שלום לכולם..

noa3028

New member
שלום לכולם..

פעם ראשונה שאני כותבת כאן..
לא יודעת אם זה קשור לדיכאון כזה או אחר..
אולי התקפי חרדה יחד עם דכאון..
אבל אני מרגישה צורך לכתוב - מצטערת על החפירה,
אני חושבת שאולי כאן מישהו יבין אותי.

השתחררתי מהצבא ב2010,מאז אני לא עובדת - לא מצליחה להתקבל לשומקום וגם מקומות שאני רוצה אני הורסת את הראיון בדרך כזו או אחרת.
מקומות שאני רוצה לעבוד בהם לא רוצים אותי ו...שנתיים וחצי אני כבר בבית.
דווקא בשנתיים האלו הדחקתי את החרדה/דכאון - לעיתים רחוקות היה לי התקפים של בכי,רגשנות יתר וכו'.
ואז השנה סוף סוף התחלתי ללמוד - מאוקטובור כל יום שאני לומדת,אפילו השעות שאני מקדישה בבית - סוף סוף יש לי רווחה נפשית.
הבעיה שזה נגמר אחרי 6 שעות נניח שאני לומדת (אני גם על ריטלין בין היתר).
אם נסתכל על עוד תחומים בחיים - חברים,חברות,אהבה,משפחה. אני אמצא מקור לדכאון בכל אחד מהם -
חברים - תמיד מאכזבים,תמיד אני מרגישה מנוצלת ולא קשורה. איבדתי אמון בהרבה אנשים אבל עדיין נדבקת אליהם ואין לי מושג למה - לא מצליחה להשתחרר.
חברות - יש לי חברות טובות,בטח שהן לא מבינות אותי בכל מה שקשור לדכאון שלי. ככה שאין לי עם מי לדבר על זה, יש לי קטע שאני תמיד חושבת שמדברים עלי - כאילו אני הנושא היחידי שיש בעולם. זה משהו שגרם קצת לקרע עם החברה הכי טובה - כל הזמן הייתי שואלת "דיברתי עם ההיא?","על מה דיברתן","מה היא אמרה עלי?" - זה הגיע למצב שאני שואלת בערך 5 פעמים ביום!
אהבה - מה זה?אני לא מכירה. היה לי חבר אבל אהבה לא הייתה - יש לי בעיה עם מחוייבות. אני לא מסוגלת להתחייב למשהו אחד ואני לא מדברת אפילו על חבר זה קשור גם לעבודה או אפילו לדברים הכי סתמיים - אני אתן דוגמא,חודש הבא יש טיול עם כל החברים - כל יום שעובר אני רק חושבת למה לא ללכת,למה לא יהיה לי כיף. לא מסוגלת לקבוע דברים חודש מראש. מה עושים?
משפחה - קשה לי לדבר איתם על זה. המקור לדכאון מהמשפחה נובע מזה שאחי עבר דירה, כל פעם שהוא וחברה שלו לא באים לארוחת שישי/שבת אני נכנסת לדכאון. ולא רק זה לאחי השני גם יש חברה - בכלל מגוחך בעייני לשבת עם ההורים,אחי+חברה+אחי+חברה. אני מרגישה שוב - נטע מוזר,עצם לא קשור.

יש עוד הרבה..קשה לי בדרך כלל להביע את זה במילים ואני חושבת שבסך הכל הצלחתי.
תודה לכם,מצטערת שחפרתי.
אשמח לתגובות.
אולי מישהו יבין/יעזור...

ממחר אני מתחילה ציפרלקס - מקווה שיהיה טוב.
אגב אם מישהו מכיר - ציפרלקס וריטלין הולכים יחד?

תודה

נועה.

Lady Stark

New member
הי נועה

ברוכה הבאה אלינו :)
קודם כל, אני שמחה לשמוע שהתחלת למצוא משמעות ומשהו עושה לך טוב (הלימודים).
לגבי התחושות הקשות שלך, הגעת למקום הנכון

הרעיון הוא לעשות עבודה פסיכולוגית ולפרק לאט לאט את התחושות, ללמוד פחות להאמין להן ולסמוך על עצמנו.
אני תמיד מציעה דבר ראשון לגשת לטיפול כדי לא לעבור את זה לבד. מאוד חשוב לכל אחד מאיתנו להבין מה מקור הבעיה ולנסות לטפל בעיוותי התפישה שגורמים לנו להרגיש אאוטסיידרים ושונים.
לגבי השילוב בין ציפרלקס וריטלין - אני מניחה שהתייעצת עם הרופא שנתן לך את הציפרלקס לגבי זה? כי רק רופא יוכל לומר לך אם השניים משתלבים טוב יחד.
תרגישי טוב!

noa3028

New member
תודה

כמובן,הייתי אצל רופא המשפחה. הוא אכן אמר שלא אמורה להיות בעיה, אם אני אגיד שזו החרדה החדשה שהתווספה - האם הריטלין יושפע מהציפרלקס ובגלל זה אני לא אוכל ללמוד כראוי?ומה עם עבודות שאני צריכה להגיש?ואיך אני אשב ברוגע בשיעורים?מה אני יעשה!@!?@?! בקיצור - חרדה.דיכאון ומה שביניהם. :)
הוא המליץ על פסיכיאטר אבל..לא מרגישה בנוח לשבת עם מישהו ולדבר על הבעיות שלי - מזל שיש את האינטרנט ואתכם חחח..

ניסיתי לבד - לשבת עם עצמי לכתוב את הכל,יש ימים שאני אומרת לעצמי "יהיה בסדר","את תתמודדי" - זה משפיע בדיוק לשלוש שעות ופחות.

יש לך רעיונות מה השלבים שאני יכולה לעשות עם עצמי?בלי פסיכיאטר..כמובן.

באמת תודה לך

noa3028

New member
תיקון

*אם אני אגיד שזו החרדה החדשה שהתווספה לא תופתעי*

Lady Stark

New member
הי שוב

אני רק רוצה קודם כל להבדיל בין פסיכולוג ופסיכיאטר:
פסיכיאטר מאבחן בעיות נפשיות ורגשיות ומטפל בעזרת כדורים לרוב. אני ממליצה על זה בחום כי תמיד עדיף לקבל כדור פסיכיאטרי מרופא מומחה ולא מרופא משפחה, שפסיכיאטריה היא לא ההתמחות שלו. ממש לא קשה להשיג היום תור אצל פסיכיאטר מקופת החולים.
פסיכולוג לעומת זאת, מטפל בשיחות.
אם את רוצה לעזור לעצמך לבד, אני ממליצה לך לעשות פעילות גופנית. רצוי פעילות אירובית (ריצה או הליכה מהירה) שממריצה, עוזרת מאוד לחרדות ומייצרת תיאבון בריא.
בנוסף, אני תמיד ממליצה לדבר כמה שיותר על התחושות. אל תישארי עם זה לבד. זה הכי חשוב.

Lady Stark

New member
ורק רוצה להוסיף לגבי הריטלין והלימודים

אני מאמינה שאם הרופא אומר שהתרופות משתלבות יחד אז הציפרלקס לא אמור להשפיע על הפעילות של הריטלין.
בגדול, תדעי שההשפעה של ציפרלקס היא לא מיידית - היא מצטברת. זה אומר שהוא לא משפיע על העירנות.
ורק רוצה להכין אותך לכך שבימים הראשונים של לקיחת הכדור החדש יכול להיות שתסבלי מחרדות לא נעימות. אבל תזכרי שזה שמני ויימשך רק ימים מעטים.
ואם תצטרכי, אנחנו פה

ברוכה הבאה

מי אם לא אנחנו נבין את מה שאת אומרת?

נשמע שאת עוברת דברים לא פשוטים, לצד זה שאת לומדת וזה אחלה ממש! גם אני חושבת שאת צריכה ללכת לטיפול פסיכולוגי כדי שתעשי סדר בדברים. בינתיים טוב שאת מטפלת בעצמך, בהצלחה עם הציפרלקס, אני מאד מקווה שהוא ייתן מענה למצוקותייך.

ושתי הערות ברשותך.

אחד, כמו שאמרה הליידי כדאי מאד שתלכי לפסיכיאטר ולא תסמכי על רופא המשפחה בקשר ללקיחת תרופות פסיכיאטריות, פסיכיאטר למד את הנושא ויש לו ידע של שנים במרשם תרופות, רופאי משפחה הם רק משניים בנושא ולדעתי היו צריכים לקבל אישור לתת תרופות כאלה רק אחרי שעברת דרך פסיכיאטר והגעתם למסקנה שאלו התרופות הטובות ביותר עבורך.

והשני, אני מבינה שאת מרגישה קצת נטע זר עכשיו סביב השולחן המשפחתי אבל את צריכה לחשוב שזו תקופה כזו והיא תעבור, אני מקווה שגם הסובבים אותך יודעים שזה עניין זמני. איפה תרגישי בנוח אם לא סביב משפחתך הקרובה? אל תחשבי על זה שלאחייך יש בנות זוג ולך לא, זה יגיע גם לך ואין מה להשוות בין אח אחד למשנהו, זה סתם גורם לכאב לב מיותר.

שיהיה לך המון בהצלחה!

למעלה