שלום לכולם!

שלום לכולם!

אני בן 40.לאחרונה אישתי הודיעה לי שברצונה להתגרש ממני אחרי 6 שנות נישואים.יש לנו בן בגיל 4.
זה משהו שממש לא ציפיתי לו.חשבתי שהנישואים שלי בסדר ואין שום בעיות עד התגלתה האמת.
פשוט ככה בהפתעה.בחיים לא תיארתי לעצמי שהגירושין ידפקו גם על דלתי.
אנחנו עדיין חיים ביחד.ניסיתי לדבר אל ליבה אך לשווא.
לא אכנס לסיבות(נשללה בגידה).החברים יודעים ,המשפחה לא.
רק לבשר להורים שחושבים שהכל מושלם ושגם לתקופה מסויימת אחזור אליהם לגור בגיל 40 זה דבר לא קל שגם איתו אתמודד בהמשך.(הרי מי תקפוץ על זה?)
אני לא אשקר,אני מרוסק.לא ציפיתי שהנישואים שלי יגמרו.אני מרגיש שחלק ממני מת.אני לא מסוגל לשמוע מוסיקה אני כאילו באבל.לא יודע מאיפה נפל עלי הדבר הזה.כלפי כל החברים אני משדר שאני מחייך וצוחק אבל בלב אני מרוסק.
אף אחד לא יודע כמה דמעות אני מוריד כי אני גבר.וזה לא נעים שיראו אותך ככה.הרי אומרים:"הגברים בוכים בלילה"פה לא אכפת לי לספר את זה כי אף אחד לא רואה אותי או יודע מי אני..אף אחד לא יודע איזו הרגשה אני מקבל מאישתי שבסה"כ לא הייתי בעל כ"כ נורא של חוסר יחס,חוסר אהבה.המבטים בעיניים שלה זה לא אותם מבטים של האשה שהתחתנתי איתה.
אני מרגיש שאני חי עם אשה זרה.אנחנו נתגרש בסוף זה ברור.
עם כל הסימפטיה של החברים,אני מרגיש לבד.גם אם המשפחה היתה יודעת זה לא היה עוזר לי הרבה.
הייתי חייב להוציא את זה.
מקווה שהסיפור הזה רלוונטי לפורום.

coffe to go1

New member
כל סיפור הוא רלוונטי

אני חושבת שגירושים זה כמו מוות ויש תקופת אבל , הרי מתנתקים ממשהו מסויים שהיינו קשורים אליו שאהבנו אותו שחיינו אותו, אז תרשה לעצמך להתאבל , זה בסדר! אם יש לך משפחה וחברים תומכים אז אולי כדאי שתשתף אותם כי זה מאד חשוב התמיכה וזה יכול לעזור לך וכמובן לילד שלך. זה עצוב לפרק משפחה וכמה שאנחנו סובלים זה כלום לעומת מה שהילדים עוברים. אני מצטערת אם זה נשמע שאני לא מעודדת אותך. אם יש מצב לשלום בית אז תעשה הכל כדי שזה יקרה אבל אם אין מצב אז עצה שלי תנסו גם אם זה קשה ללכת בדרך יפה , לא למענכם למען הילד. זה תקופה קשה ומבלבלת אבל דבר אחד אני יכולה להבטיח לך מניסיון שמה שאתה מרגיש ורואה היום זה יעבור. המשפט הזה אולי נשמע בנאלי אבל :
"הזמן עושה את שלו ".. ובמצב פרידה זה נכון כי הזמן יעבור ואתה תתאושש והילד יתאושש והחיים ייראו לך אחרת , תלך לקראת דרך חדשה בחיים. אני מאחלת לך בהצלחה ותהיה חזק.

זה באמת כמו מוות.

שלום בית היא לא מעוניינת.נעשה את זה בצורה יפה.אנחנו לא רבים ביום-יום.ניסיתי להלחם על הנישואים האלה עד טיפת דמי האחרונה אך לשווא.תכלס אין לי מה לעשות.לא יכול להכריח.
המון תודה.

orahd

New member
כשהבטחון שלך מתרסק...

כשזה בא בהפתעה, למרות שיש סימנים מוקדמים שאולי אנחנו לא שמים לב אליהם
או לא יודעים איך להתייחס אליהם.כשאתה לא מוכן לזה הבטחון פשוט מתרסק לרסיסים,
והתחושה היא איומה.היום אני יודעת ומבינה שזה לא ממש פתאום שהוא קם ועזב את הבית.
אני מצליחה לאתר ולשחזר סימנים שפשוט התעלמתי מהם, או לא התחברתי אליהם.
אם הדרך היחידה היא להתגרש תעשו את זה מהר ויפה(אם אפשר לכנות גירושין משהו יפה),
גם למען הילד אבל בייחוד למענך עצמך. כמה שפחות כעסים ואשמות כדי שתוכל להתאושש מהר.
אצלי המשפחה תומכת וזה עוזר אבל זה קשה בכל מצב.

אצלי המשפחה

קיבלה את זה רק אתמול,וקשה.הם מאשימים אותי.הם מאד אהבו את אישתי.כרגע תמיכה ממש אין לי מהם.אתן להם כמה ימים להתעשת.
לגבי הבטחון שלי אין ספק שזה השפיע עליו.אני גבר שנראה טוב והיו לי חיזורים.פתאום יש לי חוסר ביטחון מוחלט,הבית היה של אישתי מלפני הנישואים כרגע אאלץ בגילי לחזור להורים כדי להתארגן לי בהמשך להשכרת דירה.זה לא יהיה מהר.מי תקפוץ עלי בגילי וגר אצל ההורים?
הכל מפחיד פה.

inspirion

New member
נראה לי שעוד מוקדם

להעסיק את עצמך בשאלות "מי תקפוץ עלי בגילי... גר אצל ההורים" אתה בטח בעצמך לא תרצה כרגע מערכת יחסים ( או שאני טועה?). אני מאמינה כשתתאושש ותתארגן, תעבור לגור לבד זה בדיוק יהיה הזמן הנכון גם לחשוב על מערכת היחסים החדשה. בינתיים חבל על אנרגיות שלך להשקיע אותן בנסיון לחשוב מי תרצה או לא תרצה.

ברור.

אני ממש לא בכוון של מערכת יחסים כרגע.אני בכלל טיפוס של אישה ילדים וחיים שקטים וזהו.לא רציתי לפרק את החבילה.פשוט כל המצב אליו הגעתי שלא הייתי מוכן לו.

inspirion

New member
לא סתם יש תקופות של אבל

אנחנו חייבים להתאבל על אנשים, מערכות יחסים, חלומות ותקוות כדי שנוכל להמשיך בחיינו. אני חושבת שגם לרגשות שליליים יש מקום בחיים וצריך לחוש ולחוות אותם עד הסוף אחרת נחזור לזה בלופים. עכשיו זה הזמן לרחם על עצמך ועל החיים שנהרסו... האם יש לך מישהו שיקשיב לך? יהיה לצדך?

יש לי

חברים שמקשיבים.אבל להפתח מול גברים זה אחרת ונותן תחושה לא הכי נוחה.בגלל זה אני מרגיש הרבה פעמים לבד.

פריאל12

New member
שלום עוזי טל :)

אין ספק שקל זה לא יהיה - לא לך ולא לבנך. אתה מתאר את משפחתך ככועסת עליך, אך אתה הוא זה שיצטרך להתמודד עם השינוי העצום שיחול בחייך.
אין טעם טעם לנסות לשכנע את משפחתך שזו לא אשמתך, כי מה שאנו מקרינים כלפי חוץ שונה ממה שאנו. הרי אתה עצמך לא צפית שזה יגיע.
והכי חשוב! - זה אולי יקח לך זמן, אבל עם הזמן תבין שזו לא אשמתך, לפחות לא באופן בלעדי. הדבר הטבעי כרגע שאתה לבטח עושה זה להאשים את עצמך (ומשפחתך בהחלט "עוזרת" לך בכך), להכות על חטא ולשאול מה עשית לא נכון?
נישואין הם מערכת יחסים בין שני צדדים. עם הזמן נוספים עוד אך עמוד התווך שלהם אלו שניכם.
אם חל סדק במערכת, ובטח אם לא חשת בכך, אין מצב בו רק אתה אשם בכך.
סיפרת גם שאינכם רבים, וזה נקרא לי כאילו התהדרת בכך. מריבות הן לא דבר נעים, אך הן דרך להציף בעיות וללבן אותן. בפעם הבאה (ותהיה כזו! החיים לא נגמרים בגיל 40) אל תברח ממריבות (אל תחפש אותן או תיזום אותן בכוונה, אבל אל תברח מהן).
אם המצב מצריך שתשוב לבית הוריך עד שתתאושש, אז זה מה שתעשה. אני בטוחה שהוריך ישמחו מאוד לקראת ה'תושב החוזר'

אתה חושש לדעתן של נשים שתכיר? אתן לך טיפ קטנטן, חביבי: נשים מעריכות עד מאוד כנות. כשתרגיש שמדובר במישהי שאיתה אתה מעוניין להדק את הקשר, שתף אותה. אל תתמהמה עם זה ואל 'תנחית' זאת עליה בשלב מתקדם יותר של הקשר.
מכאן, הכדור במגרשה ועליה להחליט, אך אתה צריך להיות שלם עם החלטתך לשתפה.
כל טוב ומאחלת לך הצלחה רבה!

למעלה