שלום לכולם

שלום לכולם

בבקשה לא למחוק. אני מביעה את דעתי כמוכם ולא מצאתי פורום מתאים יותר מזה לעניין שאני מעלה.
לדעתי "צדק חברתי" מבחינתכם הוא קידוש ההתרה וכניעה לתופעות חברתיות פסולות, שנובעת אך ורק משום גודל התפשטותן בקרב האוכלוסייה.
איך שאני רואה את הדברים, חלק ממהלכי המחאה בעולם היום פועלים בעיקר למען מטרות מסויימות כמו שיוויון זכויות להומואים וכו', מדינה לפלשתינים, התרת הפלות וזנות וכו'. חלק מהמחאות נענות, ויש חוקים שנחקקים וזוג הומואים יכולים להתחתן בבית כנסת וכוכבות פורנו מככבות בתוכניות ריאליטי.
היום יש קונצנזוס סביב הטאבו על גילוי עריות. בראשיתו עדיין, אבל דנים היום (הרבה באומנות לפחות) במהות האיסור על גילוי עריות, ולמה בעצם, הם שואלים - לאסור יחסים כאלה? האמת שזה לא מפתיע, אחרי שמקדמים שיוויון זכויות להומואים ולסביות, ומאשרים המתות חסד והפלות, ומסתפקים האם טרור נגד אזרחים יהודים הוא אכן עוול וכו', אז הגענו גם הנה. לא יבוא יום, ואב ובתו יתמזמזו בכיכר רבין בת"א, אח ואחות יפגינו עם בנם הממזר בשדרות רוטשילד ונכד יבקש להתחתן עם הסבתא שלו ולרשת את המיליונים לפני שהיא מתפגרת או וואט פאקינג אוור.
והרבנות? אוי ואבוי. יבקשו לסקול את כולם על שנאת זרים, על פרמיטיביות, על טפילות...
כי למה באמת לאסור את הדברים האלה? למה לשים גבולות? מבחינתכם אין אלוקים, אז אין באמת חוקי ברזל, אין איסורים. אפשר למסמס הכל, אתם לא יכולים להגיד מה טוב ומה רע כי אתם מתירים את האסור לחוטים דקים יותר כל הזמן.

SupermanZW

Well-known member
גילוי עריות מזיק בדרך כלל

שאר התופעות המתוארות לא מזיקות בדרך כלל. רק בגלל נזקים נפשיים חמורים וילדים פגועים שסביר להניח שיוולדו כתוצאה מגילוי עריות מוטב להמנע ממנו.

אפשר שהחוק לא יתערב בנושא ויסתפק רק באיסור יחסים ללא הסכמה הדדית, ממילא רובה המוחלט של האנושות יודע את הסכנות שבגילוי עריות וימנע ממנה גם ללא החוק ויחסים שלא בהסכמה הם אונס ועל כך החוק ימשיך להעניש, אלה שיגלו עריות בהסכמה הדדית ישאו בתוצאות ממילא ואין טעם שהחוק יענישם, הם מענישים את עצמם ואינם מסוכנים לסובבים אותם ולכן אין צורך שהחוק יעניש אותם.

האם תשובה זו מספקת אותך?

לא.

"שאר התופעות המתוארות לא מזיקות בדר"כ" ??!
המתת חסד - לקיחת חיים ע"י מי שלא העניק אותם,
זנות - ביזוי הגוף, ביזוי הכבוד העצמי, מחלות וכו'
אור ירוק לרצח בנ"א על רקע דתי - לא יודעת מה איתך או מה אתה יודע, אבל רבות המשפחות בישראל שיקיריהן נרצחו על רקע זה. וגם הומוסקסואליות - אני אומרת לך בוודאות, על רקע היכרות אישית עם שלוש כאלה (בחורות מקסימות), שיש לסביות שהכריזו על עצמן אחרי שכשלו במערכות יחסים עם גברים, ו/או חשו שהן לא נשיות מספיק. זה אישיו נפשי, לא הורמונלי.

ולגבי עניין גילוי העריות - ילד לא ילד, מעלים את התופעה עצמה על סדר היום, כתבה פה סרט שם כתבה פה סרט שם... זה סו אובווייס: אנחנו במדרון תלול לתחתית. האנושות הולכת אחורה. כמו שמאפשרים לשתי נשים "להינשא" (ואני לא מדברת משנאה, זו בעיה ולכולם יש בעיות), כך ככל הנראה ולמרבה הזוועה יאפשרו בבוא היום לקרובי משפחה מדרגה ראשונה "להינשא". אני מקווה שאני לא אחיה בשביל לחזות בזה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

המתת חסד היא לקיחת חיים ממי שביקש למות כדי להפסיק לסבול, היא אינה רצח אלא עשיית חסד עם מי שנמצא במצב סופני, סובל סבל עצום ואינו מסוגל ליטול את חייו בעצמו, לכן המתת חסד היא דבר טוב.

זנות נעשית במקרים מסויימים מרצון, כפיית זנות (סרסרות) יש לאסור, אך את הזנות עצמה אין הצדקה לאסור, נגד המחלות יש אמצעים להתגונן. מי שלא מכבדת את גופה או נעדרת כבוד עצמי זו בעיה שלה, אין החוק צריך להתערב בכך.

אור ירוק לרצח בנ"א על רקע דתי, אין כזה ופעולה זו מתרחשת בניגוד לחוק. איני מסכים להתיר רצח על שום רקע (ואני מדגיש שהמתת חסד והפלה אינם רצח, את חושבת אחרת כי את דתיה, חוץ מזה היהדות מתירה רצח על רקע דתי במקרים של עמלק ו7 עממי כנען, אז אל תהיי צבועה)

נטייתו המינית של אדם היא עניינו הפרטי ואל לחוק להתערב בכך.

חשוב להעלות תופעות אבנורמליות לסדר היום כדי ליצור מודעות אבל החוק אינו צריך להתערב בעניינים פרטיים של אנשים ובפעולות שנעשות בהסכמה הדדית אלא רק בפעולות שאינן נעשות בהסכמה הדדית ובשלילת זכויות של אחרים (גם רצח הוא שלילת זכות, שלילת הזכות לחיות, כך ששני הסעיפים שהזכרתי כוללים את כל הפשעים האמיתיים בעולם, יש מעשים שנחשבים לפשעים במדינות מסוימות למרות שאינם פשעים באמת).

את לא מכירה בזכותן של שתי נשים להינשא אך זו בעיה שלך, לא שלהן, מי את שתתערבי בחייהן הפרטיים?

במצרים העתיקה אחים ואחיות נישאו, מי את שתחליטי עבורם. בחירות שאנשים עושים מרצונם החופשי אינן עניינה של אף מדינה וודאי אינן עניין של אף אדם מחוץ למערכת היחסים של אותם אנשים, גם אם אנשים אחרים מתנגדים לה או סולדים ממנה. עוד לגבי גילוי עריות, לפי אמונתך המעוותת העולם התחיל מגילוי עריות, אדם נישא לחוה שנשאה מטען גנטי זהה לשלו, שהרי נוצרה מגופו, קין הבל ושת נישאו לאחיותיהן (שמוזכרות בתלמוד אך לא בחומש), אברהם נישא לשרה שהייתה חצי אחותו ויש הטוענים (עדיין לא בדקתי אם כך כתוב) שדינה נישאה לשמעון אחיה.

את כנראה "תזכי" לראות עוד הרבה דברים שאת מגדירה כזוועות, הצביעות שלך מחייבת זאת.

baudrate

New member
זה מעניין

קודם כל את מצדיקה רצח בשם הדת, ואחר כך את מדברת על התדרדרות מוסרית? זה חתיכת דיסוננס.

ספידי123

New member
אולי הבעיה שהעלה כאן הם בעיה של דת

ולא של מדינה
אנחנו מדינה שהלאום שלה יהודית ולכן זה מפרעה לך
זנות זה לא מפריעה עד שזה שנעשה בכפיה
הומואים יש בכול העולם
ומי שלא מכבל את הדת היהודית זה זכותו

מבחינתם אנחנו מפגרים.....

מחזק כל מילה !
הכל עניין של פוליטיקה,
לא כל שכן עניניים טיפשיים...
כתבתי כמה בלוגים על צדק חברתי ,
כנס קרא ותבין כי צדק חברתי אפשר
ורצוי לדרוש , אך יש הבדל בן המצוי לרצוי.
יום נפלא !

למעלה