שלום לכולם

bell2002

New member
שלום לכולם

אני קוראת סמויה בפורום, ונהנית מאוד. גם אני על פרשת דרכים. עובדת חלקית וחולמת על משהו אחר מספק יותר. כדי להגשים את חלומי, עליי להכין ש"ב. אני רוצה לפתוח עסק עצמאי. איפה אפשר ללמוד מה צריך לעשות, מה כדאי לעשות וכל עיצה ידידותית נוספת תתקבל בברכה.

שמנתולה

New member
אני הלכתי

לרואה חשבון שיעץ והסביר לי לגבי הגופים השונים מולם עובד עצמאי (מע"מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי) וכן לגבי כדאיות ועוד שאלות שהיו לי. מאד מומלץ ורואה חשבון הגון גם אינו גובה כסף על יעוץ כזה. מעבר לזה ניתן לפנות למט"י (מרכז טיפוח יזמות), הם לא מאד יעילים אך יתכן שתוכלי להעזר בהם. קישורים שימושיים תמצאי גם בפורום יזמות וניהול עסק, כאן בתפוז. (רשימת הלינקים של הפורום, לא האנשים שכותבים בו...) בהצלחה!

מט"י דוקא כן יעילים

ואפילו מאוד - למתחילות שזקוקות לידע בסיסי זמין וזול. מט"י מספקים ייעוץ במחיר הקרן - גם עסקי וגם שיווקי, שבנוי במתכונת ליווי אישי. אני מכירה רואת חשבון שעובדת עבורם במתן ייעוץ כזה - ועם נשים בלבד. אם תפני אלי במסרים אוכל להפנות אותך. הן תסייענה לך לתכנן, לכתוב תכנית עסקית, ללמוד לעבוד מול בנקים ורשויות, יש להם קרן למימון ראשוני לעסקים קטנים וכולי. שווה - אפילו מאוד - להתאמץ, לקבוע פגישה וללכת לדבר איתן. אנא ספרי לי מאיזה איזור בארץ את ואנסה לתת כאן הפניות מדוייקות יותר. לגבי ידע כללי בנושאי ניהול - כנסי לקישורי הפורום, בין השאר ל - www.nihul.com אישית אני מעדיפה לתת לך את מיטב התמיכה כאן ולא במקומות של גברים ושמנוהלים ע"י גברים, לא מעויינות אישית חלילה אלא משום שמנסיוני האישי ושמסביבי, די ברור לי שהסוגיות שתעמדי בפניהן - חלקן תהיינה קשורות בהחלט לכך שאת אשה יזמית. האם תוכלי לתת לנו יותר פרטים על תחום עיסוקך ? בינתיים בהצלחה, צרפתי שני קישורים - הראשון מקשר אותך לאתרי סיוע נוספים. חנה

שמנתולה

New member
../images/Emo18.gifמט"י../images/Emo18.gif

לא רוצה ללכלך, רק להזהיר, היעוץ שמט"י נתנו לי שווה ל... הוכנה לי תכנית עסקית שגויה, השגת מימון ארכה כפול זמן ממה שהם אמרו, (4 חודשים בפועל לעומת חודש וחצי חודשיים שהובטח), תנאי המימון שקיבלתי היו שונים משמעותית (לרעה!) מאלה שנאמר לי במט"י שאקבל וזה ממש על קצה המזלג. כמו כן כל היעוץ שניתן לי ניתן בלי שלמישהו מהמייעצים במט"י היה ידע וניסיון בסוג העסק שהקמתי... לדעתי האישית כדאי לעבוד איתם בזהירות ולא לקבל את עצותיהם כ"תורה מסיני". הכי חשוב, לבחור לעבוד (מראש) עם סניף שלגביו יש חוות דעת טובות, כי אם לא תהיי מרוצה לא תמצאי מענה בסניף אחר. (אחוות רעים שכזאת...) לא להתקרב לסניף בית שאן!!!!!!!!

מירה ח.

New member
תלוי במיקרה הספציפי

יש א\נשים שחושבות שמט"י סייעה להן רבות, ויש אלה הרואות בעבודתם חוסר מקצועיות ושיטחיות. מתוך מספר אנשים ששוחחתי איתם על היעוץ של מט"י, מצאתי שמי שבאמת מכירה ומבינה, מוצאת שההצעות של היועצים שלהם שיטחיות ולא כ"כ מעידות על הבנה. זאת משום שאנשי מקצוע העובדים במט"י אינם מנוסים בחלק מהמיקרים (LET"S FACE IT - אם היית יודעת לתת יעוץ עיסקי מעולה - האם היית הולכת לעבוד שם, או פותחת עסק פרטי משלך?) מסקנה: אל תוותרו על מט"י, אבל ערכו בקרה על התכנים והעצות שאתן מקבלות.

אז אני יכולה למשל לדבר בשבחי

מט"י בני ברק, שמנוהל במקצועיות ואדיבות ושירות יעיל וטוב ע"י איריס פלד. מי שבאזור המרכז - פננה לשם, מומלץ.

dani09

New member
מחזקת את חנה

פניתי בעבר ועבדתי עם מט"י. היחס והמקצועיות היו מעל ומעבר.

למעלה