שלום לכולם,

iris51

New member
שלום לכולם,

שבועיים עברו מאז שנודע לאימא שהיא חולה בסרטן לימפומה דיפוזית של תאי B.
לאחר ששבוע הבא היא תלך לחוות דעת שנייה אצל מומחית לתחום היא תתחיל בטיפולים כימותרפיים\ביולוגים.
מה המלצותיכם לשלב הזה: האם היא תצטרך ליווי יום יומי בבית , האם משהו צריך להישאר אתה גם בלילות?
האם היא תצטרך עובדת סיעודית? איך משיגים, מה התהליך?
בקיצור , הרבה שאלות ואודה לטיפים\והצעות שלכם.

תודה לכולם ורק בשורות טובות.

שלום לך

במידה ואימא תחל טיפולי כימותרפיה היא תצטרך עזרה בבית ולווא דווקא בלילה.
כיום יש כדורים נגד בחילות/הקאות וכל תופעות הלוואי אבל אין ספק שעזרה היא תצטרך,
מאד אישי תלוי בה הליווי היומיומי כי אני עברתי טיפולי כימותרפיה לא קלים ודיי לבד ואני אימא לשני ילדים צעירים כך שזו לא גבורה גדולה אבל התעקשתי לתפקד כמה שיכולתי וכשלא - פשוט נתתי לגוף לנוח במיטה.
עובדת סיעודית ממש לא לטעמי אבל שוב זה אישי הכימותרפיה לא הופכת אותך לסיעודית אלא מקשה על תפקוד יומיומי ושוב - אישי לגמריי,
יש נשים שאחרי יומיים מהטיפול שכבו במיטה ויש נשים אחרי שבוע שוב - משתנה מחולה לחולה.
אני מאחלת לה/לך הרבה כוח ואהבה ושיעבור קל עד כמה שניתן והרבה אמונה שהיא תחלים כי יש חיים אחרי הסרטן.

kmiki

New member
שלום איריס

אין לדעת.
אנחנו לא מכירים את אמא, לא יודעים בת כמה היא, עם מי היא חיה, כמה היא עצמאית, שום דבר בעצם.
המלצתי היא לשבת איתה לשיחה מאד פתוחה, לפחות פעם בשבוע, לתת לה את המקום לדבר על חרדות ופחדים, על צרכים, בין אם רגשיים או פיזיים.
לפעמים אמא אולי תרצה מישהו איתה כי פשוט מפחיד להתעורר באמצע הלילה לבד כשאת חרדה מהמחשבה שאת עלולה למות, או שאולי את לפני טיפול, שמא הוא יכאב.
כשחלתה אמי, אבי היתה איתה, אבל בתקופות שלא היה, כי אושפז בעצמו, דאגנו להיות איתה ככל האפשר, ובשלב מסויים אפיו אחותה הגיעה מחו"ל כדי לתגבר אותנו.
לפעמים אפילו שאמרה שאין צורך התעקשנו כי חשנו היא רוצה ולא מעזה לאמר, כדי לא להעיק.
היי קשובה מאד, ותני לה להתבטא.
חשוב להיות רגישים אליה במיוחד, ובו בזמן לנסות לתת לה תחושה שהכל רגיל והחיים ממשיכים.
דימיון מודרך מאד עוזר.
אני ממליצה על עזרה מקצועית, גם עובדת סוציאלית בביה"ח, וגם אולי פסיכולוג, מקום פתוח שבו תוכל לדבר על הקשיים והפחדים.
בקיצור, רק את מכירה את אמא.
בהצלחה ורפואה שלמה.

iris51

New member
שלום ,ותודה

אימא אלמנה זה 3 שנים, בת 70 בקרוב, עצמאית ונמרצת.

בהתאם לגיל של אמך

יש את חוק הסיעוד שאמור לספק לה מטפלת , שאמורה להיות עם אמך כי החוק מגן עליה בזמן הטיפולים
כמות השעות יוקצו לה בהתאם למצבה , ולאיזה עזרה היא נזקקת בבית
דברי עם העובדת הסוציאלית במחלקה שבה היא מקבל טפולים ,
העובדת סוציאלית תלווה אתכם ותדאג לטפסים ולמכתבים מהרופאים צרי איתה קשר ותקבעי פגישה במחלקה
דבר שני מרפאה ל אמך צריכה להיות אחות שעוזרת למקרים האונקולוגית , צרי גם איתה קשר טלפוני וגם היא תעזור לך

תזכרי שאנחנו תמיד פה

ומוכנים לעזור בכל מה שאנחנו יודעים , לכן הפורום נקרא סרטן לא לבד

למעלה