שלום לכולם

yuvalr1

New member
שלום לכולם

כבר זמן-מה שהסופר טרי פראצ´ט מוכר לי אך לא יצא לי לקרוא אחד מספריו. לאחרונה ידידה שלי המליצה לי על הספר "בשורות טובות" ועכשיו אני באמצע הספר ונהנה מכל רגע. אני מאוד אוהב את סגנונו של פראצ´ט ולכן שמחתי כשראיתי שנוסף למאגר הפורומים פורום עליו. לכן אני שואל, איזה ספר אתם ממליצים לי לקרוא אחרי שאני אסיים את "בשורות טובות"? תודה לכולם,יובל.

Lu Tze

New member
ספרים מומלצים:

Thief Of Time Thief Of Time Thief Of Time Thief Of Time כן, התלהבתי טיפה אבל זה באמת ספר מצויין. אם כבר, כל ספר שמוות הוא דמות ראשית בה הוא טוב. Soul Music אמור להיות ספר טוב, רק שלא הזדמן לי לקרוא אותו.

צבע הכשף

זה הראשון בסדרה. אמנם בדרך כלל אין חשיבות יותר מדי גדולה לסדר של הספרים, אבל בכל אופן יש המשכיות מסוימת לגבי הדמויות גם אם לא לגבי העלילה. למשל העובדה השולית שבסוף JINGO שני שוטרים מהמשמר אמורים לעבור להיות שוטרי תנועה ובספר הבא הם אכן שוטרי תנועה. זה פרט די שולי (ואני לא חושב שאפשר להאשים אותי בספוילר), אבל עדיין הקריאה יותר מהנה לדעתי אם מתקדמים לפי הסדר. ובטח הרוב יחלקו על דעתי. ואם ללכת לכיוון אחר לגמרי, אז לפני שאתה פותח את המרתון של עשרים ומשהו הספרים בסידרת DISCWORLD, אני מאד אהבתי ספר אחר שלו שלא קשור לסדרה (ואולי מיועד לקוראים קצת יותר צעירים): ONLY YOU CAN SAVE MANKIND (ולצערי לא הצלחתי להכניס את המילה האחרונה לשם שלי). הוא שייך לסרה אחרת שלו, ספרי ג´וני מקסוול, המונה רק שלושה ספרים.

Mnementh

New member
תתחיל את הדיסקוורלד לפי הסדר...

לדעתי. יש חשיבות גדולה לדעתי אבל זה פשוט בלתי אפשרי כמעט לקרוא אותם לפי הסדר, אז מדלגים פה ושם וזה באמת לא נורא, אבל זאת כמו סדרה טובה בטלביזיה שאתה לא רואה לפי הסדר וכל פרק יכול לעמוד בפני עצמו - אתה עניין מפספס מלא בדיחות קטנות ודמויות שחוזרות על עצמן. אם אתה רציני לגבי זה ויש לך כוח ונחישות - לך לפי הסדר. אה, ו"בשורות טובות" (נכון, לא של הדיסקוורלד) הוא באמת גולת הכותרת, אז מפה - אפשר רק להדרדר

צבע הכשף

זה הראשון בסדרה. אמנם בדרך כלל אין חשיבות יותר מדי גדולה לסדר של הספרים, אבל בכל אופן יש המשכיות מסוימת לגבי הדמויות גם אם לא לגבי העלילה. למשל העובדה השולית שבסוף JINGO שני שוטרים מהמשמר אמורים לעבור להיות שוטרי תנועה ובספר הבא הם אכן שוטרי תנועה. זה פרט די שולי (ואני לא חושב שאפשר להאשים אותי בספוילר), אבל עדיין הקריאה יותר מהנה לדעתי אם מתקדמים לפי הסדר. ובטח הרוב יחלקו על דעתי. ואם ללכת לכיוון אחר לגמרי, אז לפני שאתה פותח את המרתון של עשרים ומשהו הספרים בסידרת DISCWORLD, אני מאד אהבתי ספר אחר שלו שלא קשור לסדרה (ואולי מיועד לקוראים קצת יותר צעירים): ONLY YOU CAN SAVE MANKIND (ולצערי לא הצלחתי להכניס את המילה האחרונה לשם שלי). הוא שייך לסרה אחרת שלו, ספרי ג´וני מקסוול, המונה רק שלושה ספרים.

DviRincewind

New member
כמה ספרים מומלצים:

כדי ש"תטעם" במקביל גם מהחומר המוקדם שלו בדיסקוורלד וגם מהמאוחר, מכיוון שסגנון הספרים די השתנה. מהספרים המוקדמים אני ממליץ על: Pyramids The colour of magic (ומיד אחריו את The light fantastic וגם Sourcery אם אפשר...) Mort מהספרים המאוחרים אני ממליץ על: Small Gods The truth Thief of time כל הספרים שכתבתי פה הם או מתחילי מיני-סדרות או ספרים שלא קשורים לאף מיני סדרה. אחרי שתעשה לעצמך היכרות עם הספרים האלה, תוכל להתחיל לקרוא את המיני סדרות בלב שקט
אני ממליץ גם על טרילוגיית ג´וני (Only you can save mankind, Johnny and the dead, Johnny and the bomb), ואחרי שכבר תקרא כמה ספרי דיסקוורלד, גם על The science of the Discworld. שיהיה בהצלחה!

Ogg Vortis

New member
הספרים הטובים באמת

טוב, אכן small gods הוא הכי טוב בסידרת הדיסקוורלד; Interesting times הוא ספר המשך היסטרי לשני הספרים הראשונים...לא רק למי שהתגעגע לtwoflower. Hogfather גם גאוני. ספר חובה. בעצם כולם טובים...

למעלה