שלום לכולם

שלום לכולם

פעם ראשונה שנרשמתי לתפוז אחרי שחברה המליצה לי שאתם המקום המתאים להתיעצות בנושאים של התעמלות.. היייי אני מיטל מדריכה מוסמכת עם ניסיון ויש לי בעייה קטנטונת... אני מדריכה כבר כמה שנים קבוצות מקסימות ברמה של חוגים, בעבר התעמלתי בנבחרת אקרובטיקה וג'נרל בעיקר הופעות בכל רחבי הארץ והייתי בסך הכל לא רעה בכלל. לצערי הגעתי עד לרמה שביצעתי ערבית פליק פלאק וסלטות גוף ישר לאחור, לא למדתי בורג מעולם וכאן מתחילה הבעייה. יש לי כמה מתעמלות מעולות שכבר עושות המון זמן סלטות גוף ישר. אני יודעת שצריך כבר ללמד אותם בורג אבל היות שמעולם לא למדתי ומעולם לא לימדתי אין לי מושג באמת מאיפה מתחילים... אני מתביישת לשאול את הבוס שלי כי הוא בטוח שאני מאמנת מעולה ודברים כאלה "קטנים עלי" אבל באמת שאין לי מושג. אשמח אם תוכלו לנסות לייעץ לי או להפנות אותי לסירטונים/מאמרים שמסבירים את זה. תודה רבה לכל תגובה, מיטלי

לימוד בורג

שלום מיטל. ברוכה הבאה לפורום
אל דאגה, אף מאמנת לא יודעת ביצעה/למדה את הכל, וזאת לא בעיה. להיפך- המטרה של כל מאמנת, היא להביא את המתעמלות שלה לרמה יותר גבוהה ממה שהיא עצמה הגיעה אליה. אז איך מלמדים בורג? להכנה כללית ולאוריינטציה: לתרגל הרבה "טורים" (סיבוב שלם באוויר), למשל מעמידה על הקרקע סיבוב שלם ונחיתה, סיבוב וחצי, שני סיבובים; כנ"ל ממקום נמוך לנחיתה על מקום גבוה (למשל מהקרקע למזרן גבינה); כנ"ל ממקום רך (כגון ממזרן גבינה רך) כדי להקשות על הניתור ולהגביר מהירות; אפשר מישיבה ומשכיבה על טרמפולינה ועוד. את הניתורים לבצע עם טכניקה של בורג: הרמת ידיים למעלה, מיד משיכת ידיים אל הגוף ונחיתה עם ידיים למעלה. כל זה כדי לתרגל את הנושא של עלייה למעלה והתברגות מהירה. הכנה ספציפית: עומדים עם הגב כלפי ערימת מזרנים. מבצעים ניתור ונחיתה על הגב על המזרנים (לא רחוק כמו בפליק-פלק). כנ"ל מבצעים עם סיבוב שלם- ניתור אחורה ולמעלה, סיבוב שלם באוויר ונחיתה על הגב על ערימת מזרנים. זה התרגיל האהוב עליי, והוא מכין ממש טוב לבורג. ממליצה להתעכב עליו עד שהוא יוצא ישר וטוב. לאחר מכן ניתו את אותו דבר לעשות מערבית. כלומר- ערבית, ניתור לגב עם סיבוב שלם באוויר. לפני ערבית אפשר לנסות את זה מגלגלון (והצמדת רגל רגל בסוף), מעמידת ידיים, גשר רגל רגל ועוד. כהכנה לפני הערבית. אפשר גם עם פליק-פלק לפני. לאחר מכן עוברים לסלטה גוף ישר לאחור, נחיתה, וסיבוב 360 מעלות. השלב הבא, הוא כמובן ניתור לסלטה גוף ישר, עם חצי בורג. אפשר להכניס חצי בורג לפני הנחיתה, או עם העלייה. אפשר לתרגל בהתחלה מניתורים על קפצית, וסלטה גוף ישר עם חצי בורג לאחור לנחיתה על מזרן או ערימת מזרנים, אפשר מטרמפולינה, אפשר ממקום גבוה לנמוך. השלב הבא הוא ערבית (או ערבית פליק-פלק) וחצי בורג. כאן לדעתי מאוד מומלץ לעשות הכל כדי להתחיל על בור. מאוד נוח ללמוד ברגים על בור, כי בהתחלה נופלים הרבה. אם אין בור, אז לעבור לקרקע רק כשהשלבים הקודמים מושלמים, ולשים בנחיתה מזרן רך וסופג. ישנן שיטות רבות לביצוע בורג וללימוד בורג. השיטה הנ"ל היא אחת מיני רבות. תתחילי, ואז תרגישי את הבנות ותתאימי להן את התרגילים. דווחי איך הולך! בהצלחה

למעלה