שלום לכולם!

מאירי5

New member
שלום לכולם!

החלטתי לשתף אתכם כי אני זקוקה להמון תמיכה. אני בת 35, אם לתינוק בן שנה וחצי. מעשנת כ-חצי קופסת סיגריות ליום. כיום אני שוקלת 68 ק"ג ובגובה 1.68. החלטתי לעשות שינוי בתזונה, כי המשקל העודף מפריע והתחושה הפנימית שחייבת להקשיב לגוף שרוצה מאוד אוכל בריא.
אני מתחילה תזונה שמורכבת מאגוזים, שקדים, פירות, ירקות, קצת גבינות, לחם בריא, דגנים וקטניות. אני רוצה במשך 10 ימים, בתור התחלה, להתנזר מקפה, חלב, קמח לבן, סוכר לבן ובשר ואם יהיה רצון עז לסיגריות, אז עד סיגריה אחת ביום.
אני ממש מקווה שאצליח, ארד במשקל, אנקה קצת את הגוף, ארגיע את הנפש וארגיש יותר אנרגטית.

אני אשתדל לשתף כמה שאוכל במשך 10 הימים ומקווה שגם אח"כ.
מבקשת את תמיכתם.

יום מקסים

Gidi Shemer

New member
שיהיה בהצלחה

מדובר בגמילה מורכבת מהרבה "גמילות" קטנות. רק סיגריות בפני עצמן זה כבר אתגר גדול.

אבל, אם את מרגישה שאת רוצה לנסות ללכת על כל הקופה, שיהיה לך הרבה בהצלחה!!!

יוספה 51

New member
בהצלחה. מסכימה עם גידי שזה קצת הרבה

יתכן שהייתי עושה בשלבים. בכל אופן, בעניין סיגריות, עדיף לא לאפשר אחת ליום, כי הדרך מזה לחזרה קלה מאד (מנסיונה של נגמלת מקופסא וחצי ביום במשך 25 שנה). הייתי עושה סדרי עדיפויות, עם מה מתחילה קודם- גמילה מעישון, אוכל בריא, וכו' וכו'. בעניין סיגריות מאד עזר לי זייבן בזמנו (היום יש דור מתקדם יותר). עכשיו, בטח את יודעת שהפסקת עישון מאיטה את חילוף החומרים ובהחלט עוזרת לעלייה במשקל. אז תאספי כמה שיותר ידע, תבני ציפיות ריאליות, כי אחרת יש סיכוי ליפול ביותר מדי דברים ואז לוותר לגמרי. ואז תצאי לדרך. בכל מקרה בהצלחה, גם אם ההצעה שלי לא מתאימה לך.

marx04

New member

שלום לך,

כל הכבוד לך על השינוי שאת מתחילה לעשות.
זה חשוב מאד גם לך וגם לתינוק שלך.
תזונה צמחונית יכולה להיות מאד מגוונת ומאד בריאה, אז אל תהססי לשאול כאן ולבקש הצעות, תמיכה ומתכונים.
אני יכול לספר לך שאני מתחיל כמעט כל יום בקערה של שיבולת שועל (גסה, לא דקה) עם יוגורט עיזים ועם זרעי פשתן כתושים.
זה טעים מאד, ומאד משביע. אם את אוהבת מתוק, אפשר להוסיף לזה פירות עונה חתוכים, צימוקים, חמוציות, סילאן, דבש וכו'.
בבקרים שאני רוצה לגוון, אז פרוסה או שתיים של לחם מקמח מלא עם טחינה, גבינה לבנה או קוטג', וכמובן פלחי עגבניה, פרוסות מלפפון, ורצועות פלפל אדום בשמן זית ולימון.

בברכה,

אורי.

ella1302

New member
המון בהצלחה. אני עשיתי תהליך דומה, רק בלי

גמילה מסיגריות (לא עישנתי גם קודם). התהליך הוא לא פשוט אבל מאוד מספק. תחפשי באינטרנט את האתר של עינת שגיא, יש לה טיפים והמלצות טובים ושפע של מתכונים בריאים ורזים. יש את הפורטל eatweel ואתר של אנונימוס עם שפע מידע על תזונה בראיה ומאוזנת.

שוב המון בהצלחה ותזכרי שדרך ארוכה להצלחה מורכבת מהרבה צעדים קטנים, אם תצליחי בכל פעם בצעד קטן בסוף תגיעי לאן שאת רוצה.

למעלה