שלום לכולם

שלום לכולם

שמי בר אני עוד חודשיים וחצי בן 19 יש לי פטור נפשי כשקיבלתי את הפטור יישר הלכתי למדור התנדבות שנמצא בחיפה שם נרשמתי ואמרו שייצרו איתי קשר מילאתי טפסים איפה אני רוצה לשרת מה התפקיד והכל
לאחר זמן מה ייצרו איתי קשר מדור מיון ואיבחון ובקשו שאני ישלח להם המלצה מהמחכנת שלי שלחתי להם את ההמלצה וכעבור זמן מה הם זימנו אותי אליהם למקרפר רופאה שבוקדת אם אני מאושר להתנדבות או לא.
לאחר שהייתי אצל הרופאה אמרו שייצרו איתי קשר כעבור שבוע ועבר כבר שבוע ועוד לא ייצרו איתי קשר עכשיו ישלי שאלה האם יש סיכוי שהתנדבות לא תתקבל כי יצאתי על נפשי? או שזה לא משנה רפואי או נפשי מתייחסים לזה באותה מידה.
ועוד שאלה אם אני מאושר להתנדבות מה הלאה מה עושים? האם אני אוכל להתגייס במועד הקרוב של הגיוס שהוא 16.1? אני ממש כבר מת להתגייס.
תודה ושבת שלום

noboya

New member
אז ככה...

ברוך הבא לפורום! נעים להכיר..
לפעמים לוקח קצת זמן ליצור קשר שוב (גם אם אומרים שייקח רק שבוע, זה עלול לקחת יותר), אני ממליץ לך בנתיים לנצל את הזמן ולחפש תפקיד שאתה רוצה לשרת בו.
יש לא מעט מתנדבים על נפשי, לא יפסלו את הבקשה שלך רק בגלל שזה סעיף נפשי - רק אם יש בעיה חמורה שלא מאפשרת שירות תקין.
סביר להניח שאם תבקש ותאושר לך ההתנדבות תוכל להתגייס בגיוס הקרוב, אני ממליץ לך לא להתגייס בלי שאתה יודע לאיזה תפקיד אתה הולך.
מקווה שעזרתי, שבת שלום.

נ ו ע ה 12

New member
לא מגייסים מתנדב בלי שיש לו שיבוץ

Run for a Fall

New member
היי בר

יש סיכוי שההתנדבות לא תאושר לאו דווקא בגלל שמדובר בפרופיל נפשי - התנדבות לצה"ל מותנית במצב בריאותי (פיזי או נפשי) מאוזן, ככה שלא הייתי מוטרד יותר מדי מסיבת הפטור.

ראוי לציין שבדר"כ תהליך אישור רפואי למתנדבים עם פטור על רקע נפשי הינו ארוך יותר, ויכול להיות שתזומן לוועדה נוספת לבחינת מצבך.
הייתי ממליץ לך ליצור קשר עם מדור מתנדבים בשבוע הבא (טלפון: 03-7387157) ולשאול אותם היכן עומד התיק שלך ומה צפוי בהמשך.

אם אתה מאושר להתנדבות - יחלו בתהליך מציאת התפקיד. משך התהליך יכול להיות יחסית ארוך ולכן אי אפשר לדעת בוודאות האם תוכל להתגייס בגיוס הקרוב (הייתי ממליץ גם להשקיע זמן ולבחור תפקיד שבאמת תהיה מרוצה ממנו ולא תתחרט אח"כ). תאריך הגיוס הבא הינו 27.2.13 - נראה לי יותר סביר עבורך (אם כבר תאושר להתנדבות).

רק דבר אחד שיש לקחת בחשבון - בדר"כ למתנדבים עם פטור נפשי קשה עד בלתי אפשרי לקבל סיווג בטחוני, ולכן מבחר התפקידים שיעמוד לרשותך יהיה מוגבל יותר, אבל אני בטוח שתמצא תפקיד שיתאים לך גם אם זה ייקח קצת יותר זמן - ולכן העצה שלי היא לא להלחיץ את עצמך, ולהשקיע זמן בבחירת תפקיד שיתאים לך.

המון בהצלחה

נ ו ע ה 12

New member
ענו לך במדויק
על אף שלא שאלת, אני אוסיף

שמתנדבים שקיבלו פטור על רקע נפשי מחויבים לשנה בלבד. לקראת תום השירות ניתן להגיש בקשת להארכתו (שס"ן - שירות סדיר נוסף), אבל מיום הגיוס אתה מחויב לשנה אחת בלבד, ואי אפשר להבטיח, אם וכאשר תרצה, אישור לשס"ן. לא שאלת על כך אבל היה לי חשוב לציין... כמה שפחות הפתעות יותר טוב. ברוך הבא והמון הצלחה בהמשך

תודה על ההסברים והמהירות שנענתם לי

יש לי עוד כמה שאלות.. אז ככה אם אני מאושר להתנדובת והכל טוב אני יודע שאני עושה שנה אחת אבל אני מקבל בסוף ההתנדבות שלי אחרי שעשיתי שנה אני מקבל תעודה כמו חייל רגיל שעשה שלוש שנים?
לגבי תפקיד אני ביקשתי מההתחלה תפקיד משרדי במקום מסויים עוד שהתחלתי את ההתנדבות האם אפשר להתקשר אליהם ולשאול לגבי תפקידים או שרק מדור מתנדבים רשאים לכך?

Run for a Fall

New member
תשובות

אתה מקבל תעודת שחרור כמו חייל רגיל, כשמצוין שם שתקופת השירות שלך הייתה שנה אחת. לגבי הטבות - אתה תהיה זכאי להן, אבל בהתאם לתקופת השירות (לדוגמה המענק והפיקדון יהיו נמוכים יותר בשל תקופת השירות הקצרה יותר).
לגבי תעודת שחרור בכבוד - בעיקרון לפי הפקודה מי שהשלים 85% מהשירות אליו התחייב (מילת המפתח) זכאי לה, ככה שלפי ההיגיון אתה כן זכאי לתעודת שחרור בכבוד, אבל לא יצא לי להיתקל בסיטואציה למען האמת אז קשה לי לענות ב-100%.

בקשר לתפקידים - אתה פונה למדור מתנדבים ומבקש מהם את התפקיד/התחום שאתה רוצה לאחר אישור ההתנדבות. הם אמורים לאתר ולהציע לך תפקידים, כשתהליך זה יחל במידה ויאשרו את ההתנדבות שלך סופית.

מנסיון- לאחר אישור ההתנדבות גם אתה יכול לפנות

למקום שהיה לך קשר בעבר ולסכם על תפקיד והם פונים לתא המתנדבים ומבקשים אותך

למעלה