שלום לכולם

מתי מי

New member
שלום לכולם

שאלה, איך אני תופס במלחציים מקבילים, או מה שהוא דומה. גוף שהוא לא בדיוק ישר, שאין לו פאות מקבילות, מעוגל, מחורץ וכו'? יש איזה שהוא מתפס? כך שיחזיק אותו, ואפשר להמשיך לגלף, וכו. או לדגמא איך אני אוחז על פסל מורכב ?

arsar

New member
אינך ברור! האם השאלה היא:

איך לתפוס פסל (גילוף בתלת מימד) להמשך העבודה? לאחר שתבהיר את שאלתך אוכל לענות ומקוה שבפירוט רב.

מתי מי

New member
כן בדיוק לזה התכוונתי

בא לי לעגל את החמוקיים של המכוניות , ולכן קורה מצב בו לחי אחת תומכת במישור והמקבילה לה עומדת מול חלק עגול כמו הגג. כן אני חושב שהכוונה כמו לפיסול בתלת מימד

arsar

New member
עכשיו הבנתיך. אכין כמה איורים להסבר - פסיינסה

arsar

New member
איורים והסברים לאחיזות שונות בפיסול - תמונה 1

אביזרים לאחיזות שונות. בורג d משמש לאחיזה בקוביה - תמונה בהמשך.

arsar

New member
איורים והסברים לאחיזות שונות בפיסול - תמונה 2

פרטים לאחיזת קוביה

arsar

New member
איורים והסברים לאחיזות שונות בפיסול - תמונה 3

איור המחשה לאחיזת קוביה. הקוביה היא שנאחזת במלחציים.

arsar

New member
איורים והסברים לאחיזות שונות בפיסול - תמונה 4

אחיזה נוספת לפיסול/גילוף עץ. ה"אוזניים" המשמשות לאחיזת החלק הושארו לצורך האחיזה ויוסרו לקראת תום העבודה.

yulevi

New member
../images/Emo51.gif אריה ברשותך הכל נשמר

באלבומי ההפורום,באלבום ג'יגים ושיפורי ציוד כמאמר במדור מאמרים כללי

yoavliberman

New member
תפסנית לעובדים חמקמקים

יש לך כמה אפשרויות: 1. שימוש בלחיים מגומי או שעם. 2. לחיים שבהם חריץ בצורת V או שילוב של לחיים רגילות מגובות בטריזי עץ בין לחי ללחי. 3 . תכנון מראש הדורש השארת "שורש" או קנה מורבע או מלבני ואחיזת העובד בעזרת הקנה או השורש במלחציים. לאחר סיום פעולות הגילוף השיוף וכו', נסר את השורש והמוצר שלך מושלם. 4. תפיסת העובד מתחתיתו או מבסיסו ע"י ברגים: קיבוע ואחיזת העובד ע"י החדרת בורג או שניים בין בסיס/שורש ארעי (או תחתית קבועה) שיתפס במלחציים. או הברגת העובד מבסיסו לשולחן עבודה או משטח עבודה בעזרת בורג המוברג מלמטה . בסיום העבודה על המוצר אתה משחרר את הברגים ומחלץ אותו. החסרון בשיטה הזו הוא שישארו לך חורי ברגים בתחתית המוצר. אתה כמובן יכול לסתום אותם בעזרת חף עץ או מרק.

מתי מי

New member
עובדים חמקמקים

השתמשתי בטריזי עץ הצורת V לאחוז בגלגלים, ונתת רעיון טוב, אפשר להשתמש רק באחד ובמקביל לו לחי חלקה של המלחציים.יפתור לי חלק מהמקרים, הראיון של הברגים לתוך הגולם, אשתמש רק אם לא תהיה ברירה ( וכתבת גם למה) חשבתי אולי יש מלחציים, שבתחתיתם יש אפשרות להצמדה לשולחן, והם מורכבות על ציר כדורי שניתן לנעילה בזווית רצויה(על מנת להביא את הגולם למצב עבודה נוח), ובלחיים שלהם אשתמש בשיטת טריז ה-V או גומי/שעם

arsar

New member
מלחציים כאלה אכן קיימים ודווקא אינם יקרים מאד

arsar

New member
"מלחציים עם מיפרק כדורי" - שלחתי גם מסר

מתי - שלחתי לך לינקים במסרים

למעלה