שלום לכולם!!!!!!!!!!!

שלום לכולם!!!!!!!!!!!

אז הנה היום אני חוזר לפורום אחרי יותר מ-10 שנים שלא ביקרתי פה.
החזרה לפורום גורמת לי להרגיש שאני אדם כ"כ נואש שאין לו עם מי לדבר ונכנס לפורומים כדי לספר את מה שמפריע לו.
במידה מסויימת זה ככה, למרות שאני מטופל כבר כמה שנים אצל פסיכולוגית, ולמרות שאני נשוי 4 שנים לאישה מדהימה שאני יכול להרגיש חופשי לדבר איתה על דברים שכואבים לי ומפריעים לי,
אז למה בכל זאת אני פה?

אולי כי בחוץ העולם אכזר ופוגע שאני כבר לא סומך עליו?
אולי כי אישתי לא במצב נפשי טוב כרגע כדי שאדבר איתה על דברים שמפריעים לי?

מה שבטוח.... התחושות שהיו לי לפני 10 שנים הן אותן התחושות שחוזרות אליי עכשיו:
התחושה של הבדידות, של אין את מי לשתף, עם מי לחלוק, עם מי לדבר על מה שמפריע, על מי לפרוק, התחושה של להכיל כ"כ הרבה דברים ולהתמודד עם הרבה דברים בו זמנית ולאגור אותם
בפנים בדיוק כמו שעשיתי אז.

היי שבי

אני זוכרת את הכינוי שלך מתמיכה נפשית לצעירים! איך גדלנו מאז

גם אחרי טיפול מוצלח בדיכאון, אנחנו עדיין רגישים לדברים יותר מאשר אנשים אחרים. זה אומר שאנחנו נפגעים בקלות ואנחנו לא תמיד מצליחים לשתף את הסביבה שלנו.
אני מצטערת לשמוע שהמצב של אשתך לא טוב ואתה לא יכול לשתף אותה בבעיות שלך. מה בנוגע לשיחה עם הפסיכולוגית או חברים קרובים? אתה גם יכול לפרוק כאן ובפורומים של סה"ר, תמיד יהיה מי שישמח להקשיב לך.
אתה לא לבד

שלום לך!!!!!!!!

האמת היא שגם אני זוכר את הכינוי שלך.
מי היה מאמין איך גדלנו אה? באיזו מהירות חלפו לנו 10 שנים מהחיים.

זה באמת מה שקורה, אני עדיין מרגיש שקשה לי לסמוך על אנשים. לגבי המטפלת, אני כבר מתחיל להגיע למצב שאפילו עליה אני כבר חושב שנמאס לה.
אני בתקופה רגישה עכשיו שמספיק שמישהו יגיד או יעשה משהו שייראה לי לא אמין או לא איכפתי כלפיי (גם אם לכאורה זה רק נדמה לי כך) מבחינתי הוא התייאש ממני.
זאת הסיבה שחזרתי לפורום, כי פה יש אנשים שאיכפת להם ממך, אנשים שיקשיבו לך, אנשים שאת לא מכירה ויותר קל לך לדבר איתם, אנשים שלא נקשרת אליהם רגשית ואת לא צריכה לחשוש שכשאת מספרת להם מה שמפריע לך הם יתנתקו ממך.

לגבי אישתי, המצב הנפשי שלה לא מאפשר כרגע שאני "יעמיס" עליה עוד את מה שמפריע לי.
את מכירה את זה שאת רוצה לפרוק אבל את פוחדת? את עוצרת את עצמך?
זה מה שקורה לי. אפילו פה.

אני מכירה בהחלט

חלק מההקלה בלשתף אנשים, נובעת מזה שאנחנו חולקים איתם בעול שאנחנו נושאים. זו עדיין הבעיה שלנו, אבל גם הם מודעים למצב. זה עוזר. אנחנו לא לבד יותר.
אני מבינה את ההתחשבות שלך באשתך וזה באמת מקסים בעיניי, שאתה מעמיד את המצב הנפשי שלה לפני המצב הנפשי שלך, אבל חשוב שתמצא את הדרך לשמור על שניהם.
אני שמחה שאתה מרגיש שאתה יכול לפרוק פה, אפילו אם זה קצת. מבחינתי, זו התחלה של הרבה. מפחיד לחשוב שלאחרים לא יהיה אכפת, אבל אני חושבת שבגלל שכולנו נמצאים במצבים דומים, אנחנו יכולים לתמוך ולעזור אחד לשני, לומר את מה שאנחנו יודעים שהיינו רוצים לשמוע ולא שמענו כשהיינו צריכים. הכל פה עובד באופן מאוד דו-כיווני. אתה לא מעמיס על אף אחד. אנחנו בוחרים להקשיב לך.

היי, נעים להכיר

פרוק כאן כאוות נפשך, בשביל זה אנחנו כאן, לשמוע ולהשמיע את מה שעל ליבותינו.

ארוךךךך

עתיד ורוד ברוך הבא, נעים גם לי להכיר.

אני מותש נפשית, פיזית, מנטלית, הכל ביחד.
מתמודד עם כ"כ הרבה דברים במעט זמן.

אמא של אישתי נפטרה לפני שבוע, אישה כ"כ טובה, כ"כ מדהימה, לא עשתה רע לאף אחד (ואני לא אומר את זה רק בגלל שהיא נפטרה)....
ההתמודדות עם האובדן שלה קשה לי כי הייתי קרוב אליה, היחסים בינינו היו כמו של בן, אהבתי אותה יותר ממה שאני אוהב את אמא שלי, אישתי היא ילדה יחידה בלי אחים ואחיות, בשבילה היא גם היתה הרבה מעבר לאמא..... העניין הוא שבשבועיים האחרונים היא היתה בטיפול נמרץ מורדמת ומונשמת, שבועיים קשים של דאגות, ביקורים פעמיים ביום (למרות שהיא לא ראתה מי בא), אופטימיות, לחץ, עצבים, מתח, מחשבות, עד שהכל נקטע. בכל השבועיים האלו אישתי היתה מפורקת, איבדה תקווה, הייתי חזק בשבילה וניסיתי להיות אופטימי ותמיד להראות לה את הדברים החשובים בהחלטות של הרופאים ואם עשו ככה זה כדי שלא יקרה ככה.... בסוף כולנו קיבלנו סטירה לפנים. האובדן עם זה עוד לא נתפס, גם כשהתקשרו מהמחלקה לטיפול נמרץ וביקשו מאיתנו
להגיע כי "מצבה קשה מאוד" (התקשרו אחרי שהיא נפטרה ולא רצו לבשר זאת בטלפון) עדיין שמרתי על איפוק וניסיתי להיות אופטימי שאולי הם הגיעו לאיזו שהיא החלטה גורלית והם חייבים את האישור של המשפחה. כשהגענו לשם והתבשרנו בבשורה המרה אישתי התפרקה לי שם בבכי, אני שמרתי את עצמי חזק בשבילה, עודדתי אותה, הושבתי אותה על כסא, נתתי לה מים, עשיתי אחרי זה טלפונים לכולם לבשר להם, עשיתי את הסידורים של ההלוויה. ההלוויה היתה באותו יום בערב. אחרי ההלוויה הלכנו לבית של ההורים שלה, הם ישבו שבעה, היינו שם כמה שעות ואז חזרתי לבית שלנו (שלי ושל אישתי) כדי לישון בבית כי אמרו לי שאם אני ישן שם באותו לילה אני אהייה חייב לישון שם כל השבעה ולא יכולתי, אז הגעתי הביתה, נשכבתי על המיטה ופתאום הכל התחיל לצוף. כל מה שהחזקתי במשך שבועיים+אותו היום, הדהד בראש. הלם טוטאלי, חוסר מנוחה, ייאוש, עצב. לא בכיתי, לא הצלחתי לבכות, שנים אני כבר לא זוכר את עצמי בוכה, אבל זה מהדהד לי בראש. דברים שחווינו, דברים שדיברנו, החיוך שלה, הסבל שהיה לה בטיפול נמרץ, כל האופטימיות שהיתה לשווא, כל התפילות שלא עזרו בסוף, הרגשתי שעם כמה שאני חזק בשביל אישתי וקצת בשביל אבא שלה וכמו שאני מחזיק אותם ולא נותן להם ליפול, הרגשתי שאני עומד ליפול אבל אין מי שיחזיק אותי. ואז אני מתחיל במלחמות עם עצמי, אם לספר לאנשים? למי לספר? מאוחר מידי בשביל להתקשר, למה שזה יעניין אחרים הצרות שלי? יש לאנשים אחרים את הצרות שלהם מה הם צריכים אותי עכשיו על הראש? אז אני מדחיק הכל, נרדם אחרי כמה שעות, קם למחרת מוקדם, ככה עברו להם כמה ימים, אבל בימים האחרונים זה כבר הצטבר. עכשיו אני מרגיש שעוד שנייה אני קורס. זה כמו דומינו, אם אני נופל כולם נופלים אחריי. ואני לא רוצה ליפול. אני חייב לדבר עם אנשים, זה מה שיעזור לי להתחזק ולתת לי כוח להחזיק את אישתי. כשכולם בוכים שם מסביבי אני נקרע. הלב שלי נקרע. אני זורק את הזבל במהלך היום עם כמות האנשים שמגיעים לנחם ואני חושב לעצמי "איך זה הגיוני? לא נתפס שאת כבר לא שם". התמודדות פנימית עם עצמי שאז כשאני חוזר אליהם לבית אין לי עם מי לחלוק את זה!

אני מצטערת לשמוע

אני לא יודעת אם לא אמצא את המילים הנכונות שאני רוצה לומר, אבל אני אשתדל.
אני חושבת שהשבועיים האלה היו קשים לשניכם ואומנם המצב קשה, אבל אני חושבת שלהתמודד עם האובדן ביחד, אתה ואישתך, יכול לחזק אתכם מאוד. אתה לא חייב להיות תמיד חזק מול אשתך. מוות של אדם קרוב זה עצוב וזה כואב. לבכות ולהתפרק זה טבעי וזה חלק מהתהליך של הקבלה של המצב החדש. אל תמנע את זה מעצמך.

אני יודע....

אבל זה משהו בי שלא מסוגל להשתחרר ולהתחבר לכאב ליד אנשים.
שנתיים כשאני מטופל הפסיכולוגית מנסה להגיע איתי לנקודות כואבות וכשאני מספר לה על דברים שכואבים לי היא אומרת שאני מספר את זה כאילו זה נוגע למישהו אחר ולא אליי.
אני לא מתחבר לעצב ולכאב, לא נותן לזה מקום כי אני לא יכול. אני חסום, יש חומות מטורפות שבניתי במשך 20 שנה בערך שלעולם לא נשברו. קשה לי עדיין להשתחרר מהחומות האלו ולשבור אותן.
אולי אני פוחד בכלל לתת לזה לקרות? אני לא יודע.

לא פלא שאני לא יכול לדבר עם אנשים, אני מרגיש מתוסבך עם עצמי.

Lady Stark

New member
הי שבלול

ברוך הבא ונעים מאוד.
אני מצטערת על כל השבועות האחרונים והקשים.
חשוב שתבחין בין דיכאון לאבל. זה נכון שבזמן אבל אנשים עם נטיה דיכאונית עשויים לחוות זכרונות רעים וריגרסיה, אבל זה ממש לא אומר שאתה חוזר לדיכאון ממנו כבר התאוששת.
כשמאבחנים דיכאון צריך דבר ראשון לשלול אירועים טראומטיים כמו מות אדם אהוב. זה משום שאובדן יכול לכאוב ולשתק ממש כמו דיכאון, ואפילו לפתח סימפטומים פיזיים כמו של דיכאון.
אז אני באמת מציעה שתנסה לתת לזמן לעבור ולעשות את שלו.
שתף את אשתך, שאיבדה כרגע את אמה וצריכה ממך גב ויד אוהבת, אבל עדיין יכולה לשמוע את התחושות שלך לגבי האובדן. אתה תתפלא כמה זה יכול לקרב ביניכם.

ובנוסף, אני ממליצה בחום לתת הרבה חשיבות לרווחה האישית שלך. לנוח מספיק, לישון טוב, ולעשות את כל הצעדים אותם עשית כדי להרגיש טוב יותר בפעם הקודמת בה היית מדוכא. תנסה ליישם את הלקחים שלמדת.
ותן לעצמך להיות עצוב ולהרגיש את מה שעובר עליך.
מאוד קריטי במצבים כאלה לתת לעצמנו לעבד את הטראומה.
תרגיש טוב

היי

אני לא חושב שאני בדיכאון. נכנסתי לכאן כדי לדבר על מה שמפריע לי כי עם אישתי אני לא מרגיש שאני יכול לדבר על זה כרגע. נכון שזה משהו שנוגע לשנינו אבל משהו חוסם אותי.
משהו גורם לי לחשוב שאם אני יישבר בפניה היא לא תצליח להרים את עצמה.

הבעיה אצלי היא שאני לא יודע מה עושה לי טוב. אני מסוג האנשים שמדחיק דברים טובים ורעים. פעם כשהיתה לי את התקופה של הדכאון והייאוש הדחקתי את זה וזה "עבר לי מהר"
בגלל שזה נקבר פנימה ולא טופל במיידית, כך שאף פעם לא הרגשתי צורך באמת לעשות דברים שיגרמו לי להרגיש טוב, כי אחרי שהייתי מדחיק הרגשתי טוב. אז היום אני לא יודע מה עושה
לי טוב ומה מרגיע אותי.

משהו שאני עובד עליו עם הפסיכולוגית שלי זה הקטע של להתחבר לעצב. כרגע אני לא יכול לתת לעצמי להיות עצוב כי אני לא מסוג האנשים שמסוגל להראות למישהו אחר שרע לו.
כל החיים שלי גדלתי על זה שאם בן אדם פוגע בי והוא רואה שרע לי ז"א שהוא ניצח. הוא השיג את המטרה שלו: הוא רצה לגרום לי להרגיש רע, אז הייתי מדחיק וממשיך לחייך כאילו
לא מזיז לי בכלל מה שהוא עשה לי, רק כדי לא לתת לו לנצח. אז אני כבר לא יודע לתת לעצב שלי מקום. כשאני במיטה, בלילה והחדר חשוך, אני נותן מקום וביטוי לכאב שלי אבל אז
אני מרגיש צורך להתמודד איתו, להתמודד מולו ואין לי עדיין את הכלים כי אף לא באמת התמודדתי מול זה, אז אני מתחיל להשתגע עם עצמי עד שהכל נדחק ואז אני נרדם.

Lady Stark

New member
גם שינה וגם הדחקה

הן דרכי התמודדות. מה שעובד לך זה מה שעובד.
אני באמת חושבת שזכותך המלאה כרגע להרגיש עצב ולמרות שאשתך איבדה אמא, אתה איבדת חותנת ואדם קרוב ואהוב, ואני ממליצה לך לתת לעצמך גם לתמוך וגם להיתמך.
פה, במקרה הזה, לא מדובר באף אדם שפגע בך. כך שאתה יכול להיות פגיע.
ואל תדאג, להביע עצב מול אשתך זה לא להישבר. זה רק להיות אנושי.

UpAndAway

New member
תן לעצמך להתאבל

אובדן של אדם קרוב הוא נוראי, ואין דרך פלא להתגבר ולהיות בסדר.
זה טוב שאתה מחזיק את עצמך חזק בשביל אישתך, אבל מותר לך גם להיות חלש לפעמים. זה חלק מתהליך טבעי שכולנו עוברים במהלך אובדן.

אולי כדאי לשבת ולחלוק עם אשתך את הרגשות האלו. שניכם במצב רגיש מאוד, אבל אולי דווקא הכאב הזה יחד יוכל לעשות טוב יותר בהמשך.
לשמור בפנים זה לא טוב, בעיקר לא כשזה נוגע לדברים כל כך מהותיים.

למעלה