שלום לכולם

yoyoz

New member
שלום לכולם

לצערי הרב, נגזר גם עלי להשתתף בפורום הזה. מצבה של סבתי (89) מתדרדר בשנים האחרונות, ובחודש האחרון זה ממש דוהר. אני בן יחיד לאימי שהיא בעצמה בת יחידה לסבתי. את רוב שנות ילדותי ביליתי אצל סבתא, היא גידלה אותי ויש לי אליה קשר עמוק כמעט כמו לאמא שלי, היא הדמות השנייה הכי דומיננטית בחיי. במשך כמה חודשים אמא שלי טוענת שסבתא חלתה באלצהיימר אבל אני, בתור מי שמבקר אותה כפעמיים בשבוע, לא הבחנתי בשינוי משמעותי - בלבולים קלים מדי פעם, חזרה על שאלות ולא יותר, דבר שנראה לי הגיוני לגילה. אמי נסעה לחו"ל לתקופה של כמעט חודש והכנתי את עצמי נפשית שאני עלול לחזות בדברים שעדיין לא ראיתי אצל סבתא שלי, ואכן, מהר מאוד, זה קרה. הפעם הראשונה היתה לפני 4 ימים. חזרתי מהלימודים במכללה ופתאום קיבלתי ממנה טלפון, חשבתי שהיא בסה"כ רוצה לשאול מה שלומי. כשעניתי לשיחה היא בכתה, אמרה שהיא לבושה והיא הולכת הביתה, אם אני לא אבוא ואקח אותה אז היא תתאבד. הגעתי אליה, כל ארון הבגדים היה על המיטה מכיוון שהיא אורזת - זה לא הבית שלה. היא אמרה שהיא רוצה למות, שאני בא אליה פעם ב-50 שנה (כמו שציינתי זה קורה פעמיים בשבוע לפחות) ומיררה בבכי. מאז, אני מדבר איתה כל יום והולך אליה פעם ביומיים. העובדה שאמא שלי, שמכירה את המצב קצת יותר ממני, לא נמצאת כאן, מקשה עלי מאוד. אני אובד עצות לחלוטין ועסוק בעניין הזה כל היום, אין לראש שלי מנוחה לרגע. היא לא מפסיקה לשאול איפה המשפחה שלה והאחים שלה (שנפטרו לפני שנים), היא חושבת שהמטפלת היא מישהי אחרת, מלאה בחשדות וכל הזמן אומרת לי שהרביצו לה והיא חזרה הביתה על ארבע וזה לא הגיוני שלא באה משטרה. בקיצור, לפי מה שאני מבין זה מקרה קלאסי. מה אני עושה? איך אני ממשיך את החיים שלי במצב הזה? תודה לכולכם.

בחור יקר, ליבי איתך

אתה בן מסור ונכד מסור, אך החיים שלך צריכים להמשיך, כי אתה לא תצליח להבריא את סבתך. אני מקווה שמה שכתבת אומר שיש לה מטפלת צמודה. כי לפי התאור , אסור לה להשאר לבד. כל מה שאתה מתאר , אלו הן התופעות של חולה דמנציה שרוב האנשים כאן בפורום נתקלים בהן ביומיום. אתה צריך ללמוד לזרום איתה, לא להתעמת , לומר לה שעוד מעט ניסע הביתה או כל מיני "שקרים" כאלה ולהסיח את דעתה. אם היא מאד במצוקה, יש לבדוק אם אפשר לתת לה תרופות שירגיעו אותה. מה שאתה צריך לעשות זה להעניק לה אהבה כל הזמן וגם לומר לה כמה אתה אוהב אותה. אך מצד שני , לא לשקוע במרה שחורה כי אתה צעיר וצריך לבנות את החיים שלך , זה מה שסבתך האוהבת היתה רוצה, אני בטוחה. שיהיה לכם שבוע טוב ושתלמד לחיות עם המחלה, טובה

yoyoz

New member
תודה רבה

תודה רבה לך טובה, היום הייתי אצלה והמצב נראה יותר טוב מימים קודמים, קצת התעודדתי.

היי

כל כך מבינה למצבך, ומחזקת אותך מכאן. מכירה את זה די מקרוב, גם אני בת לאבא שחולה בדמנציה וסקולרית וגם מנסה לחיות את חייך, ללמוד ולהתקיים ולא פעם אני עומדת אבודה מול אבא שרוצה ללכת ל-בית שלו, למרות שהוא בבית..זה לא פשוט אבל אתה לא לבד. ויש ימים יותר טובים ויש פחות וצריך לראות את המחלה בעיניים ולהתמודד עם זה אך לא לשכוח את סבתא שלך. כי מתחת לכל המחלה הנוראית הזאת היא עדיין שם גם אם היא לא מודעת לעצמה. מקווה שעכשיו אתה באמת יותר מעודד ושבאמת המצב שלה ישאר כמו שכתבת. ענבר

zs1957

New member
בחור יקר

לבי עמך. אתה בם מקסים ונכד נפלא. אבל מי שצריך לקחת את הסבתא לאבחון זאת אמך. לכן ,חכה שתשוב מחו"ל ותקחו אותה למרפאת הזיכרון. לצערי סבתך לוקה בדמנציה תזרום אתה ואל תבקר אוהת חשוב לחבק, לאהוב ולהשגיח. טוב שיש לה מטפלת צמודה אתה צעיר ועליך להתעסק בחייך האישיים. זה שאתה מגיע לבקר ומשוחח אתה מצוין. אל תשאב לזה כי זה יפגע לך בחיים האישיים. זה מה שבתך האהובה וגם אמך היו רוצות בשורות טובות זהבה.

למעלה