שלום לכולם!

immoranstupid

New member
שלום לכולם!

אהלן,
אני צעירה בת 20 המתכננת ללמוד לימודי פסיכולוגיה באוניברסיטה ורצית לשאול לדעתכם, באיזו אוניברסיטה הכי כדאי ורצוי ללמוד את המקצוע?
באיזו אוניברסיטה לבחור?
לגבי מיקום- אני אסע לכל מקום שצריך.
תודה רבה.
המשך יום נעים.

Optimistic Girl

New member
אז ככה

קודם למה את לומדת פסיכולוגיה?
האם ידוע לך שצריך תואר שני בקלינית, שלאחריו עובדים<ליותר דיוק עושים סטאז'> 4 שנים במשרה חלקית <אם מוצאים מקום לסטאז'>?

כל אוניברסיטה היא טובה!!!
לא משנה מהי,
מה שצריך להיות לך חשוב זה להתקבל עליהן,
ואז תבחרי הכי קרובה לבית.

אני לומדת באוניברסיטה הפתוחה, גם היא טובה.

אם את בעתיד תרצי לעשות תואר שני בפסיכולוגיה <לא משנה אם קלינית או קוגנטיבית או חברתית>
אז מה שממולץ הוא ללמוד חד חוגי.

זאת אחת הסיבות שבחרתי בפתוחה, כי לומדת חד חוגי...

בהצלחה וחג שמח

beltal8

New member
שאלה -

באמת מומלץ ללמוד חד חוגי, אם רוצים תואר שני בפסיכולוגיה?
גם בחיפה אפשר ללמוד חד חוגי, אבל זה נותן רק עוד 16 נ"ז של פסיכולוגיה וכל השאר נ"ז כלליות. בפתוחה זה אחרת?

לדעתי זה בולשיט

עדיף דו חוגי.
וגם אם אפשר שהדו חוגי יהיה בו תועלת לחיים במידה ותוכניות הפסיכולוגיה הקלינית לא ייצאו לפועל (כמו שקורה ברוב המקרים) שיהיה לך תואר שיש עוד דברים שניתן לעשות איתו (למצוא עבודה למשל).

Optimistic Girl

New member
כן זה מומלץ

כל אחד פה יגיד דעה אחרת...
ככה שאל תסמכי עלינו
אלא על עצמך

תלכי ללמוד בחיפה אם זה קרוב עלייך,
בפתוחה זה אחרת, אבל לא כולם מתאימים לפתוחה, כי לפעמים ללמוד לבד זה מייאש אנשים מסויימים <לא את כולם>

גם 16 נז זה טוב!

beltal8

New member
למה תמיד מניחים שאני נקבה? :-o

אני כבר לומד, בחיפה ודווקא לא הלכתי על החד-חוגי.. סתם תהיתי אם ה"העשרה" של עוד 16 נ"ז בפסיכולוגיה באמת מעניקים יתרון כלשהו. אני לא רואה הרבה היגיון בזה, אבל אם את אומרת שכן.. רציתי לראות אם יש הד בעניין הזה (כמו בעניין האוניברסיטה VS מכללה). תודה :)

Optimistic Girl

New member
סורי

אם אתה לומד
אז תשאר באותו מסלול
וזה 16 נק לא ישנו לך הרבה,
פשוט אם אתה בשנה ב
אז לא תעשה לעצמך בלאגן במערכת בגלל 16 נז.

זה לא חשוב.
תלמד היטב, הציונים בסוף +המתאם הם הקובעים
בהצלחה וחג שמח

sense9

Member
מנהל
(אולי כי בהתחלה קוראים את הניק שלך "בתאל":)

AnandamiDemian

New member
לגבי החד-חוגי ודו-חוגי זה לא נכון.

ברוב האוניברסיטאות בארץ (חות מהפתוחה וחיפה, נראה לי) לימודי הפסיכולוגיה הם דו-חוגיים. ז"א שתואר של 120 נק"ז מתחלק על 2 המחלקות פלוס קורסים כלליים.
קורסי החובה בפסיכולוגיה הם די זהים ולכן השיקול של דו-חוגי וחד-חוגי לא באמת משנה.

אבל אם הבחירה היא בין אוניברסיטה פתוחה לאחת האוניברסיטאות האחרות, עדיף לבחור באוניברסיטה - ולא רק בגלל ה'שם'.

doughnuts

New member
תלוי בעניין שלך

במידה ואת לא יודעת מה את רוצה לעשות אחרי התואר (אגב, זה בסדר גמור, לרוב אף אחד לא באמת יכול לנבא את העתיד שלו), אז זה לא משנה איפה ללמוד כי התשתית היא אותה תשתית, אפילו בבר אילן. בדיוק כמו שאמר החתול מצ'שייר.

Eterina

New member
שאלה על אותו נושא

אני בדיוק באותם הנתונים- בת 20, אחרי שיפור בגרויות ועכשיו בדרכי לעבור פסיכומטרי!

אני בטוחה לחלוטין ברצוני ללמוד פסיכולוגיה ואני מודעת לקשיים להיכנס לתואר שני (למרות שלשם אני מכוונת בגדול).

רציתי לשאול בין אונ' בן גוריון לבין אונ' בר אילן-
מה לדעתכם עדיף? איפה המרצים נותנים יותר יחס אישי, איפה התחרות היא יותר גדולה, האם יש סטטיסטיקה לגבי מאיזה אונ' ישנם יותר סטודנטים שמתקבלים לתואר שני ועוברים את המבחן מתאם בהצלחה??

בנוסף רציתי לשאול אם ידוע למישהו איזה קורסי בחירה יש בבר אילן??

ושאלה אחרונה- מה כדאי לקחת בתור נושא משני?? (בנתיים הומלץ לי על סוציולוגיה או כרימינולוגיה אך אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הנושא)

תודה רבה!! ושמחה שיש את הפורום הזה שעוזר למבולבלים כמוני לקבל קצת כיוון

beltal8

New member
קצת תשובות:

אני לא חושב שבאיזושהי אונ' תמצאי יחס אישי של ממש מהמרצים בתואר הראשון.. יש יותר מדי סטודנטים. ואני לא חושב שיש יותר/פחות תחרות בין הסטודנטים באיזושהי אונ' מסוימת, זה תלוי באנשים, ולכן אי אפשר לדעת.. בשנתון שלי בחיפה, למשל, כמעט ולא מרגישים תחרותיות - כל הסטודנטים משתפים ידע ומתייעצים וזה מאוד נחמד. צריך פשוט לשאוף לזה מההתחלה (ואפשר ליזום דבר כזה).

בתור נושא משני את צריכה לקחת משהו שיעניין אותך (בתור התחלה) וכנראה שלא יכביד יותר מדי, למרות שהעניין הזה אידיבידואלי ואפשר להצליח יפה גם עם חוגים שניים "כבדים".

AnandamiDemian

New member
בן גוריון בלי לחשוב פעמיים.

אבל קודם - כמה הבהרות:
מבחן המתא"ם הוא מבחן שקיימת בו תעשייה שלמה של מכוני הכנה בדיוק כמו לפסיכומטרי, ולמרות שהוא מבוסס על החומר שנלמד במהלך התואר (כל הסטטיסטיקות) מה שבאמת יעזור לך שם הוא קורס ההכנה, כי כמו שכבר נכתב פה: התוכניות במוסדות השונים זהות.

יש הרבה סיבות למה להעדיף את בן גוריון, אבל מול בר אילן זה no-brainer. תחשבי על לצאת למועדון ביום שישי לבין להשאר מול "מבט שני" בערוץ אחד ולסרוג. זה בערך ההבדל בין בן גוריון לבר-אילן מבחינה חברתית.

Nomade

New member
שאלה נוספת בנושא!

אני בן 25, גם רוצה ללמוד פסיכולוגיה בעתיד הקרוב..

השאלה שלי היא לגבי אופי תוכניות הלימוד. למשל, הבנתי שבירושלים רוצים להעביר את מחלקת פסיכולוגיה לפקולטה למדעי החיים, בגלל הקשר למדעי המוח וכו'.

אותי, באופן אישי, פחות מעניין מה קורה בתוך המוח ברמה הנוירונית, ויותר על הגות פסיכולוגית, תיאוריות של אנשי מפתח בפסיכולוגיה וכו'.

השאלה שלי היא מה הם באמת ההבדלים בין תוכניות הלימודים השונות, והאם אתם יודעים אילו אוניברסיטאות/מכללות שמות יותר דגש על הפן התיאורטי ואילו שמות יותר דגש על הפן הביולוגי-מוחי..

beltal8

New member
תשובה לא טובה:

אני לא מכיר את אופי התוכניות באונ' השונות, אבל בתואר הראשון אתה תלמד קורס שנתי אחד על הרמה הנוירולוגית בכולן. ובקשר לעברית אני ממש לא יודע, אבל אני מאמין שזה צעד יותר מנהלתי מאשר תוכני.. בסה"כ אין הבדלים מהותיים בחומר הנלמד בתואר ראשון בפסיכולוגיה, בכולם מלמדים בערך אותם קורסים לדעתי..

(התשובה לא כל כך טובה, אבל לפחות היא תקפיץ את השרשור קצת)

reakwind

New member
מעבר למדעי המוח

מדעי המוח לא רק עוסקים בתפקוד הכימי\פיזיקלי של נוירונים אלא גם ברמות הסבר גבוהות יותר הלקוחות מתחום הפסיכולוגיה, הפילוסופיה ומדעי המחשב
במובן הזה זה רק טבעי שפסיכולוגיה קוגניטיבית תעבור לפקולטה למדעי החיים ותלמד במסגרת מדעי המוח משום שיש בה מעט מאוד מה"הגות" שאתה מחפש (המעבר גם יגרום להגדלת תקציבי המחקר אם אני לא טועה)

אם אתה רוצה ללמוד על הגות פסיכולוגית, פילוסופיה פסיכולוגיסטית ופסיכואנליזה אני ממליץ שתשקול ללמוד פילוסופיה או ספרות שבה יש יותר הגות שכזאת ופחות שיטות מחקר, סטטיסטיקה, קוגניציה ונוירונים.

למעלה