שלום לכולם

frodo

New member
שלום לכולם

קודם כל, נתחדש כולנו על הפורום.. אני אציג את עצמי, מנגן חובב על פסנתר, בקרוב אני אחפש מורה. וגיטרה כבר התחלתי ללמוד עם מורה. עכשיו יש לי שאלה, בקונסרבטוריון מלמדים ג´אז? אם כן, איזה מורים טובים יש בבאר שבע? אם לא, איזה מורים טובים יש בבאר שבע? דבר שני, המלצות ליצירות טובות ללמוד לנגן? כרגע אני חורש על bohemian rapsody של קווין, סונטה לאור הירח של בטהובן ופור אליס...

galgal15

New member
שלום לך פרודו.

טוב תאמת אני ממש לא מאזור באר שבע אז בענין הלימודים אני לא כל כך יכול לעזור לך. בקשר לשאלה השניה, אני ממש מתפלא! אתה מצליח לנגן לבד בלי עזרת מורה את הסונטה לאור ירח ואת אליזה לבד?? טוב אם אתה מצליח הכבוד לך. בעיקר על הסונטה לאור ירח. בכל אופן, אם אתה נהנה מיצירות כאלה מפורסמות ורוצה להתאתגר בעוד דברים כאלה מפורסמים שאתה בטוח מכיר היתי מציע לך ללכת על הסונטה של מוצרט ב C וגם על הרונדו הטורקי המפורסם מתוך הסונטה ב A. בהצלחה!

frodo

New member
תודה

את הרונדו אני לא מכיר.. אבל את הסונטה בסי כן.. אבל אני לא ממש אוהב את מוצרט... אני לא מצליח להקשר לרוב היצירות שלו... אני אוהב את היצירות של בטהובן בעיקר.. גם באך..(הפירלוד הראשון, מדהים). ודווקא את הרונדו אהבתי.. :) אז אולי המלצות ליצירות בסגנון של בטהובן או באך?

galgal15

New member
אם אתה אוהב בטהובן

אז כנראה שאתה בחור רומנטי... אחד המלחינים הרומנטים המפורסמים ביותר מלבד בטהובן הוא פרדריק שופן. אתה יכול לנסות לנגן את הפרלודות שלו או אולי..טוב כנראה שאני קצת מגזים את הוואלס שלו ב C# m שהוא פשוט מקסים! אבל הוא די מסובך...

frodo

New member
כשאתה אומר C

אתה מתכוון לדו נכון?? ונכון... אני באמת אוהב לנגן שופן.. ניגנתי כמה וואלסים ונוקטורנות שלו.. אני אחפש את הוואלס שאתה מדבר עליו.. האהוב עלי מבינהם הוא וואלס בסי מינור.

[אורן]

New member
רק רגע אחד...

ממתי בטהובן הוא מלחין רומנטי?! הקדימו את התקופה הרומנטית או משהו כזה? לפי מה שידוע לי הוא קלאסי, ורק ממש בסוף ימיו הוא כבר נוגע בתקופה הרומנטית.

galgal15

New member
תגובה

אממ ישנם רבים האומרים כי בטהובן היה מי שסגר את הדלת אחרי מוצרט בסוף התקופה הקלאסית והחל תקופה חדשה, התקופה הרומנטית. בכל אופן אתה צודק שבאמת יותר לקראת סוף חייו הוא התחיל להלחין בסגנון רומנטי מובהק..

אין סיכוי שאתה לא מכיר את הרונדו של

מוצארט. ולאיזה רונדו אתה התכוונת? נ.ב. - אני די נהניתי לנגן את הפטטית- למה שלא תנסה?

Johnny the Doe

New member
בקשר לפור אליס

האם החלק הראשון של היצירה (החלק האיטי) הוא קשה למתחילים? כי אני זוכר שלא היה לי כל כך קשה ללמוד אותו בהתחלה. או שמא התכוונת יותר לחלק השני (המהיר יותר) כשהתפלאת שהוא יודע לנגן את פור אליס? ועוד דבר - אני חושב שמתישהו פרסמו פה בפורום לינק לתווים של פור אליס. האם יש אפשרות לתת לי אותו שוב? ואם כבר בתווים עסקינן, אז אפשר בבקשה גם את של בוהמיאן ראפסודי?

galgal15

New member
..

כן הנה דיברו על זה בהודעה כאן של בהומאין רפסודי אני עוד מעט יתן לך..

galgal15

New member
בקשר לבוהמין רפסודי..

מצטער לא מצאתי תווים אבל מצאתי אקורדים: Is this real life Is the just fantasy? Caught in a landslide, no escape from reality. Gm Open your eyes Bb Eb Look up to the skies and see Cm(7) F I´m just a poor boy, I need no sympathy B Bb A Bb B Bb A Bb easy come, eays go, little high, little low (bass enters) Eb Bb/D C#dim F7/C F7/Eb Bb Any way the wind blows, doesn´t realy matter to me to me. Bb Gm Mama just killed a man Cm Cm7 F put a gun against his head, pulled my trigger, now he´s dead Bb Gm Cm G+5/B Eb/Bb Adim Mama life had just begun, but now I´ve gone and thrown it all away Eb Bb/D Fm C/E Ab/Eb Ddim Bb Bb6 Bb7 Mama Oooo didn´t mean to make you cry, if I´m not back again this time Eb tomarrow, Bb/D Cm Abm Eb Ab/Eb Eb Cdim Bb7sus4b9 Bb Carry on, carry on as if nothing really matters. Gm Too late, my time has come Cm Cm7 F Sent shivers down my spine, body´s achin´ all the time, Bb Gm Goodbye everybody, I´ve got to go, Cm G+5/B Eb/Bb Adim Abmaj7 Eb/G Gotta leave you all behind and face the truth. Eb Bb/D Cm Fm C/E Ab/Eb Ddim Bb Bb6 Bb7 Mama Ooo I don´t want to die, I sometimes wish I´d never been born at all.

Johnny the Doe

New member
תודה רבה ושאלה (אולי רטורית)

המנגינה לפי האקורדים שנתת לי היא לא המנגינה המקורית שבשיר, נכון? כי אם לא, אז אני אנסה לחפש את המנגינה המקורית.

galgal15

New member
המנגינה המקורית...?

מהזאתאומרת?! בוודאי שזה לפי המנגינה המקורית אם זאת לא הייתה המנגינה המקורית זה לא היה השיר הזה..

Johnny the Doe

New member
כמובן ../images/Emo13.gif אבל התכוונתי לכך שבקליפ

של השיר רואים בתחילתו את פרדי מרקורי מנגן קטע שחוזר על עצמו עם יד ימין משמאל ליד שמאל ואז הוא מעביר אותה למימין ליד שמאל, ולפי מה שזה נשמע להשתמש באקורדים זה לא בדיוק המנגינה שבשיר אלא עיבוד "ידידותי למשתמש המתחיל" או משהו כזה. הבנת למה אני מתכוון?

galgal15

New member
כן הבנתי

אבל לא תוכל למצוא את התווים לזה באינטרנט בחינם. תוכל לקנות אותם 100 אחוז באתר הזה: www.sheetmusicplus.com אם אתה באמת רוצה לנגן את זה שווה להשקיע כמה דולרים...

למעלה