפים ע"י מוטנטים שונים. ואז מופעים חלק ניכר (אם לא כולם) מהאקס מנים. וכל מקרה נדמה לי שהסרט לא מדויק כל כך כמו בפרקים בטלויזיה.

סליחה, אבל זה לא ממש מדוייק

הזהות של מגנטו אף פעם לא הייתה ברורה לחלוטין. מעולם לא נאמר בפירוש אם הוא צועני או יהודי. מה שכן, רמזים יש בלי סוף- לכאן או לכאן. מומלץ לקרוא את המאמר המצורף, המנתח את האזכורים השונים לזהותו של מגנטו לאורך השנים, ולבסוף מגיע למסקנה הבלתי נמנעת, שהוא, מה לעשות...יהודי.

Deathatred

New member
בקשר לסברה

במאמר מוזכרת סברה, סופר-גיבורה ישראלית וסוכנת מוסד. למישהו יש יותר פרטים עליה? לינקים? תמונות? וכו?

אני מעדיף את האתר

הזה, מה גם שהאתר שניתן קודם נופל פעמים רבות. וכשתגמור לקרוא- מומלץ שתחתום על העצומה הקוראת לתת לסברה סידרה משלה. (ונמצאת גם באחד הטאגים שבראש הדף).

בטח אנטישמיות!

אבי ארד אנטישמי, סטאן לי אנטישמי, כל החבר´ה היהודים במארבל (הרוב...) הם אנטישמים מוצהרים!

למעלה