שלום לכולם

MotheRonit

New member
לגמרי מקורי שלי

מגניב שהצליח לי כי לא התכוונתי בכלל

ובנוגע לחלק השני... האמת שזה נכון
(איך ידעת?
) ואני אפילו אומרת את זה כל הזמן - שאם אכן יש מדד/מישהו שמודד אני רגועה שבמצוות האלה אני מקבלת ציון עובר פלוס פלוס (במדד הצניעות למשל הציון לא כזה גבוה
), וזה מה שחשוב לי (והאמת? אני מקווה שזה גם מה שחשוב "לו")
למשל ביום כיפור אני אומרת שזה היום היחיד בשנה שבו אני לא מתנצלת כי אני כזאת חופרת בזמן אמת שאם צריך אתה תסלח לי רק בשביל שאני אפסיק לדבר על זה

אבל לא רציתי לערבב שלא יצא חלילה שאני צדיקה שחובתה לעשות ברית מילה
אז העדפתי לזנוח

חדשה31

New member
יש לך ויכוח מאוד קשה -

עם הדת היהודית וההלכה היהודית (האורתודוקסית!) בפרט.

היהדות מאוד מאוד ברורה לגבי מיהו יהודי: יהודי הוא מי שאימו יהודיה. נקודה.
יותר ברור מזה לא יכול להיות.

אני מבינה שיש לך הגדרה משלך לגבי מיהו יהודי - אבל לדעתי את נובחת פה על העץ הלא נכון.
אנשים שלא מלו את ילדיהם הם לא אלו שיעזרו לך לקדם את ההגדרה הייחודית שהמצאת לעצמך - במנותק מההלכה היהודית.

הויכוח שלך הוא עם ההלכה היהודית ועם רבנים יהודים (שוב- בפרט האורתודוקסים שבהם...) -
ומבחינתי את יותר ממוזמנת לנסות ולשנות אותה.
(אני בטוחה בייחוד כאישה - יש לך סיכוי רב לשנות הלכות ביהדות...)

המון בהצלחה.

HouseAtreides

New member
האנשים הנאלחים עם הפרצופים המזוקנים

יכולים לכנות אותי באיזה כינוי שבא להם - ערב רב, גוי, כופר, שרץ, אויל משריש, גיס חמישי, ועוד ועוד. האופן בו הם מקטלגים אותי במוח שלהם, הכיוון אליו הם מנתבים את השנאה הפנאטית שלהם, והמוטיבציות המופרכות שהם מייחסים לי - לא משנים דבר מבחינתי. אני ממש לא מתקומם בגלל כינויים מופלצים. אני מתקומם כי אין ומעולם לא היתה להם זכות להתעסק לי באיבר המין, נקודה. מה שהם עושים ומעודדים זו הפרת זכויות אדם בסיסית, נקודה. הטינופת שאת מפיצה כאן זו הטרלה, נקודה. על הדברים האלה אני מתקומם, והתכנים האלה הם שמעודדים אותי לשנוא שנאה תהומית את הדת היהודית ואת מי שעושים לה שירות דוב כמוך.

חדשה31

New member
זה בסדר, היא עושה שירות דוב גם לעצמה:

לפי דבריה גם היא עצמה לא יהודיה מאחר והיא לחלוטין כופרת בהלכה היהודית, ולא מקבלת אותה - בלשון המעטה.

eoli

New member
אתה חושב

שאכפת לי שאתה שונא את הדת שלי? מצידי,אתה יכול לשנוא את הדת היהודית בכל הצורות והצבעים. אם זה מרגיש לך הכי שלם וגם עם מה שיש לך בתוך...סבבה.
"מה שהם עושים ומעודדים זו הפרת זכויות אדם בסיסית"
לכם מותר להכפיש יסוד מהותי בדת היהודית,ולכנות זאת "כהפרת זכויות..." באיזו זכות? לא האימפריה היוונית-הלניסטית ולא הרומית הצליחו לקעקע את המילה, ואתה בא בדלת האחורית וממציא לי זכויות אדם!

HouseAtreides

New member
מה שאת מתקשה כנראה להבין

זה שכשאת נצמדת בכל הכוח למנהג פלוצנטרי, משפיל, מכאיב, מיותר, פרימיטיבי, ברברי, משחית ומזיק, ומתעקשת לכלול אותו כ"יסוד" ו"מהותי" בדת היהודית - את מפיצה תכנים מעוררי בחילה, ונותנת רוח גבית יסודית ומהותית לאנטישמים ולאנטישמיות.
אין שום הבדל בעיני בין צילום אותנטי בן ימינו של פולחן ברית מילה טיפוסי, לבין קריקטורה אנטישמית מהמאה ה- 14 שמציגה יהודים מתגודדים סביב ילד איטלקי (סאן סימונינו קראו לו כמדומני, לקדוש) ומקיזים את דמו.

eoli

New member
טקס ברית מילה

הוא מצוות חובה ולא מנהג.
מצוות ברית מילה הוא מצווה ראשונה שנצטווה אברהם אבינו, היא אחת מעיקרי (יסודות) דת ישראל,כך שאין קשר לפלוצנטריות.היות והנושא כאן הוא ברית מילה,לכן...
"אין שום הבדל בעיני..." יפה שהואלת לציין שזה בעיניך. נשמע שמשהו לא תקין בעיניך. איך אתה יכול להשוות בצורה כל-כך מעוותת בין שתי תמונות אלה? זו אנטישמיות לשמה.
"משפיל, מכאיב, מיותר, פרימיטיבי, ברברי, משחית ומזיק" זה הכל?
משפיל וברברי? תלוי בעיני המתבונן.אתה רוצה לשנות תרבויות שיתאימו לתפיסת עולמך? התנשאות?
מכאיב? ניתן להפחית עד למינימום את הכאב.
פרימיטיבי - נכון מאד. זו אכן מצווה ראשונית.
מיותר? אתה קובע! התנשאות
משחית? שטויות
מזיק? חכם בלילה. הנה טיפ טיפה להרחבת הידע המצומצם שלך.
יתרונות רפואיים למילה: פרופ' שאול גולדבר (רופא ,מוהל וחילוני)
ההחלטה של הורים למול את בנם נובעת בדרך כלל ממניעים דתיים, חברתיים, תרבותיים, סביבתיים, או רפואיים. מהבחינה הרפואית ישנם יתרונות למילה. במחקרים נמצא שתינוקות שלא נימולו סובלים בשנה הראשונה לחייהם משכיחות שהיא עד פי 10 גבוהה יותר (אחד מ 100) של דלקות בדרכי השתן לעומת תינוקות נימולים (רק אחד מ 1000). למרות שדלקת בדרכי השתן אינה מחלה קטלנית והיא קלה לטיפול, האבחנה שלה קשה מעט יותר, וחוסר אבחנה או איחור בטיפול עלולים לגרום סיבוכים ארוכי טווח לכליות ולמערכת השתן. סיבה נוספת רפואית לביצוע מילה הינה מניעה של סרטן אבר המין. סרטן נדיר זה מופיע בגיל ממוצע של 60 שנה ושכיחותו בגברים נימולים קטנה עד פי 5 מאצל גברים שאינם נימולים. יתרון נוסף הוא שעור נמוך יותר של מחלות מין נרכשות מסוג סיפיליס ואיידס. נמצא כי שעורי ההדבקה במחלות מין אלה נמוך במידה משמעותית בנימולים מאשר באלה שאינם נימולים. יתכן כי יש גם ירידה בשיעור גידולי צוואר הרחם אצל נשים שבני זוגן נימולים לעומת בני זוג שלא נימולו.
לאחרונה התפרסם מחקר שבוצע במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל בו הראו כי שכיחות הזיהומים בדרכי השתן אצל תינוקות שנימולו על ידי רופא נמוכה באופן משמעותי משכיחות זיהומים בדרכי השתן לאחר ביצוע ברית על ידי מוהל.

HouseAtreides

New member
לאף אחד לא היתה זכות להתעסק לי באיבר המין

ואני בשוק שאת בכלל מנסה להתווכח עם זה.
מצווה היא מונח של יהודים, מונח דתי, לא מכיר, לא מדבר אלי.
סיפורים מגמתיים של רופא יהודי, תומך ברית מילה ומתפרנס ממילות, ממש לא ישכנעו אותי.

eoli

New member
ידעתי שזה מה שתאמר

חחח התלבטתי באם להשמיט את המילה מוהל אבל השארתי אותה,כדי שאצחק עכשיו. לדבר עם מסורבי מילה מיותר. אבל קצת להשתעשע...
מה זה משנה לך אם הוא מוהל בכלל, הוא פרופ' ברפואה,וזה אומר שהוא לא ממציא דברים,ואגב, מה שהוא אומר גם אחרים אומרים. טוב שהוא מפרסם את שמו,כדי שהורים יהיו מודעים לקיומו וילכו למול את...
שטויות. עזוב מצווה,הרי יתרונות המילה,ברמה הלא דתית, מוכחות.
כן,לאף אחד לא היתה זכות להתעסק לך בברית,זה מה שאמרת לאבא ואימא כשהיית בן שמונה ימים,וזאת בהנחה שלא היתה לך צהבת או כל מריעין בישין .

HouseAtreides

New member
האנשם הרעים והרשעים, בכוונה קבעו את ביצוע

ההליך הפולשני והברברי לגיל בו אי אפשר לשאול, כדי שאח"כ יוכלו לומר "אבל לא יכולת לדבר אז לא שאלנו".
זה לא הופך את העניין לפחות מרושע, או ליותר צודק. לא היתה להם שום זכות מלכתחילה לקבוע את לוח הזמנים כך שבגיל כל כך צעיר יחתכו לי חתיכות מהגוף מבלי לשאול אותי, ומשקבעו כך את הדברים - כל שנותר לי לומר הוא שהם רעים, נאלחים, ועשו דבר שלא היתה להם זכות לעשותו.

פרופ' ברפואה בישראל לא לומד כלום על העורלה, וניזון משטיפת מוח יהודית טיפוסית. אין שום יתרונות שיכולים להצדיק התעסקות לתינוק הבריא באיבר מינו הבריא, ומי שטוען אחרת הוא לא יותר מאשר מניפולטור חסר מודעות במקרה הטוב, או שקרן ונאלח במקרה הפחות טוב.

eoli

New member
חחחח

אם הייתם מקיימים את המצוות ורק את מצוות מילה (בשם הפרת זכויות...), הייתי מאמינה לכם,אבל די לספר בדיחות. התחילה שעת האמת. אתם לא המצאתם את השיטה. יהודים רבים במהלך הדורות החליטו לבעוט בדתם מתוך שנאה לזהותם,אפילו מיודעינו "חוזה מדינת היהודים" תיאודור בנימין זאב הרצל רצה לנצר אלפי יהודים והכנסייה סירבה. כי בינינו, מי רוצה להיות מיעוט נרדף ? יאללה,אתם משעממים לי את ה....

HouseAtreides

New member
את הטענה הזו את יכולה להפנות לדתיים או חרדים

שמתנגדים לברית מילה. יש גם כאלה. כנראה שאת לא מבינה שישנם אנשים שלא סופרים ומקיימים מצוות, והשיח הזה פשוט לא מעניין אותם. זר להם.

HouseAtreides

New member
אני מכיר יותר מאחד כזה. מתנגדים לגמרי.

את מוזמנת לעיין בפורום "חרדים בעל כרחם" - פורום מס' 2165, חפשי את הערך "ברית מילה" וראי מה תמצאי.

eoli

New member
"חרדים בעל כורחם" ואתה

טוען שהם חרדים? הם כבר מזמן לא חרדים, אבל שומרים על האינסטרומנטים למען הקהילה.

trilliane

Well-known member
מנהל
הם עדיין חרדים, הם כבר לא מאמינים.

לעומת זאת לא חסרים חילונים המאמינים באלוהים (או לפחות כך הם מעידים על עצמם) ובכל זאת זה לא מונע מהם לא לקיים מצוות או לקיים קומץ מהן בצורה סמלית בלבד (ולא לפי ההלכה).

במילים אחרות, תפרידי בין האמונה בלב לאורח החיים בפועל, כי פעמים רבות אין חפיפה בין השניים.

חדשה31

New member
אם יתרונות המילה "מוכחות" -

אז שמי שרוצה יבדוק אותם בעצמו, וימול את עצמו.

גם להוצאת שקדים יש יתרונות רפואיים מוכחים.
אז אדם בוגר שבדק את היתרונות והחליט שהוא חפץ בהם (למרות שמצבו הרפואי אינו מצריך כריתת שקדים) -
מוזמן לכרות את שקדיו שלו.

ממתי מבצעים פרוצדורה רפואית בגוף חסר ישע רק בגלל שיש לה יתרונות רפואיים,
אבל מצבו הרפואי של חסר הישע אינו מצדיק את הפרוצדורה?

לכל כך הרבה פרוצודורות יש יתרנוות רפואיים - ועדיין לא מבצעים אותן בחסרי ישע רק בגללן ,
אלא רק בגלל שהמצב הרפואי ממש מחייב אותן.
הסרת איברים מגופו של חסר ישע צריכה להעשות רק במידה ויש הצדקה רפואית לכך,
וכל האפשרויות האחרות שאינן מצריכות כריתת האיבר מוצו.

מעבר לזה - לי אישת אין שום בעיה שכל אדם בוגר יסיר מגופו מה שהוא רוצה במידה והוא חושב שיש בזה "יתרון רפואי".
(ואגב - רופאים לא יסכימו לכל גחמה כזאת. למשל - אף רופא לא יסכים להוציא לך תוספתן בלי שמצבך הרפואי מחייב זאת,
וזאת למרות שיש בכך יתרון רפואי: את יכולה לחיות ולתפקד היטב בלי התוספתן, ולעולם לא תעמדי בסכנה של דלקת התוספתן...)

eoli

New member
כן, בואי גם נוריד

את כל החלקים בגוף האדם שעלולים להפגע מסרטן. אין לדבר סוף כשאת מתייחסת לברית המילה במנותק מההקשר הדתי- יהודי. טקס ברית מילה מחייב כל יהודי.אין לו זכות בחירה בעניין,אבל אם אתם באים וטוענים שהוא מזיק ופוגע בשלמות הגוף,ולכן אתם מסורבי מילה,זו בדיחה. אימרו את האמת בגאווה,שאתם חוששים לסמן את בנכם בסממן יהודי מובהק [גם אם מוסלמים נימולים,זה עדיין סממן יהודי]. כי אתם בוחרים לאמץ תרבות מערבית ולהתנתק מהתרבות היהודית. זה בסדר חמודים שלי. אין לי בעיה עם זה. הבעיה מתחילה עם ההתעקשות שלכם להוכיח שאכן אתם יהודים. מה שאין כן הדבר.

למעלה