שלום לכולם...

omer37

New member
שלום לכולם...

היום ראיתי סרט תיעודי על חבר של אבא שלי שנפטר מטרשת נפוצה... זה נורא הפחיד אותי (אני פרנואיד תסלחו לי על זה..) ואני אשמח אם תסבירו לי קצת על המחלה הזאת... עומר

bali

New member
מנהל
מנסיון בלבד... הנה הסבר קצר

אני לא מאלה שקוראות מאמרים וסטטיסטיקות על המחלה, כי אני מאמינה שאם אני אדע מה יכול או עלול לקרות לי, זה רק יעשה לי רע. אבל מה שאני כן יודעת זה שטרשת נפוצה זו מחלה נוירולוגית שבה יש מחסור בחומר מסויים במוח, והמחסור הזה גורם למין "קצרים" או "דלקות" שמתבטאות בכך שיש איזו בעיה בעצבים של איזור מסויים בגוף. זוהי מחלה שבה הגוף מתקיף קצת את עצמו, גול עצמי כזה. יש שני מהלכים עיקריים למחלה: סוג 1 : המחלה יחסית שקטה ומדי פעם יש "התקף". תכיפות ההתקפים וחומרתם לא ידועה מראש, והטיפול הוא בד"כ על ידי סטרואידים. סוג 2: מהלך המחלה הוא מצב של התדרדרות מתמשכת ופחות בצורה של התקפים ושקט שאחריהם. בעקרון זוהי לא מחלה סופנית, כלומר היא לא גורמת למוות בכוחות עצמה. זהו בערך מה שאני יודעת. בטוח שיש מי שיודע יותר, ורומי בוודאי עשתה קישור למאמרים בנושא אם אתה רוצה לקרוא יותר, וחומר מדעי יותר.

RAZ21

New member
כמה פרטים

מדובר במחלה שסיבותיה לא ידועות. ישנן השערות שמדובר במחלה אלרגית והשערות שמדובר במחלה וירלית.או אולי שיבוש של המנגנון החיסוני בגוף. מה שכן ידוע, פחות או יותר, הוא מהלך המחלה. תאים הקשורים למערכת החיסון מצליחים לחדור משום מה, דבר הלא קורה בד"כ, את BBB, שזהוא המחסום שיוצרת מערכת הדם במח, בערך. לאחר החדירה, תאים אלה מפרקים את החומר הנקרא מיאלין, וגורמים לפירוקו. תפקידו של המיאלין הוא לשמש מעין חומר מבודד על תאיי העצב (אקסונים) ובכך לאפשר להם מוליכות חשמלית טובה. ברגע שהמיאלין חסר, המוליכות נפגעת ונוצרים, קצרים, או נתק. ועכשיו לחלק הטוב, האינטרפרונים, בין שאר פעולותיהם, מצליחים למנוע חדירה של התאים הנ"ל למח ומונעים פירוק של המיאלין, ע"ס ניסיון שנצבר עם התרופה הוותיקה ביותר, בחלק ניכר מהפציינטים אפילו חל שיפור במצב, לאחר 12 שנים ויותר,מס ההתקפים ירד ביותר מ70% ואילו תוצאות הMRI הראו נסיגה, לא הרעה אלה הטבה. ישנן תרופות אחרות המטפלות ביצירת מיאלין, או מניעת מנגנוני פעולה כאלה או אחרים, קופ´ עובדת במנגנון שונה הקשור להשפעה על המערכת החיסונית, מורכב לפירוט. סה"כ יש טיפולים, טובים יותר או טובים פחות. חשוב לטפל, רצוף ובעקביות למרות אי הנוחות. אושר ועושר

אורית...2

New member
עומר !!!../images/Emo39.gif

עד כמה שאני הבנתי , הוא לא היה חולה בטרשת נפוצה ,אלה במחלה ניוונית סופנית, שזה יכול להיות ניוון שרירים, או a.s.m... ואם הכרת אותו, הוא היה גר ברמת \ הוד השרון ???...אם תוכל לענות לי על השאלה ,כי אני מכירה בחור נדמה לי שמהוד השרון ויש לו סוג של , ניוון שרירי סופני ... (יש כמה סוגים בניוון שרירים ...) אז אם תוכל לברר יותר פרטים בדיוק מה היתה בדיוק, המחלה שלו ... ואם אתה רוצה פרטים על טרשת נפוצה ...תדפדף קצת בפורום נדמה לי שדף אחד קודם , שאלו על המחלה, וגם יש שם תשובה, וקישורים עם הסברים .

RomiVais

New member
היי עומר ../images/Emo39.gif

לפני הכל, כמו שאורית כתבה.. יכול להיות שזה לא היה טרשת, אבל ניוון סופני.. אבל אם אתה רוצה קצת מידע, בדיוק שאלו פה לפני כמה ימים וצירפתי קישורים שמסבירים מעט על טרשת נפוצה.. מקווה שמידע זה ירגיע אותך.. שיהיה לך ולכולם יום נפלא

למעלה