שלום לכולם

אשמח לקבל קישורים מהימנים לקביעה מעניינת זו

שמי שלא מל ו/או לא נימול, אינו יהודי.

כל מידע מבוסס עם קישורים למקורות מהיימנים יכנס למילון שלנו בתודה

מצרפת ערכים רלוונטים לסוגיה זו שכבר תועדו במילון שלנו:

מעמד השלם בהלכה:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/terms/default.aspx?forumid=202&d=196&t=21064

עונש כרת על אי מילה:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/terms/default.aspx?forumid=202&d=196&t=14604

חדשה31

New member
אין לה. זו סתם הלכה שהיא המציאה לעצמה.

את עצמה היא שכנעה, ועכשיו נשאר לה רק לשכנע את יתר העולם היהודי הדתי.....
היא לא תוכל להוכיח את דבריה - כי אין שום הלכה יהודית שפוסקת את מה שהיא טוענת,
ומנגד יש הרבה מאוד הלכות שפוסקות בדיוק הפוך ממה שהיא טוענת (נוסח "ישראל אף על פי שחטא ישראל הוא"....)

eoli

New member
הנה

ישר מהתנור ובלי פרשנויות ובלי אינטרסים.ישר ולעניין. מה יותר טוב מהמקור!

בראשית פרק י"ז פס' ט'-י"ד
"ויאמר אלוהים אל-אברהם, ואתה את-בריתי תשמור: אתה וזרעך אחריך, לדורותם : זאת בריתי אשר תשמרו, ביני וביניכם, ובין זרעך, אחריך: הימול לכם, כל-זכר: ונמלתם, את בשר עורלתכם; והיה לאות ברית, ביני וביניכם: ובן-שמונת ימים, יימול לכם כל-זכר לדורותיכם: יליד בית ומקנת-כסף מכול בן-נכר, אשר לא מזרעך הוא: הימול יימול יליד ביתך, ומקנת כספך; והייתה בריתי בבשרכם, לברית עולם: וערל זכר, אשר לא-יימול את-בשר עורלתו ונכרתה הנפש ההיא מעמיה: את-בריתי הפר."

"ונכרתה הנפש"
- פירושו, האדם,במהותו,אינו שייך יותר לעם היהודי. שימי לב. המקרא אינו מתייחס לתינוק,שכן הוא אינו אשם שהוריו לא מלו אותו ויחשב כיהודי עד שיגיע לבגרות, ומרגע זה והלאה הוא אחראי לבקש לעשות מילה,ואם לא... ונכרתה....

חדשה31

New member
זה עדיין לא סותר את העובדה שההלכה שלך

סותרת לחלוטין ובאופן בוטה את ההלכה היהודית.
נשגב מבינתי למה את לא מפנה את ההמצאה שלך לבחינת רבנים אורתודוקסים?

את פוחדת מתשובה חד משמעית לגבי מיהו יהודי לפי ההלכה של מה שאמורה להיות דתך?.....
את חוששת שהם יודיעו לך שאת רפורמית או שכלל אינך יהודיה כי את דוגלת בחוקי דת שאינם היהדות?....

trilliane

Well-known member
מנהל
הנה, דין כרת:

https://he.wikipedia.org/wiki/כרת
תקראי ואולי תביני שזה לא אומר שהאדם מפסיק להיות יהודי.
או שתביני גם שהפרשנויות האלה הן של חז"ל ושל פוסקי הלכה, זה הזרם של היהדות האורתודוקסית, ומה שאת אומרת לא נכון.
אם את רוצה לפרש בעצמך את התורה זה אחלה, אבל זו כבר לא היהדות שאת מדברת בשמה. מוזמנת להתייעץ עם רב ולבדוק את עצמך.

או יודעת מה, הנה, כבר שאלו בשבילך באתר "כיפה":
"אני בן 19 ואני יהודי על פי אימי, אך בגלל שנולדתי במדינה שהיה קשה למצוא רבנים בה הוריי לא יכלו לעשות לי ברית מילה בגיל 8 ימים... שאלתי היא: האם גם אם אדם לא עשה ברית מילה, והוא יהודי על פי אימו ושומר יהדות וכשרות והכל... הוא נחשב ליהודי? האם אני לא חייב לעשות ברית מילה בכל זאת?"

תקציר: "דע לך ידידי שבוודאי שאתה נחשב יהודי"
והנה בשבילך, הדגשה במיוחד בפסקה האחרונה:
"עם כל חשיבותה המרכזית של מצוות המילה, חובה עלינו לדעת, שיהודי הוא מי שאימו יהודיה, ואף אם הוא אינו מהול ואין ניכר בו שהוא יהודי, מכל מקום מאחר שנולד לאם יהודיה גם הוא יהודי. חשוב להזכיר הלכה זו, מפני שבדור האחרון עלו לארץ יהודים שלא נימולו, וישנם הטועים וחושבים, שכל יהודי שאינו נימול נחשב כגוי ועליו להתגייר כדי להצטרף לעם ישראל. והאמת כאמור, שכל מי שאמו יהודיה או שנתגייר על פי ההלכה - הרי הוא יהודי. היהדות מתחילה מהנשמה, מהעובדה שבורא העולם בחר בנו מכל עם, ונפח בנו נשמה המסוגלת לגלות בעולם את הערכים האלוקיים שבתורה. המצוות הן הכלים והאמצעים שדרכם היהדות מתגלה בעולם, כאשר המצווה הראשונה היא מצוות המילה. וזה שאינו מקיים מצוות, אינו חושף ומבטא את הנשמה הקדושה והיהודית שלו."
http://www.kipa.co.il/ask/show/183167-ברית-מילה-בגיל-מבוגר

eoli

New member
וואו,חיפשת ? נפלא!

שימי לב היטב,היטב לשאלת הצעיר, וקראי את הסיפא ותקבלי תשובה. התייחסתי לא אחת לעניין המצוין כאן.
אני יוצאת מתוך הנחה, שהפיסקה הזאת נתנה לך להבין, שהוא אינו מחוייב במצוות הברית מה שאין כן הדבר, לכן קראי והעמיקי שוב. בהצלחה.

trilliane

Well-known member
מנהל
חיפשתי במיוחד בשבילך, כי את מתכחשת למידע

ציטטתי לך את הסיפא, וקיבלת את תשובה: הוא בכל מקרה יהודי, גם אם אינו נימול. זה הכול.

eoli

New member
הבנה מוטעית לחלוטין

או קיי, אסביר כי את חמודה
הצעיר לא נימול ע"י הוריו מטעמים שאינם בשליטתו,לכן הוא יחשב ליהודי. מיליון פעמים כתבתי כאן את דעתי בנדון.
עכשיו כדי להיות יהודי [אם זה חשוב לו] הוא חייב למול את עצמו. שימי לב,שבסוף הפסקה מדובר על חשיבות קיום המצוות. למה ? ואת בוודאי כבר יודעת,שמצוות המילה היא חובה ולא רשות.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא כדי להיות יהודי, הרב הבהיר שהוא כבר יהודי!

"מיליון פעמים כתבתי כאן את דעתי בנדון" או, יפה, את מודה שזו *דעתך*. בדיוק, זו דעתך הפרטית ולא דרכה של ההלכה ולא דעתם של הרבנים, ומה לעשות? ביהדות הרבנים, הם קובעים, לא את.

מבחינת אדם דתי כל המצוות הן חובה. בפועל, גם מי שאינו דתי נחשב ליהודי, את בוודאי כבר יודעת... (או שלא, כי נראה שאת חיה בהכחשה).

eoli

New member
נו דיייי

מה יהיה? דעתי נשענת על התורה.אני לא ממציאה פסיקות,אולי עם הזמן,לכי תדעי מה צופן לנו העתיד!
ברור שיהודי שאינו דתי הוא יהודי. יש הרבה יהודים חילונים,אבל שומרי ברית-מילה. בר-מצווה ועוד כמה קטנות. אופפפפ, גם לזה התייחסתי כמה פעמים.

חדשה31

New member
כל החילונים (לא רובם - כולם!)

אינם מקיימים את ההלכה היהודית, וגם לא את מצוות התורה.
(אחרת הם היו דתיים ולא חילונים).

גם גדולי שומרי המסורת מבניהם - מקיימים רק חלק מסויים מהמסורת היהודית.
מה ההבדל בין יהודי שאינו שומר שבת לזה שאינו שומר מילה?
מה ההבדל בין יהודי שצם ביום כיפור ואינו שומר שבת לזה שלא צם ביום כיפור ולא שומר שבת?

אם היית עקבית ונאמנה ל"הלכה" המומצאת שלך - הרי שהיית "מנפצת את הבועה" לכל החילונים ומודיעה להם אחר כבוד שאינם יהודים,
ושאת שוללת מהם לאלתר את התואר בו הם מתהדרים.
(כמובן - תצטרכי להודיע זאת גם לרבנים וגם למשרד הפנים. אני בטוחה שהם מאוד ישמחו לבטל את יהדותם של מיליוני יהודים בכל רחבי העולם)

גם הציווי לשמור שבת מופיע בתורה (הפתעה: העונש על אי שמירת שבת זהה לזה של אי קיום מילה: כרת!)
ומישהו טרח לכתוב זאת בויקי:
"שמירת שבת היא אחת המצוות המרכזיות ביהדות; לפי היהדות, זוהי המצווה הראשונה שניתנה לאדם, ביום היבראו‏[2] ושקולה כנגד כל המצוות שבתורה.‏[3]"

כנ"ל עשרת הדברות שאני אישית לא מכירה אפילו חילוני אחד שמקיים את כל העשר.

אז שוב - לשיטתך כל החילונים ומסורתיים אינם יהודים כי אינם מקיימים את ההלכה היהודית.
וגם את לא יהודיה - כי את כופרת בהלכה היהודית.

eoli

New member
כבר התייחסתי לחלק ממה שכתבת כאן.

תקראי.
יש גם דתיים שלא מצליחים לקיים את כל עשרת הדברות. אוי היצרים גדולים עלינו. הא?

trilliane

Well-known member
מנהל
אחלה, רק שהיהדות האורתודוקסית נשענת על ההלכה

וגם אני לא ממציאה פסיקות, בשביל זה יש רבנים והם כבר פסקו שמי שנולד לאם יהודייה הוא יהודי. את רוצה להתווכח עם מישהו? תווכחי איתם, למה איתי? לי לא באמת אכפת. רק כדאי שתכירי במציאות, זה הכול. את לא פוסקת הלכה ולכן דעתך על היהדות אינה מייצגת את היהדות דהיום. אבל באמת, לכי תדעי מה צופן לנו העתיד! אולי הרבנים יחליטו פתאום שהם כן מקבלים נשים פוסקות הלכה ואת תהיי הראשונה! לכי על זה!

חדשה31

New member
רגע, אז הוריו לא יהודים (לפי ההלכה שלך) -

אבל הצעיר עצמו כן יהודי?

חדשה31

New member
כאלה הם הכופרים.

מצד אחד מתים על היהדות - ומצד שני כופרים בכל מה שלא נוח להם בה.

הרי אם היא לא תכפור בהלכה היהודית - היא תיאלץ לקבל את העובדה המבאסת שלמעשה אדם שנולד לאם יהודיה
יכול לא לעשות שום דבר יהודי בכל ימות חייו, ואפילו להמיר את דתו (!!!) ובכ"ז להיות יהודי.
כלומר - לא צריך בעצם לעבוד קשה (או לעבוד בכלל!) כדי להיות יהודי.
צריך רק להיוולד "נכון".
(זה בערך כמו להיות עם עיניים כחולות. צריך פשוט להיוולד כזה וזהו. וגם לא ניתן לשנות את העובדה הגנטית הזאת.)

אני מניחה שלו הייתי יהודיה דתיה שאכפת לה מ"מיהו יהודי" גם אני הייתי מתבאסת קשות
אם הייתי מגלה שבעוד אני עובדת ומזיעה כדי להצדיק את יהדותי -
יש אנשים שלא עושים כלום מכל זה, ובכ"ז הם נחשבים ע"י דתי כיהודים ממש כמוני.
כנראה שהייתי חושבת שזה ממש לא פייר.
(ואולי גם אני הייתי ממציאה לי הלכה משלי שפותרת לי את חוסר ההגינות הזאת....)

KallaGLP

New member
את סותרת את עצמך.

גם אילו היית צודקת, אם ההורים פה אינם מלים את ילדיהם התינוקות, הרי שזה לא בשליטת הילדים, אז אין ולא יכולות להיות לך שום טענות כנגד יהדותם. עד רבה - ירצו למול את עצמם כשזה כבר יהיה בשליטתם - יעשו זאת, לא ירצו - לא ימולו. הם יבחרו מה הם רוצים לעשות. את מבולבלת קשות עם עצמך, לפני שאת כותבת כאן משהו, כדאי שלפחות תתייעצי עם רב כדי שתדעי על מה את מדברת. לא שלמישהו פה משנה מה את חושבת, אבל את פשוט מביכה את עצמך כמי שמתיימרת להבין משהו ביהדות.

חדשה31

New member
היא לא יכולה להתייעץ עם רב -

והסיבות לכך פרושות לאורך ולרוחב על ההודעות שלה.

התפיסה שלה שםל הדת היא מוסלמית ולא יהודית.
באיסלם - מי שלא מקיים הלכות הוא כופר ואינו יכול להקרא מוסלמי.
ביהדות, מי שנולד לאם יהודיה - לא צריך לקיים שום הלכה ועדיין הוא תמיד יהיה יהודי.
אם היא תתייעץ לגבי משתנה הלא יהודית הלכתית עם כל רב אורתודוכסי (וגם רפורמי!) שהוא -
הוא יגלגל אותה מכל המדרגות במקרה הטוב.

eoli

New member
מצטערת על לקות ההבנה שלך בנדון

קראי בעיון את מה שכתבתי,ואח"כ ניפגש לכוס קפה. או קיי?

למעלה